Пазаруване от Amazon - тема №100

• 83 315
  • 754
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Top-up се търси примерно зареждаш си ваучер за 80 евро и получаваш 10 подарък, аз това разбрах.

# 271
  • София
Влияете ли се от мненията на купувачи - вече 3ти калъф гледам и се отказвам - дори на корейския бранд:
https://www.amazon.de/-/en/Spigen-Google-Pixel-Liquid-Phone/prod … rType=all_reviews
Не знам през превозвач от Германия дали ще успея да върна /ако се наложи/

# 272
  • Варна
Няколко калъфа на Спиген съм купувала и са все хубави.

Иначе да, влияя се от мненията на купувачи, смятам, че е много полезно да ги има.

# 273
  • Sofia
Връщането ще ти струва колкото калъфа.
А мненията на потребителите са за това- да ги имаме предвид.

# 274
  • София
Наскоро търсех бански и виждам, че този Speedo, най-малкия размер, е на 8,60 евро (за 5-6 год госпожица)
https://www.amazon.de/gp/product/B08NXMT1KV?ref=em_1p_0_ti&r … mp;th=1&psc=1

# 275
  • гр. София
Някакви интересни намаления дали започнаха?

# 276
Голяма скука, а темата е юбилейна. Надявах се да ни е на късмет и да има интересни намаления Smiley Ама нищо, поне пестим по някой лев така Innocent

Чакам аз складови намаления иначе. Не е ли време да ги пускат? Сигурно складовете са им пълни с върнати поръчки и подаръци Smiling Imp

# 277
  • София
Top-up се търси примерно зареждаш си ваучер за 80 евро и получаваш 10 подарък, аз това разбрах.
Не всички зареждания дават отстъпка, или аз съм била карък и две не ми дадоха, никъде и не прочетох, за това и не съм питала съпорта.
Преди други мами са пускали такива оферти и тогава съм получавала отстъпка.

Последна редакция: пт, 07 яну 2022, 19:48 от bubanka

# 278
  • София
Ако не сте ползвали, вижте дали ви е активна тази промоция топ-ъп Пише, че е активна 16 ноември 2020 г. - 31 януари 2022 г.

# 279
  • София
Ако не сте ползвали, вижте дали ви е активна тази промоция топ-ъп Пише, че е активна 16 ноември 2020 г. - 31 януари 2022 г.
Благодаря ти Flowers Hibiscus.

# 280
става ли пускането на поръчка на празна карта, като продавач не е Амазон?
Поръчка лесно, но няма да се финализира докато не се появят пари.

# 281
Здравейте, извинявам се че не пиша точно по темата, но тъй като за пръв път се сблъсквам с получаване на колет - личен, не от онлайн търговец - ще бъда благодарна, ако някой ми разясни процедурата. Мъжът ми е англичанин и дъщеря му изпраща колет с подаръчета за НГ. Пиша "подаръчета", защото в последните 5 г., колетите съдържат точно глупави неща, купувани в повечето случаи от техните магазини от типа на "1 левче", но това е нейното чувство за хумор. Обяснявам това, защото тук, в темата, получих отговор, че за стоки до 150 евро мито не се дължи, а тя надали и 30 паунда да харчи. Получихме съобщение за получаване на пратка от пощенския ни клон - 1,6 кг. Когато мъжът ми е отишъл да го вземе, са му поискали малко над 43 лв. ДДС. Опитах се в сайта на БП да се ориентирам "кое и защо", но не успях да открия нищо, което да ми помогне, най-малкото да разбера на каква база се начислява този ДДС.

Мъжът ми е отказал да го получи, защото и той знае евентуалната стойност и вид на нещата в колета, и каза "те ще й го върнат". Но, аз не съм сигурна дали ние няма да трябва да заплатим връщането, или пък дъщеря му в Англия....

Той и затова, след този режим на обмитяване и доставка купува подаръците за тях от английския Амазон и им ги праща на техния адрес там, но не сме предполагали, че ние, за да получим лична пратка, която не е закупена от онлайн търговец, също дължим ДДС.

# 282
  • Sofia
Дъщеря му вероятно е декларирала някаква сума, теоритично близка до стойността на нещата в пакета и дължите ддс върху тази сума.
Щом сте отказали получаването, просто ще ѝ го върнат някога, нищо не трябва да плащате.

# 283
Няма значение , щом е от страна извън ЕС се дължи,и то  ддс и мито
Преди години 3+ някъде от Щатите  детето си праща дрехите отбелязвам носени /мръсни ...тук кашона на митница Cry ... ония оФци му искат 600+лв. за да си го вземе..писа бриса обяснява, че са му личните вещи..накрая отказа да плати и каза то вътре дрехите ми не струват тия пари..върнете ги на подателя🤣🤣🤣 и така един кашон остана някъде в пространството..щото нали..там няма кой да плати и получи

# 284
Подател в UK задължително е декларирал стойността на колета, стоката с пълно описание и кодове така, че БП пощи са на ясно какво има вътре, каква стойноста му по нея смятат ДДС 20 % и 4,80 лв такса за обработка на докумените пред митница ( ако няма промяна от НГ на тази такса). Връщането към подателя е за негова сметка освен ако не обезпечено , чрез куриера, но това зависи как е изпратено.

Общи условия

Активация на акаунт