Котката ревнува от партньора ми

• 2 668
  • 26
  •   1
Отговори
Здравейте, моля за съвет ако на някой от вас му се е случвало следното: котката ми ревнува от партньора ми.Знам, че е разбираемо тъй като са териториални животни, но не знам как да се справя.Тя е на 12 години, некастрирана и е ужасно привързана към мен, т.е направо е като залепена.Когато партньора ми идва да спи вкъщи настава страшна драма, защото й ограничавам достъпа до спалнята. Настава едно жално мяучене пред вратата докато не отида да спя в хола само й само да я укротя и да може човека да се наспи за работа.И така любимия спи в спалнята, а аз в хола с котката.Знам, че проблема е, че съм й разрешила да спи при мен и затова протестира, но така или иначе вече се е научила.Няма възможност да я затворя в хола тъй като е с арка и няма врата.Та моля ви дайте съвет за този безумен казус:triumph:

# 1
А защо да не спи и с двама ви? За него толкова ли е неприемливо?

# 2
А защо да не спи и с двама ви? За него толкова ли е неприемливо?

Пробвали сме и този вариант, отново не можем да спим, започва се едно постоянно преместване по цялото легло и търсене на цялото внимание, а ако той ме прегърне се е случвало да проявява агресия, та не се чувствам много спокойна да спим тримата.

# 3
Ходи ти тогава у тях.

# 4
  • Козлодуй
Трябва мъжът да я храни за да му има доверие на него и да играе с нея Simple Smile

# 5
И според мен приятелят ти трябва да покаже на котката, че може да му се има доверие. Нека той да я храни, когато идва на гости, да ѝ донесе някакво лакомство, да поиграе с нея. Иначе в нейните очи той е непознат, който идва и краде вниманието ти.

# 6
Ако я затворите в банята, може би няма да се чува при вас. Как така светът ще се върти около една котка. Ще трябва да се научи по трудния начин кой решава.

# 7
И като наказвате домашен любимец със затваряне в банята какво точно ще се промени в поведението? Все пак е животно и не разбира, че е виновно, няма как да направи връзка. Нищо няма да постигне така, най много котката да огладнее и да мяука още повече, да не говорим колко нехуманно е подобно отношение. Тя не е виновна, че е свикнала да живее по някакъв начин, просто се изисква спокойствие и дресировка.

# 8
  • Terra incognita
Смени партньора

# 9

И това не помага предишния ми приятел сутрин излизаше от вкъщи като, че е бил на сафари.Просто характера й е като на питбул, шантава работа.

# 10
Ако я затворите в банята, може би няма да се чува при вас. Как така светът ще се върти около една котка. Ще трябва да се научи по трудния начин кой решава.

Твърде вероятно съседите да викнат полиция.

# 11
  • Terra incognita
Нека партньорът оставя носени дрехи у вас, слагсйте ги близо до местата, на които котката спи, за да свикне с миризмата.

# 12
А отношението на приятеля към котката какво е? Животното може да надушва агресия и неприязън към себе си, затова така да реагира.

Последна редакция: вт, 08 мар 2022, 14:04 от Нарцùса

# 13
Ох съжалявам за вашия проблем, ама аз доста се посмях и на проблема и на някои коментари, че благодаря. А иначе относно питанката ви съм съгласна с това приятелят ви да ѝ носи малки лакомства и да си играе с нея и тн за да спечели вниманието ѝ. Все пак и котето душичка носи...

# 14

Ами обикновено решава котката Simple Smile По казуса, приберете храната и давайте на него да я храни, би трябвало да помогне да се сближат. Щом не се е изпишкала в обувките му, не го мрази много.

Общи условия

Активация на акаунт