Сериали и филми - sci-fi, fantasy, mystery, supernatural/тема X

• 36 162
  • 738
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Moon Knight parental guide

There’s fantastical violence, sometimes brutal fight sequences, occasional alcohol use, innuendos, and profanity. So the series isn’t exactly kid-friendly, however, if they’re fine watching PG-13 action movies and Marvel shows like The Falcon and the Winter Soldier

Това намерих за възрастовата граница. За Дин Джарин и Грогу гледайте смело (The Mandalorian) Simple Smile

# 211
  • Berlin
Благодаря ви!

# 212
Брутално насилие... Сцените с насилие буквално са прескочени - нашият човек "губи съзнание" и след малко е с кървави ръце и разни тела наоколо...
Намеците (предполагам сексуални?) и употребата на алкохол не ги забелязах.
Ако го сравня със сериалите на Нетфликс Деърдевил и Джесика Джоунс, е нищо.

...Между другото, зачудих се защо не знае какво е аватар, след като е толкова начетен... Или чете само египетска митология и история? Понеже терминът по принцип е от индийската митология, трябваше само малко да си разшири интересите.

# 213
  • София
Това поредния комиксов герой ли е?

# 214
Да, Марвел е.

# 215
  • София
Изгледах последния 10 епизод на сезон 3 на ''Snowpiercer''
https://www.imdb.com/title/tt15061636/?ref_=ttep_ep10

Хареса ми!

Скрит текст:
Така, отлично, че направиха туист в туиста и Мелани не беше отново злодей, нито пък Уилфорд за пореден път да вземе властта. Дори и Лейтън не застана начело. Случи се най-логично и правилно решение, за което си мислех, че им е единствената опция и се радвам, че сценаристите действаха умно. Нали имат два влака? Ами просто се отделят едни от други и който иска да търси новия 'Рай' да тръгва, който иска да остане на сигурно във влака, да остане. Видяхме, че и наистина условията там са добри, температурата е около -5 градуса, което си е направо горещо лято за тях, хаха.
Хубава постановка му спретнаха на Уилфорд, аз лично го очаквах и не бях изненадан.
Интересно се разпределиха героите - има интересни образи и на двете места, така че в сезон 4 като дават паралелно да е интересно и на двете места.
Уилфорд също ще е в играта, защото той беше пратен на заточение за 6 месеца, нещо като поправителен.

Но, какво беше това WTF на финала?
Това изстреляни ракети ли бяха??? 😮

Последна редакция: пт, 01 апр 2022, 16:28 от Diavolo

# 216
  • Русе
+1 за последния епизод на ''Snowpiercer''.

Скрит текст:
Имаше отломки от ракета в последните кадри. Уилфорд ? Нещо замисляше и може да вади още заложени капани по трасето. Подготвял се е много внимателно.

Гледам Severance  - харесва ми.

Започнах и Хало - също доста обещаващо начало.

# 217
  • София
Halo 1.2
Unbound

https://www.imdb.com/title/tt8631908/

Хваща ме яд, че не съм играл игрите, нито съм чел книгите, но по принцип нямам навика да чета книги по игри...
А и като цяло не съм геймър, но сега щях да знам толкова много. Имам страшно много въпроси, но не смея да погледна, за да не се спойлна нещо.
Хареса ми епизод 2, засега сериала ми харесва. Добре започва. Но липсва тази магия, за да се превърне в култов. Кастинга като цяло издиша, без главния герой. Мисля, че Пабло Шрайбър е идеален за ролята. Чета, че феновете не са особено доволни, ама те се оплакват от почти всичко.
Аз обаче виждам една мащабна продукция с доста пари и поне засега историята върви плавно.
Четох, че човекът (момичето) при извънземните не е по играта и я няма изобщо. А тук за какво ни подготвят? Защо само те двамата имат тези видения посредством артефакта? Брат и сестра ли са? Или нещо друго? Да не се вземат в края?

Moon Knight
https://www.imdb.com/title/tt10234724/
1.1 The Goldfish Problem

https://www.imdb.com/title/tt11006864/

Ето един Марвъл продукт, който е по-различен от останалите. От това което видях в пилотния епизод мяза повече на DC сериал. Доволен съм. Оскар Айзък си е класа. Харесва ми много засега. Изненадах се като видях Итън Хоук. Ей, забравихме за него? Някой спомня ли си ''Гатака''? 😀😉
Не знам историята, никога не съм разглеждал комикса, така че за мен всичко е тъмна Индия. Явно в главния герой съжителстват две личности. Супер, наскоро един гледах един корейски сериал по тематиката, който ми хареса много, ама той беше кримка/екшън/комедия.
Дано от епизод 2 ни показват екшъна натурално, защото в епизод 1 ние виждахме какви ги е натворил 'Лунния рицар' но не и самите сцени.

Добро начало!

# 218
Итън Хоук изглежда зле... Споменаваш Гатака, но Джъд Лоу все още е симпатяга. Или пък е само за ролята?

Щях да те питам дали няма да правиш отделна тема за сериала, тъй като има отделни за другите по комикси?
И на мен ми заприлича на Лош и луд Simple Smile Но от това, което съм чела ми се струва, че в този ще съжителстват много личности. Нещо като Легион, но под контрол (или поне известен контрол).

# 219
  • София
По-скоро замислям вече Марвъл Юнивърс тема и мисля да я почвам. Като тази за ДиСи. 🙂
Да, Дедкраш започна с теми за топ 3 сериалите им, но после нямаше теми за следващите им три проекта и аз знаеш си писах винаги тук в тази тема. Не мисля, че този сериал от само 6 епизода и все пак по-непопулярен (поне у нас) комикс има потенциал за цяла тема. Която какво, да направи 2, макс 3 страници и после да умре. Няма смисъл.

# 220
  • Berlin
И на мен ми хареса краят на Snowpiercer, на сезона, де. Аз не го мислех чак толкова и приятно се изненадах.
Скрит текст:
По-скоро се чудех Уилфорд защо ги натисна да търсят Мелани (знаеше ли, че тя така ще реагира на новината за новата земя и значи ли той се е надявал да се откажат от завоя за натам, защото … защо??). Накрая и на мен ми се видя като ракета, но дали от Уилфорд, от новата Земя, или от някой трети. Аз още съм на тема, че няма да са само те и ще има нови оцелели.
Но всъщност Мелани с нейния влак не може да отиде при Алис, защото мостът няма да издържи, релсите едва ли не ги няма.🤔

# 221
  • София
Ако вкарат нови хора ще стане още по-мащабно, ама ще трябва и пари, за да е достоверно. Засега беше лесно - всичко се развиваше във влак.
за Уилфорд и за релсите
Скрит текст:
Да, Уилфорд се надяваше на това което стана. Той познава изключително добре Мелани и знаеше как ще реагира. И искаше да се възползва от неизбежния сблъсък и отново да заеме важни позиции. Или да си върне властта или да има отлични позиции във влака. Но го изиграха. А дали той има нещо общо с бомбите? Възможно е, имаме скок в бъдещето, всичко могат да измислят сценаристите, но аз лично по-скоро си мисля, че в този 'Нов Рай' ще има други хора. Някак си не мога да повярвам, че от целия свят са останали само тези хора в тези 1029 вагона.
Да, релсите се поразбиха лекинко. Стоят си ама на магия. Ако мина и влака на Мелани, ще е малко комично. Дано измислят нещо друго... Евентуално могат да минат и да се обърнат.

# 222
Оскар Айзък е подписал само за един сезон на Лунния рицар: https://www.syfy.com/syfy-wire/oscar-isaacs-marvel-contract-does … R6GR6iMGKgXVARGXU

# 223
  • Somewhere far away
Да, Дедкраш започна с теми за топ 3 сериалите им, но после нямаше теми за следващите им три проекта и аз знаеш си писах винаги тук в тази тема. Не мисля, че този сериал от само 6 епизода и все пак по-непопулярен (поне у нас) комикс има потенциал за цяла тема. Която какво, да направи 2, макс 3 страници и после да умре. Няма смисъл.
Аз се чудих дали да не направя и за MOon Knight тема - но както и ти каза- ако ще си пишем двама трима души наистина няма смисъл.

Оскар дори да е подписал само за един сезон, този сериал ще е много силен и  един от най-добрите за тази година- поне аз така предчувствам нещата.

"Итън Хоук изглежда зле.." е как да изглежда- човека ходи върху  натрошено стъкло. Grinning

За Стивън - не че е лош, просто има дисоциативно разстройство. Без дори да го осъзнава.
 В него живеят множество личности- досега са показани Марк, Коншу и самият Лунен рицар /в комиксите има още! Grinning /.  Когато другото му аз поеме контрол, той не помни нищо, затова се връзва вечер и лепи тиксо  по вратата.

Последна редакция: пт, 01 апр 2022, 22:46 от Deathcrush

# 224
  • София
Слухове сред феновете, че Венъм и Морбиус са в една Вселена и тук коментари кой паяк е там - този на Андрю. Още не е потвърдено.

Общи условия

Активация на акаунт