Сериали и филми - sci-fi, fantasy, mystery, supernatural/тема X

• 36 127
  • 738
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Малката Русалка вече има 2.1 млн. дислайка на официалния трейлър в Ютюб срещу само 800 хил. лайка.
Това е абсолютен антирекорд. Явно на феновете по света им писна и оттук-нататък ще е така. Крак повлякоха Дисни и Лукас с уволнението на Джина Карано и от там се почнаха атаките срещу тях, като си бяха постлали доволно преди това с трагичната сикуъл трилогия.

Амазон и гаврата с Толкин консолидира в единен юмрук всички милиони фенове по света на бащата на класическото фентъзи и истинско цунами заля Амазон.
И сега ето какво се случва и с Русалката.
Холивуд почва да губи културната война, започнала от тях и техните господари от новия световен ред (главната цел на който е да разбият традиционното семейство и неговата изконна сила), но ще трябва да минат още няколко години, докато го осъзнаят.
Именно те насаждат омраза и разделение и то съвсем умишлено.

Това се нарича Fan-baiting и позволява на корпорациите да продават всякакви боклуци. Те разделят хората, след което използват фракциите една срещу друга. Това работи особено добре с малцинствата. Много хора вярват, че корпорациите имат някаква програма за трансформиране на обществото. Няма зла конспирация. Корпорациите не се интересуват от малцинствата или жените, а от парите. Те издигат едно или няколко малцинства като знаме и всеки, който не харесва продукта им, е етикетиран като враг на това знаме. Така че хората се преструват, че харесват кофти продукти, защото искат да подкрепят това знаме или не искат да им бъде лепнат отрицателен етикет. И тази подкрепа или страх всъщност нямат нищо с продукта. И това е гениална маркетингова стратегия, тъй като корпорациите нямат нужда повече да правят добри продукти. Не са само филми. Играта на Амазон New world - основна част от рекламата беше разнообразният екип от разработчици. Знаеха си, че играта не става, така че обявиха, че е направена от гейове, жени и негри. В САЩ тази тактика работи добре. В България не толкова. Гадна тактика е, защото целта е да настрои хората едни срещу други.

# 661
за мен епизодът беше безобразна боза
няма да мога да свикна

Доста добър епизод 4 на Властелинът. Ще се развива тепърва историята - Митрил, Елронд, Дурин, Нуменор, Саурон.

Ще свиквам. Няма къде да се ходи като голям фен Lord of The Rings.

# 662
  • София
Хубаво спомена Джина Карано, но там мина в другата крайност. Като си дадеш акаунта на политически активисти и се лееше ебати пропагандата от нейно име. Накрая прекали и баннаха акаунта в туитър. Там я следвах и знам какво се постваше.

# 663
В България подобни действия никога няма да постигнат успех. В най-добрия случай ще бъдат посрещнати с апатия.
Утре пак ще прегледам ревютата, чакам си женската оркка.

# 664
В България подобни действия никога няма да постигнат успех. В най-добрия случай ще бъдат посрещнати с апатия.
Утре пак ще прегледам ревютата, чакам си женската оркка.
Скрит текст:
С апатия в случая ги посрещам аз - нито ме е страх, че някой ще ми открадне сексуалната ориентация, нито историята и културата. Ако има някакъв сатанински замисъл, то с хора, като възмутените от черния каст, вече са успели - за каквото и разделение да иде реч, определено тези хора вече са заели съответната страна. До крайности няма да се стигне, това ѝ е хубавото на демокрацията - учи се от грешките си и не спира да се развива. И Джони Деп изглеждаше доскоро обречен на фона на мето вълната, заляла Холивуд, но махалото взе да се връща. Wink

С Пръстените все по-добре ще става, ще видите. Безос не е от тези, дето ей така ръси пари на вятъра. На мен и до момента си ми харесва, защото нямам предразсъдъци.

# 665
  • Русе

С Пръстените все по-добре ще става, ще видите. Безос не е от тези, дето ей така ръси пари на вятъра. На мен и до момента си ми харесва, защото нямам предразсъдъци.
 Може би не е до предрасъдъци, а до критерии за изкуството. Това че на вас ви харесва дадено изкуство, не значи че е стойностно. Но вие си позволявате да го остойностявате ,като принизявате критериите на тези, които не го харесват.
  И аз нямам предрасъдъци. Любимата ми книга е Алиса в страната на чудесата. Винаги стои на отделно място от всички останали книги. Купувам си всички издания които срещна, и по всяко време когато я прелиствам напосоки , изпитвам огромно удоволствие да прочета откъс. Между другото 99% от цитатите, които се приписват на тази книга, нямат нищо общо с нея. Книгата е написана от модерен за времето си физик за да забавлява малката си приятелка. В нея няма морални норми. Предмети, същества и понятия се въртят във вихрен танц на относителни връзки и категории. Всичко това се разказва на фона на една консервативна бюрократична картина на съвременна Англия. Гледала съм всички филми по книгата. Любимият ми е  този с Тина Мажорино -най-близък с оргинала. Екранизациите на Тим Бъртън с Джони Деп много силно се отдалечават от оригинала, и лично мое мнение е че нямат нищо общо ,но ги  гледам с удоволствие по няколко пъти. Харесвам ексцентричността на Бъртън и Джони Деп. Между другото изобщо не следя личните драми на актьорите и почти нямам представа и за неговия скандал, въпреки че имаше даже тема тук, която постоянно изскачаше като много обсъждана.  
   Това, какво вие си мислите че мислят хората, си е ваша претенциозва представа. Може да си мислите, че е много градивно да сложат тъмнокожа и къдрокоса Пипи Дългото чорапче. Това не значи че е релевантно и уместно. И бих могла да го докажа по начин, различен от - Вие сте предубедени , пък аз съм много умна.

# 666
  • Пловдив
Според мен също епизоди 3 и 4 са доста по-добре от първите.Каста на Исилдур, Елендил и Адар /вероятно Саурон/ са добро попадение поне според мен.Нуменор има някаква прилика с Минас Тирит, но доста по красив, което е напълно нормално.Все пак основателите на Гондор са нуменорци, спасили се от потопа, който предстои.Мащабни бойни сцени няма да видим в първи сезон, това е сигурно.Все пак и в записките на Толкин няма такива на този етап от втората епоха.

# 667
А според мен е по-вероятно да стане обратното - вместо да се популяризира, масовият зрител ще си каже, че това са глупости и ще бъде отблъснат. Филмите на Джаксън бяха ужасно популярни в България не защото е имало голяма реклама или защото хората са били масово фенове на книгите, а защото бяха добри.
Сега за кой филм има блъсканица и билетите се разпродават предварително?

# 668
  • Вестерос
Обаче забравяш, че киното около 2000 година и сега е друго, сега с интернет и платформи за гледане общодостъпни е по-лесно за хората да гледат. Не се ходи толкова на кино.

# 669
Те и на платформата нямат успех. Има слух, че след премиерата, рейтингът им е колкото на Ши Хълк. Естествено няма официално потвърждение.

# 670
Цитат
Може би не е до предрасъдъци, а до критерии за изкуството. Това че на вас ви харесва дадено изкуство, не значи че е стойностно. Но вие си позволявате да го остойностявате ,като принизявате критериите на тези, които не го харесват.
А защо си мислите, че говорим за изкуство? Много високо сте вдигнали летвата. Или точно обратното - търсите изкуство в това, което е създадено за масова аудитория, забавление и развлечение? Simple Smile Специално това, което коментираме, е в раздел ТВ шоу. И като за такова се справя чудесно. Критиките, ако не за каста, са за несъответствие с творбите на Толкин. Ами колко пъти трябва да се каже, че хората не си продават авторските права и не може да е по книгите за Сималирион. Не може! Продали са още преди време Властелина и Хобит - и каквото може да се извлече от там като сценарий - това е.

# 671
  • Вестерос
Говорех за киното и редене за билети, не за Пръстените

# 672
Е сега,има висше и нисше изкуство. И двете са изкуства.

# 673
  • Русе
Сега се гледат рейтингите .

Продължавам да се опитвам да го гледам. Трудно ми е. Има добри попадения с актьори, чудесна обстановка. Но диалозите ,главните герои са ми много блудкави. Галадриел  е меко казано дразнеща и непоследователна. Гледам го малко по малко защото определено не ми е интересен.

А защо си мислите, че говорим за изкуство?
Аз говоря за изкуство. За мен киното е такова , с голям потенциал за въздействие. Има достатъчно хубави филми, за да си губя времето с блудкави. Предпочитам да изгледам Шоколад за хиляден път, отколкото да се мъча се нещо посредствено.

Последна редакция: сб, 17 сеп 2022, 09:50 от A m b e r

# 674
Е сега,има висше и нисше изкуство. И двете са изкуства.
Според мен има много видове изкуство, но няма низше/нисше такова. Има изкуство, което се оценява и такова, което не се оценява, но това не принизява вида изкуство. Примери колкото щеш. Повечето видове изкуство им трябва време, за да бъдат оценени като такова. Времената се менят, разбиранията, вижданията и идеалите също.

Общи условия

Активация на акаунт