Дядо Коледа подрани, сладко коремче ни подари ❤💙 Тема 6

• 38 496
  • 752
  •   1
Отговори
# 135
Препоръчват сок от ябълка, защото доста време стомаха е празен. Ябълката успокоява стомаха, дори когато се повръща е препоръчително да се яде ябълка. И другото заради което го препоръчват е защото има и слабително действие, а това е първия въпрос на всеки лекар който влезе в стаята "отиде ли по голяма нужда, газове имаш ли" 😁 аз пиех бебешки сок от ябълка, защото изобщо не обичам сок от ябълка. А храната ми беше изцяло банани и извара, защото трябваше да набавям белтък заради доста изгубен от прееклампсията. На ден минимума обезсолена и обезмаслена извара който трябваше да ям беше 200 гр, а това изварата за мен е едно от най-ужасните неща 🤮 надявам се сега положението да е различно.

# 136
Зная, че имаше момичета, които ходиха в МК д-р Щерев на ФМ. Въпросът ми е към тях. При кой специалист по ФМ са се спрели за късната? Аз се чуда при кого да се запиша. С предната бременност бях при д-д Ибрям
Здравей,
Аз на първата бях при д-р Искилиева. Останах много доволна. На втората моя доктор ме беше записал от по-рано при Доц.Чавеева. От нея също останах доволна. Сега за късната звънях преди 2,3 седмици сигурно да се запиша при Доц.Чавеева отново, но всичко за декември беше заето. Така, че си записах час при д-р Искилиева за 21-ви,тогава ще влизам в 30-та седмица.

# 137
Здравейте момичета. Знаете ли какво мога да пия за кашлица. Мъчи ме повече от седмица. Дали детски сироп Грийнтус мога да пия, имам от баткпто ☺️

# 138
Таня, аз кърмих синът ми почти 9 месеца и през това време нямах цикъл. Дойде ми, когато спрях. Не сме се пазили през това време и не съм и забременявала. Та явно си е индивидуално.
Иначе също обмислям поставянето на спирала след като родя. Но има още време, определено няма да бързам.

# 139
Vesnik, суха кашлица ли? На мен ми предписаха Проспан на пастили 3х1.

# 140
Не е суха, като че ли има сркрети. Проспан за каква кашлица е.

Vesnik, суха кашлица ли? На мен ми предписаха Проспан на пастили 3х1.

# 141
  • София
Ние не правим никакъв секс. В началото опитахме точно 2 пъти и беше изключително болезнено.

+1. Не са ни забранявали, но аз не се чувствам ок да го правим, а и осъзнах че получавам стягане при оргазъм. Уж било нормално, но не мерси. Ще си наваксаме по-нататък. Grinning

И аз съм във вашия клуб. Grinning В началото имахме забрана, но тя отпадна отдавна и пробвахме, но той ми удари корема и ме заболя и решихме, че не е за нас това. Това чувство при оргазъм и на мен ми е неприятно, така че от всичко се въздържам. Отделно като се налагаше да си слагам глобули там долу и едва влизаха и ме болеше, така че му виках, че щом тези малки неща не влизат, тогава съвсем няма да влезе друго нещо. Grinning А сега и като сме при родителите му съмвсем няма как и кога, така че ще си наваксваме и ние след това. Само мъжа ми се оплаква, че сега можело да не се пазим, пък после ще трябва и се чувства прецакан. Grinning

Защо да не се пазите? На мен още на първия преглед АГ ми каза задължително внимателно и с презерватив, за да се предпазя от инфекции.

# 142
За суха е Проспана.

# 143
Здравейте момичета. Знаете ли какво мога да пия за кашлица. Мъчи ме повече от седмица. Дали детски сироп Грийнтус мога да пия, имам от баткпто ☺️

Аз съм с Ковид в момента и за кашлица точно този сироп ми каза гинеколога, но за възрастни. И отделно инфекционист като ме прегледа добави Тавипек капсули ,като изрично казаха да не са форте,а обикновените.

# 144
Здравейте момичета!
Дали някоя от вас е ползвала нещо такова? https://yatas.bg/products/%D0%BC%D0%B0%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BA-j … BHXMmvWc30hY0zzEI
Идеята ми е да го позиционирам на дивана в хола за през деня, но доколкото знам първоначално бебето трябва да е напълно легнало, а така като гледам с това нещо не е точно така. И този колан през средата ми е малко странен.
Може ли да споделите мнения?

# 145
Категорично не е ок да не се пазите при секс по време на бременността, тъй като сме още по-податливи на инфекции.

# 146
Относно кърменето и цикъла и т.н. По принцип по време на кърмене жената има висок пролактин, а при висок пролактин вероятността за забраменеяване е много малка- от там идва израза “кърмата пази”. Е не в точно така, защото жената може и да си има цикъл кактп и овулация през цялото време. Всичко в изключително индивидуално. Аз кърмих 9 месеца, цикъла ми дойде на 3я месец,но сле се пазили през цялото време.
Viki Това матраче изобщо не ми е оправдано за тези пари. И все пак знам,че е хубаво бебето за спи на равно и твърдо. До 3-4 месец бебето не се върти ( в повечето случаи) така,че може са си спи на дивана и за спокойствие може и едно гнезо да си вземеш Simple Smile

# 147
Вчера бях на преглед. Бебчо продължава да изоставя с 5-6 дни, но се развива нормално, за това не се плаша. Не ми сменят термина, защото най-вероятно ще се ражда пак 38-39 седмица. Имаше затишие 4,5 дни на бебето. После направо полудя, усещах я навдякъде. И вярно на прегледа в началото беше с главата надолу. После се премести напречно. След 15мин я гледаха да й правят снимка и беше с опънати крака надолу. Да шава до като има място.
Ние цял живот се пазим с прекъснат акт. Гаранции естествено няма. Не мисля обаче да си пречинявам нито хапчета, нито спирала. Пред кабинета имаше едно момиче с инфекция от спирала. Така, че и при този вариант не е всичко ок. Имам и познати от години ги ползват и всичко е 6.само нали знаете, че се подменят на определено време?
За покупките аз бях с превръзки за родилки и старо мое бельо. При мен бяха задълбителни подплънките за гърди, защото в началото много течеше кърмата. Крем за сърна в началото на кърменето ползвах, за да не се разраняват. Амакар и при нас да не беше много дълго. Имах цикъл въпреки кърменето. Даже 40дни се чистих след раждането, 20 дни попивка и ми дойде. Много случай за жени забременели до като кърмят зная - внимавайте. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 148
Момичета, може ли да ме ориентирате какви пелени да взема. Нямам никаква представа кои са хубави, знам че не трябва да се взимат по много бройки, докато видим дали са ок. Гледах в Емаг Pampers premium care. Споделете други хубави марки на нормална цена.

# 149
Момичета, като чета за кърменето и цикъла и направо ми става лошо. Аз от както се помня съм с ужасен цикъл -  обилен, на парчета и съсиреци, много болезнен, с ужасни мигренични кризи, ниско кръвно. Не можех да издържа  без някоя силна конска доза като ампула течен аналгин или разтворими болкоуспокоителни прахчета и по няколко аспирина или нош-па през деня. Честно си признавам, че не мога да си представя това да ми се случва, докато съм и с бебе. Моля се да си имам кърма и нищо да не ми дойде, докато не спра да кърмя.
Относно пазенето... ние в момента, в който решихме, че искаме детенце( лятото на 2019) спряхме да се пазим. За жалост с нулев резултат. Аз си усещам тялото и знам, че дясната ми тръба за нищо не става, макар че уж успели да я отпушат по време на цветна снимка и пропускала, което било достатъчно за доктора. Е да.. ама е факт, че нищо не ставаше. Интересното е, че 6 поредни месеца само десният яйчник образуваше доминантен фоликул (демек от страната на скапаната тръба) И изведнъж на 7-мия месец доживях да чуя, че имам д.ф. на левия яйчник. Спомням си, че очите ми светнаха и казах на докторката, че това ми е късметът. Направихме поредната инсеминация и чудото стана. Та за второ изобщо не съм стигала да мисля. Ако преценим, че ще опитваме за второ, просто няма да се пазим. Но ако не се получават нещата, си признавам, че не знам как ще тръгна пак по болниците, само че този път и с малко дете и пак да плащаме скъпи процедури и изследвания . Дано не стигнем до там.

Общи условия

Активация на акаунт