Сериали и филми - sci-fi, fantasy, mystery, supernatural/тема X

• 36 713
  • 738
  •   1
Отговори
# 465
  • Разпиляна във въображението
Изгледах последния епизод на Стар Трек и нещата се наместиха. Кърк се появи Simple Smile

Изгледах новия трейлър на Властелинът. Младата Галадриел ми напомни на тази сцена от филмовата трилогия.

Признавам, че отдавна съм чела книгите и подробностите ми се губят, но тя и останалите са се били срещу злото. Повече ме дразнят чернокожите елфи и чернокожата жена-джудже. Донякъде ги разбирам с расовото разнообразие, но все пак.

# 466
Галадриел е магьосница. Никога не се е била като мъж, това е под достойнството й.
(все едно да се сравняват архитект и зидаро-мазач - нищо против хората, които използват мускулите си, но да - техният труд е по-неквалифициран)

# 467
For All Mankind
Искам да благодаря,че го споменахте.Благодаря.Много ми хареса. Не беше каквото очаквах,дори не помня какво точно си представях,че ще е когато четох резюмето,но знам,че не е това,което видях.Беше реалистично (ОК,има някои моменти зашити с бели конци),интригуващо и драматично.Общата история с личните истории на фона,че СССР са първите стъпили на Луната и американците трябва да наваксат.Разбрах,че ще ми хареса когато руснаците направиха второто стъпване на Луната и показаха,че астронавта е жена.

# 468
  • София
Много е добър, но този 4-ти сезон, който тече в момемта ми образува нерви. Жалко.
Но си остава стойностно шоу, но уви остава и една горчивина у мен.
Има още 3 епизода.

# 469
Трети сезон за Марс.
Дам,малко се губи темпото и ситуациите са как да кажа ....,но ми харесва,може би защото исгледах всичко наведнъж.Хубаво е да има и такива сериали.

# 470
  • София
Така де, трети.
О, да, съгласен. Най-много ми харесва, че е много подробен и последователен. Няма сюжетни дупки, каста е добър. Сцените в космоса и на луната в първите два сезона бяха като по учебник, все едно гледаме документален филм на НАСА и Дискавъри.
Просто ми писна от това тикане на жените, все да са първи, все те прави и т.н. и т.н. Това преди го нямаше. Може би е имало оплаквания и от Апъл са им уйдисали.

Да разбирам ли, че си гледала и последно излезлия 7 епизод? 🙂

Уф, какво мислиш, че ще стане
Скрит текст:
с Дани и Ед. Заради Дани загинаха хора. Трудно ще го 'редимнат' Мен ме е страх да не убият Ед. И без това му съсипаха образа, а това е любимецът на публиката. Имаше много разочаровани и възмутени, че не стъпи той пръв на Марс.

Дали Али ще издаде Марго? Аз го виждам за съжаление. Или ще и го спести, но ще трябва Марго да напусне без да се обяснява... Така или иначе Али ще застане начело на НАСА.

И дали ще се разкри за старата афера на президентката. Хах, ако се разбере, че всъщност е Гей, майкооо. Ама дано не ни занимават с тези неща. Много е дразнещо.
Искам космоса и Луната и Марса. И по-малко социални драми.

# 471
Като цяло сериалът излиза извън показаното в първите два сезона с наркоман в елетните редици на НАСА и президенски скандал,който не би трябвало да влияе на мисиите на НАСА.Мисля,че в този сезон влязоха в социалния тренд. Космическите неща са най-силната част и се надявам да получим повече от тях в последните епизоди.
Скрит текст:
Дани не го харесвам,взима много грешни решения,които нараняват хората около него.Освен това на моменти ми се струва ненужно жесток и се друса с хапчета. Много нестабилен.Той дори вече не е тиктакаща бомба,той просто избухна когато изключи комуникацията.Той ще е някаква изкупителна жертва,защото няма как по друг начин да завъртят героя.Мисля,че ще умре докато помага на Ед.

За Ед - не съм сигурна.Искам да оцелее,но ще е някакво чудо.Обаче ако се окажат живи в следващия епизод ще видим как Ед и Дани стигат до върха на конфронтацията си.Може и Ед на умре,но преди това ще се разберат с Дани,който ще се вземе в ръце и в името на Ед ще продължи напред,но това е много патетично.Но пък така Ед ще е първия човек умрял на Марс.

Марго и Сергей,ще се радвам,ако наистина слагат край на романтиката им.
Мисля,че Али вярва,че Марго е откраднала дизайна и ще я разкара тихо,за да не стане голям политически скандал.

Предполагам, че оставят шанс на Кели да докаже,че има живот на Марс.

# 472
  • София
Изгледах сезон 3 на The Umbrella Academy
https://www.imdb.com/title/tt1312171/episodes/

За мен лично най-слабия сезон от трите. Някъде бях чел, че сезон 4 ще е последен. Ами време им е.
Не ми хареса особено сезона, но и не беше чак толкова зле. Имаше своите готини моменти, само че през цялото време подозирах какво ще се случи и то така и стана.

Скрит текст:
Че ще нулират Вселената, само се чудех какво ще се случи след това. Това с изгубените сили е такова дразнещо клише. В почти всеки филм или сериал за супергерои го има. За какво го правят, като е ясно, че през сезон 4 отново ще намерят силите си. Аман вече.
Според мен само Алисън си е със силите, защото я видяхме с превързаната наранена ръка. Тя беше един вид защитена, защото беше в кабинката предназначена за Харгрийвс и натисна бутона. Т.е. тя се е съхранила.

Искаше ми се да видя повече между нашите и врабците, а то врабците бяха като притурки с изключение на Слоун и Бен. Много ме е яд за Слоун. Но защо тя изчезна, а Бен не. Може би защото тя не беше в асансьора и сигурно е изтрита. Ех, много ще ме е яд. С Лутър ми бяха любимата двойка.
А какво стана с малкото момче дето Лита беше взела с него. Приемаме, че той е изчезнал, като останалите от врабците ли? Тъпо.

Голяма тъпотия беше как гласуват дали да се пробват да рестартират вселената или да умрат, защото със сигурност щяха да умрат. Даже им оставаха броени часове. Нз, че не вярват на 'татко' Каква е алтернативата? Сигурна смърт и забвение. Тъпо.

И какво сега, цялата тази щуротия (три сезона) беше за да може извънземния Харгрийвс да си върне Абигейл, така ли да разбирам? Хахаха, ужас. Нея я видяхме в края на сезон 1 умираща. А в този сезон я видяхме на тъмната страна на луната в някаква криокамера.
Този хотел 'Забвение' в който бяха би трябвало да е извънземния кораб на Реджиналд. А тези 'убийци' в него някакъв защитен механизъм.

Рей не би трябвало да го има в края когато Алисън се върна при дъщеря си. Това би трябвало да създаде нов парадокс и край на света. Освен ако не е халюцинация на Алисън.

Не знам дали сте гледали, но има посткредит сцена, където видяхме истинския/оригиналния Бен. Това ми хареса. Вярвам, че ще се събере с останалите в сезон 4.

Като цяло това шоу е истинска каша от пътуване във времето и плот хол дупки, че не знам дали и самите създатели могат да обяснят всичко на хората.

Оценка на сезона: 7.0

# 473
Има дупки, но не ме дразни сериала. Приятен е за гледане. Забравям веднага какво сме гледали, но е забавен Simple Smile някак има атмосфера и стил.
Мен само ме подразни Виктор. Всичко друго беше добре

# 474
Сега го гледам The Umbrella Academy.
Аз не успявам да си спомня дали в предишните сезони дали са казали/показали каква е силата на Клаус или аз не съм разбрала???
Цялата ситуация между Виктор и Алисън ми е досадна.
Мизиката е страхорна,това е най-доброто нещо на сезона.

# 475
Клаус вижда духове, може да говори с тях и да ги контролира. Бен влезе в тялото му предишния сезон и отказа да излезе за известно време.
Но доколкото разбрах, сега дарбата му е друга (като в сериала Мисфитс).

# 476
Аха.Друга е и стана малко объркато.

# 477
  • Berlin
Още не сме го почнали, но ще го гледаме. Поне е забавно - Клаус и Номер пет.😀 На мен ми е интересно за баща им и как така е извънземен. Това е от 2ри сезон, тъй че не го пиша в спойлер.

# 478
  • Вестерос
Аха.Друга е и стана малко объркато.
Просто не си е спомнял преди, че дарбата му освен да вижда и комуникира с духове е още нещо, сега го разбра. В Мисфитс хич нямаше нищо до преди да умре и да разбере за дарбата си.

# 479
  • София
For All Mankind 3.8

Най-накрая по-добър епизод
Скрит текст:
Хм накрая стана драмата... Тези руснаците да не направят някоя мизерия сега с Кели... Само те знаят, че е бременна, тя самата не знае. Разбрали са когато си даде кръвта за потвърждение на съвместимост.
Жалко за Леонид. Бяха сладка двойка с Кели.
Явно сега ще имаме нов спор. Доста тегава ситуация. Бременна американска астронавтка от руски космонавт.
Детето ще се роди на Марс и това ще е първото дете, което е родено извън Земята! Нов исторически момент.
Какво ще стане тогава? Какво ще стане със студената война, няма ли двете страни да станат по-близки? Не знам, не знам. Но всеки момент очаквам да избухне скандала с Марго. Дано момичето не я издаде, а само я посъветва тихомълком да си подаде оставката, иначе ще отиде в затвора.
Президентката се надявам да я дават колкото се може по-малко. Това е сериал за космоса, не за нейните хомо драми.

Дани ще му се размине ли сега? Ник умря, а само той видя гафа, който Дани видя. Или по-скоро Дани ще се жертва за да ги спаси и ще умре. Защото той носи вината за четирима мъртви.

Общи условия

Активация на акаунт