С Дядо Коледа и Л@утербах на топло чайче в НЕМСКАТА тема/225

• 25 788
  • 733
  •   1
Отговори
# 570
За много години!

Както имаше забрана за фойерверки, така около нас гърмяха пак като на война. Ние се радвахме де. Четох, че има един загинал при експлозия, защото тази година фойерверките са самоделки повечето.

# 571
ЧНГ!

При нас беше много по-слабо. Чуваше се като гръмотевична буря. 😂 Колко ли яко би било да има истинска буря точно на НГ… еха.

# 572
  • Варна
Ч.Н.Г. Simple Smile
Да бъде здрава и щастлива Simple Smile

Ненавиждам тукашния пиромански манталитет и съм много щастлива, че последните две години тази практика се ограничи Simple Smile Ще видим докога обаче.

# 573

За много години! Heartpulse  Flowers Four Leaf CloverHeartpulse
Да сте здрави, обичани и обичащи!

При мен си беше истинско светлинно и звуково шоу. Дори излязохме да гледаме открит спектакъл.
Аз си крещях на воля. Joy

# 574
Честита ви нова година, дами!
Нека донесе нормалност! Да е здрава и щастлива!

# 575
Честита Нова година на всички!

При нас беше доста по-тихо от предни години, но пак имаше какво да се види.

# 576
За много години на всички!
Дано тази да е светла и спокойна и да оставим болести и глупости зад гърба си.
Ние вече сме здрави, свободни и се радваме на хубавото време - при нас е слънчево и топло.

# 577
  • Германия
Честита Нова година момичета. Нека е пълна със здраве, вълшебства и чудеса!

Ако това е когато фойерверки са забранени, не ми се иска да знам какво е когато не са. То вчера беше ад, а цял ден говориха по телевизията, че ще има проверки и глоби, от преди Коледа вардеха на границата с Чехия да не пренасят нелегално пиротехника ама явно толкова са проверявали.. Миналата година бях в Мюнхен и не помня дали имаше пукотевица, но тази - леле мале, още ме боли главата.

# 578
Ами една вечер в годината е така. На мен страшно ми харесва. Вчера падна голяма пукотевица и то продължителна. Много ми липсваше тази година зарята , която се организира от града и често гледаме от един хълм отсреща с бутилката шампанско и чашите в ръка.

# 579
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
За много години!

При нас по-малко гърмяха, но пак над час беше шумотевицата. Просто бяха само 2-3 ма и с повечко интервали палеха фойерверките.
Единствената разлика - предишни години излизаме с шампанското и се поздравяваме със съседите. Тази година - мъртвило. Много тъжно, но това е.

Положителното е, че улиците са чисти, други години са леш от неприбрани, изгорели фойерверки.

# 580
  • Немция
Честита Нова година!
Да е здрава, щастлива и по-нормална!

Фойерверките бяха по-малко в сравнение отпреди пандемията, но някои хора добре си погърмяха. На нас ни хареса, макар че бяхме само наблюдатели. Така умерено го приемам, предишни години беше много шумно и не можеше да се диша, така се замърсяваше въздуха.
Нелегалните фойерверки си личаха вчера, гръмваха непоносимо силно.
Наблюдавах в далечината, че мъже с чуждестранен произход пускаха фойерверки.

Наш съсед, който се разбира добре с мъжа ми (немец) дойде след полунощ с бутилка испански алкохол и малки чашлета да пийнат по едно. По принцип са съвестни и стриктни покрай короната, но на човека му е кеф все пак да гаврътне едно по случай Новата година в приятна компания.

Последна редакция: нд, 02 яну 2022, 17:07 от Бибит

# 581
Около нас и по улиците пиеха, и много гърмяха. Фойерверките бяха с интензитет и зрелищност както обикновено, но само час и половина, а не както обикновено 3-4 часа. Има две къщи, чиито обитатели мисля ще ни отбраняват по време на война. И двамата са явно луди пиромани, но единият е и майстор и прави много красиво шоу. В съседните места е същата работа. Зад всички хълмове заря. На полицията явно не й дреме особено. Ако искаха, щяха да дойдат и да ги спрат.

# 582
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Аз доколкото разбрах е било позволено да се гърми от собствения двор.
Поне една мега стриктна в това отношения приятелка това ми каза.
При нас никой не гърмя от улицата, сутринта нямаше следи!

Полицията няма да ходи от двор на двор я...

# 583
Получихме от АОК честитки за увеличени вноски. Миналата година май пак ги вдигнаха. Смених ги вече, утре ще направя същото и за мъжа ми.

# 584
  • Немция
И мен ме дразни много мръсотията по улиците след фойерверките.

Улицата ни е чиста, явно все пак не е гърмяно много. Онези, които пускаха фойерверки на тротоара, си бяха почистили.
Не съм обикаляла извън обсега й да гледам за следи. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт