Безсъние

• 62 692
  • 774
  •   3
Отговори
# 705
Въпросът ми е към момичетата и момчетата с тежко хронично безсъние. Пиете ли някакви антидепресанти, изписани разбира се от психиатър. Аз имам проблем със заспиването от повече от 20 години и пия Зопиклон или Геродорм, понякога и комбинирам. Без тях няма сън, колкото и да съм скапана. Проблемът е, че в последните месеци се налага да вдигам дозата, за да си осигуря все пак няколко часа сън. И вече на няколко пъти получавам нещо като "бели петна" - безпаметни моменти, малко преди да си легна. Както и на няколко пъти съм губила съзнание. Явно се предозирам и с моето по принцип много ниско кръвно, го събарям още и стигам до 70/40. От много години се каня да посетя психиатър, но все нещо ме възпира. Например 5 мои познати ходят при психиатърка в града ни и на всички тях е изписала един и същ антидепресант - ципралекс. Те си го пият от години, чувстват се сравнително добре, но те никога са нямали проблем с безсънието. Притеснявам се и да не стана зависима и от антидересанти, щото Зопиклона и Геродорма ми са малко Simple Smile
Та конкретно въпросът ми е някой пие ли антидепресанти за основен проблем безсъние? И помагат ли му?

Последна редакция: нд, 23 ное 2025, 20:15 от mimoza@b

# 706
  • Швейцария
Аз пия и антидепресант, но той не помага за безсъние. Напротив, те дават енергия и се пият сутрин. Единствено Тритико се дава за безсъние и може спокойно да се добави към приспивателните. Може и психотик даа се добави, Хлорпротиксен или Куетиапин. И аз имам бели петна, когато взема приспивателните, а на всичкото отгоре и аз вдигнах доззата и пак спя много малко и после пак взимам. Абе лоша работа.
Оня ден се смях, че аптекарката ми пратила 4 опаковки Золпидем, вместо 3. Явно жената иска да ми направи добро, да не оставам без дрогата. Докъде я докарахме...

# 707
Да, аз пия антидепресант ремирта половинка, заедно с хедонин от 25, изписани са ми от психиатър. (пият се вечер и помагат много за съня). По-добрият вариант е от бензодиазепините като зопиклон. Последно ходих при Росица Владимирова и тя ми каза, че тези дози са ниски и да не се притеснявам. Моето обаче е по-скоро страх от безсъние вече, а не просто безсъние, също и много силна тревожност около съня и социалните уговорки. Тритико съм пила 7 години.

# 708
  • Швейцария
Да, Ремиртата също е добре за сън, но от нея и от психотиците се пълнее, та затова аз не я искам.

# 709
Не е задължително да се напълнее, аз напълнях към 2-3 кг, но и водя много заседнал начин на живот, с повече спорт могат да се нормализират нещата.

# 710
  • Швейцария
Аз надебелях 30 кг от психотик. Сега съм 87 кг и откакто го пия не мога да сваля нито грам. Вечно гладна и дебела съм, въпреки че се храня сравнително здравословно. Не ям нито сладко нито тесто, само салати, месо и плодове, но ефект йок. От недоспиването нямам никакви сили за спорт, само лежа на дивана като дроб.

# 711
Да, разбирам. То като не спи човек как да има сили.
А какво пиеш сега, JennyBG? Само безсъние ли имаш или и тревожност?

# 712
  • Швейцария
Имам и депресия и тревожност, но с лекарствата съм ок, освен безсънието, което е много зле. Пия Венлафаксин, Флуанксол, Золпидем (подобно на Зопиклон) и един антихистамин Доксиламин. Ако така продължава обмислям да включа Куетиапин, но от него ще стана 100 кила и не ми се иска.

# 713
куетиапина е антипсихотик нали и много ли се пълнее от него, на мен една психиатърка ми беше предписала куетапин и флуанксол, ама ми се стори прекалено и двете неща да се пият заедно ?

# 714
Не е прекалено, повечето хора пият по 2 и 3 лекарства. Аз пия ремирта + куетипин вечер и флуанксол ми е изписан за през деня, но не виждам много ефект от него. Сякаш деанскита повече ми действаше.

# 715
Конкретно за сън ли имате предвид за деанксита или като цяло ?

# 716
По-скоро за тревожността. От флуанксола не виждам никакъв ефект, все едно бонбони пия. Но пък и рядко имам тревожност през деня и не го пия, имам тревожност ако не съм се наспала добре вечерта, не знам при вас има ли го този страх?

# 717
Не, нямам аз такъв страх, по-скоро през нощта докато не мога да заспя и се нервирам, по някой път даже псувам, удрям възглавницата и такива работи

# 718
Благоадаря Ви , момичета, за отзивите за антидепресантите. Може би е крайно време да посетя психиатър и да опитам каквото ми изпише за това зверско безсъние. Как ли пък един път не ми се приспа от самосебе си, мамка му Simple Smile
angelika_ , и при мен го има страхът от това дали ще заспя. Е то няма как след толкова години и лош опит със съня да не ни е страх като легнем и да не мислим дали и тоя път ще имаме късмета да заспим.
Скоро пробвах да добава половин таблетка от 25 мг. хедонин към Геродорма. Стана ми лошо, свалих много кръвното и съм изгубила съзнание, мъжът ми ме е намерил седнала на земята, абсолютно неадекватна. Преместил ме е на леглото, за което нямам никакъв спомен. Едно от "белите петна", които получавам понякога като си правя експерименти.
Иначе не бих казала, че съм в някаква абсолютна депресия, а по-скоро се определям като много тревожен човек.
Но най-големият дерт ми е това безсъние. Всички мои познати ме наричат уникум, и че втора като мене не познавали Simple Smile Ако не четях в темата, щях да си мисля, че наистина друга като мене няма.
angelika_ , искам да де попитам защо след 7 години си спряла Тритико? Престана да ти действа или причината е друга.

Последна редакция: пн, 24 ное 2025, 03:16 от mimoza@b

# 719
Антидепресанти, които се изписват за сън, са тритико, валдокдан и ремирта (миртазапин). Не ми възстановиха съня. Тритико и Ремирта ме правиха парцал, голяма умора и дискомфорт. Валдоксан просто не се усещаше.

И да, от повечето тези се качват килограми.

Ниски дози бензодиаз би трябвало да са ок. Не се пълнее от тях, меки са, а дават сън.

За мен основното е баланса на хормоните и функцията/ дисфункцията на оста Хипоталамус - щитовидна - надбъбречни. Това се нарушава от силен стрес/ травматични преживявания.

Последна редакция: пн, 24 ное 2025, 06:17 от Petko09699

Общи условия

Активация на акаунт