Безсъние

• 56 821
  • 701
  •   1
Отговори
# 690
Извинявам се, може ли да споделите ашвагандата как ви действа, по кое време я пиете и колко мг е ?

# 691
Тирамису, води се гъбен комплекс на Ганохърб. Но аз го пия само като адаптоген и то не вечер, а следобедно време. Идеята му е, да подкрепя нервната система през деня и да не й позволява да се пренатоварва. Пия в дни, в които съм спала малко и се чувствам по напрегната. Не знам дали би действало на друг, но при мен като че има ефект.
Завиждам ти, че можеш да заспиш в 9 ч. Аз толкова рано не мога да легна, но пък уикенда лягам следобедите и някой път дремвам.

# 692
И аз леко завиждам. Мечта ми е да заспивам рано и да се будя сама рано. Но нямам никакъв шанс. Още преди години си прецаках биологичния часовник с работа до късно и по нощите да довършвам някакви неща. Ако знаех какво ще си причиня в дългосрочен план... Просто никога нямаше да го правя. Сега имам изместен часовник и ако не е по принуда да се налага да ставам, бих спала изцяло през деня и да съм будна нощем. Изобщо не виждам оправия за това нещо. Все си мисля, че ако съм скапана цял ден ще ми се доспи вечерта. Но изобщо не се случва, мине ли 7 и ми идва енергия. В крайна сметка си ходя постоянно недоспала.

# 693
Ох, доживях някой да ми завиди за спането, всички около мен искрено ме съжаляват за безсънието Laughing .
Да не си помислите, че успявам всяка вечер в 9ч да заспивам, то ако беше така, сигурно нямаше да страдам от безсъние и на нощното ми шкафче да има сигурно 20 добавки за успокояване и сън. Просто споделих, че ако успея някоя нощ да заспя нормално, то е сравнително рано. В по-късните часове вече не става.
Момичета, а вие какво правите нощно време, докато не можете да заспите? Мен това много ме напряга, защото смятам, че е време за сън, приятелят ми спи до мен сладко сладко и аз само става все по-тревожна, че часовете минават, а аз не мога да заспя. Седя в леглото и само се въртя с часове.

Иначе ашвагандата не мога да кажа, как ми действа. То аз не пия само нея, пък и не смея да спра всичко и да видя, как ще е. Тя е адаптоген, уж намалява кортизола и спомага за по-добър сън.

# 694
Здравейте, аз бях писала мнение преди страница, но се изгуби в коментарите.
Да споедля и аз за моя проблем - при мен е по-скоро страх от безсъние, който се отключи преди 10 години и цял живот ме мъчи.
Като бях на 18 някъде (сега съм на 35) не можах да спя 7 дни и нощи подред- беше кошмарно, едвам оцелях. От тогава ми остана нещо като травма и до ден днешен не се ли наспя перфектно имам тревожоност и страх, който беше толкова силен, че съм стигала до желание за самоубийство. Бях много зле преди, имах период в който когато и да си легна заспивах в 6 сутринта с месеци, бях отслабнала, трепереща, изтощена, спрях всякакви контакти, затворих се. Съжалявам, че по-рано не започнах да приемам лекарства. Разбира се мелатонин, мента глог и валериан и всичко подобно не помагаще, защото страха беше убийствен.
Когато вече беше нетърпимо отидох на психиатър и ми изписаха деанскит, който ме спаси, ходих на терапия 2, дори 3 години и това много ми помогна. Пих след което 7 години тритико, а в момента съм на половин ремирта и 1 хедонин от 25мг. Сигурно ще кажете, че е много. Опитвам се да спра хедонина, но само с ремирта не заспивам. Има го страха, че намалям хапчето, че пия само 1 хапче вместо 2. Благодарение на тези лекарства започнах и почасова работа, което ми беше немислимо преди. Не можех да мигвам изобщо въпреки лекарствата, ако ме чакаше уговорка.
Изобщо този проблем ми прецака живота, мъка и страдание.
Сега имам среща с др Росица ВЛадимирова, за да обсъдим какви лекарства да взимам за бременност. Вееоятно ще изпише золофт и атаракс, само че съм пила золофт и от него бях като ококорена и спах по 3 часа едвам в денонощие. Просто с моя страх всичко, което може да ми наруши съня го избягвам, за мен да не спя е най-големия ужас. Изобщо не знам как ще стана майка, но съм на 35 и време няма вече. Страх ме е, че бебето трябва да се храни през 3 часа, а аз ако знам, че трябва да го храня след 2-3 часа няма да спя и ще сум нащрек в очакване, изобщо-бъгнат мозък.
Та от една страна се чувстам като наркоман, че пия 2 хапчета за сън, но толкова добре се чувствам, спя, нямам тревожност, нямам паник атаки, работя, живея, усмихната съм. Познавам жена с моя страх и тя пие по 200-500мг хедонин, аз пия само по 25, така се успокоявам.
Та така, ако ви помагат по-леки лекарства, радвайте се и бъдете благодарарни! Желая на всички здраве и спокойствие!

Последна редакция: вт, 28 окт 2025, 16:20 от angelika_

# 695
При мен е подобен процеса. Колкото повече не мога да заспя, толкова повече съм в паника, че ще трябва да заспя, за да стана и съответно не заспивам. После цял ден парцал. Аз обаче имам и страх да почна лекарства, защото няма да се откача лесно после, аз много лесно привиквам с лекарства. Но имам моменти, в които се чудя как ще оцелея ако не почна все пак нещо да пия. И това за децата ми е страх, защото ако изобщо имам късмет да се появи дете ще е окончателния край на всичкия ми сън изобщо, сигурна съм.

# 696
Lovely, при мен същ го има обърнатия режим от десетки години, просто съм активна вечер и много обичам нощта, приела съм го. Лягам към 3 и ставам към 12-13ч.
Моят съвет е колкото можеш да отложиш с лекарствата, но ако усещаш, че изпадаш в кризи, по-добре започни, защото от опит психитака веднъж прецака ли се, не се спасява. Все пак много хора пият и не е драма, по-добре цял живот на лекарства, отколкото да си изтормозена, тревожна, трепереща, без сили и като парцал, това даже вреди повече лично според мен.
Това с децата да, и аз мисля, че имам ли дете ще е краят на съня ми. Аз сега ако съм спала под 8 часа нервнича, тревожно ми е, нямам сили, психически съм лабилна, камоли с бебе на 0-2 часа сън, не се виждам, но пък и да остана без деца не искам.

# 697
Аз като бях с бебето, я кърмех и си спяхме доста добре.
Кърменето страшно много успокоява и отпуска тялото. След всяко кърмене си заспивах, даже понякога съм заспивала и преди нея( когато порасна).

# 698
Аз надали ще кърмя, защото ще приемам лекарства.

# 699
Най-прекрасния сън имах докато бях бременна, където ме сложиш там заспивах. Бях в болница в началото на бременноста с три жени в стая, нито телевизор, нито посещения на сестри, нищо не ми пречеше да спя.
Това е от хормоните по време на бременност и кърмене. Но след това ми се разказа играта от безсъния с малкия, особено към от към 6 месеца, когато се будеше много нощем. Не мога да си представя някой, който от сега е с проблемен сън, какво ще прави с малко дете, което не спи по цели нощи, боледува, буди се от зъби и какво ли още не. Ангелика, надявам се да имате помощ от някъде, защото ще Ви е трудно.

Lovely, един съвет за страха. За да не Ви е страх от факта, че не може да заспите, трябва да не Ви пука какво ще доведе това. Аз си имам моя мантра от години, като не ми се получи нещо и това е "Каквото такова!" Казвам си, кое е най-лошото което може да ми се случи, ако не заспя. Ще съм гроги утре, е и, какво от това. Ще се справя някак, ще легна по-рано, ще дремна ако мога през деня и т.н. Ако не мога да заспя, често чета, цъкам на телефона или ставам да хапна нещо.

# 700
Момичета, и аз се боря за дете и досега не се бях толкова замисляла, с това новопоявило се безсъние в живота ми, как бих могла да гледам бебе. Но аз се боря със стерилитет и шансовете ми да се получат нещата не са никак големи. Та засега се моля Господ да направи чудо, пък вече после бих го мислила, как ще се справям.
Тина, по принцип си права. И аз се мъча да не се плаша от незаспиването, ама опитът ти до тук сочи, че като прескоча една нощ, на следващата пак не мога да заспя, тотално се бъгвам.

# 701
Момичета, и аз се боря за дете и досега не се бях толкова замисляла, с това новопоявило се безсъние в живота ми, как бих могла да гледам бебе. Но аз се боря със стерилитет и шансовете ми да се получат нещата не са никак големи. Та засега се моля Господ да направи чудо, пък вече после бих го мислила, как ще се справям.
Тина, по принцип си права. И аз се мъча да не се плаша от незаспиването, ама опитът ти до тук сочи, че като прескоча една нощ, на следващата пак не мога да заспя, тотално се бъгвам.
Разбирам те напълно, и при мен го има този момент. Но гледам да не си го товаря в ума. Приемам го, че така ще е, и гледам да не се ядосвам. Водя си дневник, кое ми помага, кое не. Уча се всеки път от всяка безсънна фаза. Но все по някое време идват и по-добри дни. Сигурна съм, че и при теб ще се получат нещата. Щом си отскоро с безсъние може и да възстановиш напълно съня и да нямаш никакви проблеми после. Relaxed

Общи условия

Активация на акаунт