Дядо Коледа подрани, сладко коремче ни подари ❤💙 Тема 6

• 38 462
  • 752
  •   1
Отговори
# 120
Точно над това умувам и аз тези дни... мисля за хапчета или спирала, но ще се консултирам и с АГто като наближи раждане.

# 121
За крема за зърна-и аз ползвах Лансинох-многоо добър.
Протектори за зърна-не съм взимала. Не съм стимулирала зърната, и аз знам,че предизвикват контракции и не се препоръчва.
Шезлонг-люлка малкия много обичаше след 2 месец доста седеше в него, но ни беше подарък. Лично аз не бих купила преди раждането.
За еднократно бельо-не е моето. Бях си купила памучни гащи-аз им казвам бабини 😂 по-дълбоки и ми бяха много удобни с превръзки следродилни и вече вкъщи си минах на по-тънки, памучни. Има един такъв удобен модел в LC waikiki- памучни, дълбоки бикини-3 бр в пакет за около 10 лв.
И аз през цялото кърмене изкарах с нощници за кърмачки с копчета-мнгоо са удобни. Още от родилното си бях с тях.
За секса-и ние си правим, не толкова редовно както преди,но са си ок нещата.
Предния път след раждането минаха 2 месеца и беше много странно в началото

# 122
Аз бих избрала спиралата измежду всички варианти. Възможните странични ефекти от хапчетата не ме кефят. Уж били по-пречистени сега, но все пак.
Иначе ние 10 години се пазим с прекъснат полов акт и не е имало проблем, но си е риск.

# 123
Иначе ние 10 години се пазим с прекъснат полов акт и не е имало проблем, но си е риск.

И ние по същия начин точно 10г,а преди първото дете 6г.
Сега, когато решихме, че искаме второ минаха 8м в опити,а медицински причини нямаше да не се получава.Баткото си стана от първия път ☺️

# 124
Red*rose, все едно за мен говориш. Първото от раз, буквално имахме само 1 опит него месец. Сега второто стана след 6 месец опити, включително и една биохимична бременност през тях.

# 125
Аз преди да забременея пих 12г Ясмин поради нередовен цикъл и периодична поява на кисти на яйчниците, след като го спрях на втория месец( при втори опит) ни се получи. Бях мн доволна от хапчетата нямах нито една странична реакция-дори напротив. Ако няма да има противопоказания, живот и здраве пак бих се върнала към тях след раждането, поне за някакъв период докато не решим, че е дошло време за второ детенце 😊

# 126
Спиралка със сигурност ще сложа Wink Моя мъж като чу за прекъснат акт след толкова години и се опули Wink

# 127
И аз съм решила за спирала,но все пак ще говоря с лекаря след раждането. Определено не искам повече от две деца.

# 128
Зная, че имаше момичета, които ходиха в МК д-р Щерев на ФМ. Въпросът ми е към тях. При кой специалист по ФМ са се спрели за късната? Аз се чуда при кого да се запиша. С предната бременност бях при д-д Ибрям

# 129
Ние 7 години сме заедно с мъжа ми и винаги сме се пазели с прекъснат акт 🙄😁 първото дете стана от първия месец опити. После като решихме, че искаме второ пак стана от първия път, но се случи спонтанен аборт и след като инахме зелена светлина от лекаря на втория месец се случиха нещата. Честно казано не съм мислила за друг вариант за пазене, за момента не сме имали инциденти. Само сега докато съм бременна веднъж каза, че се е изпуснал без да усети 😁 та заради това му изпускане, може и да трябва да помисля за друг вариант.

А я кажете вие какво мислите, по време на кърмене по-лесно ли се забременява или не? Аз например след лохиите, няколко дни, седмица след това ми дойде нормален цикъл при положение, че кърмех бебето на поискване. И така хем кърмех почти 2 години, хем си имах цикъл.

И още един въпрос, винаги съм била с тежък цикъл, болезнен с кръвоизливи,  всички ми говореха, че като родя ще се оправи, ами при мен стана по-зле след първото раждане... та след второто да имам ли някакви надежди или не? 😁

# 130
И ние до сега се пазихме чрез прекъснат акт, но не ми се иска да продължава така вече. Първото дете стана от втория месец опити, второто още от първия път, в който спряхме да се пазим. От там и идва притеснението ми, че ако веднъж се изпусне ще стане и трето дете, а аз изобщо не искам 😀😀 За това - спирала ще е.

# 131
И аз напоследък започнах да се чудя с какво ще се пазим. Преди пиех хапчета, но май не ми харесва как ми се отразяват.

Ние си правим секс редовно. Той тъкмо се прибра от по-дълъг престой в чужбина и сега все едно правим бебе, а не чакаме Joy

И на мен един доктор ми каза "в никакъв случай да не си се ваксинирала", а друг "как може да не си, каква е тая безотговорност". Joy

Аз го изкарах преди няма и месец, слава Богу леко, ще тествам периодично антитела и когато намалеят ще се ваксинирам.

# 132
https:// Малко оффтопик на фона на предишните отговори - във Вис Виталис имат до 50% намаление от 9.12 до 6.01. Enjoy Simple Smile

# 133
[quote author=Tanq6 link=topic=1392834.msg43974865#msg43974865 date=16394651

А я кажете вие какво мислите, по време на кърмене по-лесно ли се забременява или не? Аз например след лохиите, няколко дни, седмица след това ми дойде нормален цикъл при положение, че кърмех бебето на поискване. И така хем кърмех почти 2 години, хем си имах цикъл.

И още един въпрос, винаги съм била с тежък цикъл, болезнен с кръвоизливи,  всички ми говореха, че като родя ще се оправи, ами при мен стана по-зле след първото раждане... та след второто да имам ли някакви надежди или не? 😁
[/quote]

Спиралата е добър вариант. Сигурна съм, че момичета, ще я поставите след консултация. Но да си кажа: баба ми след срастване на спиралата с тръбите, се е наложило да я оперират, за да я махнат. Разбира се, това е било преди 50 години. Сега сигурно са много по-щадящи.

Аз ще пробвам пазене с хапчета. И без това, ще ми се наложат, за да запазя яйчниците.

А на въпроса ти. Майка ми е забременяла със сестра ми, когато съм била на 2 месеца. Нямала е цикъл и ме е кърмила. Имам и други примери наоколо.
Овулацията не зависи от цикъла, за това дали ще я има или няма.
Аз забременях без да имам цикъл тази година (20.06.), заради други гинекологични проблеми. Но имах овулация.

А за тежкия цикъл. Аз съм чувала, че раждането е по-леко, ако цикъла е по-лек. И за мен беше по-леко.
На мен пък са ми казвали, че ще "надебелея" като родя, т.е. ще се оправя. Но при мен си е ген и метаболизъм. Само позабавих метаболизма след първото дете - вече не ходя до тоалетна като 10год, а като 20 годишна.
Та надежда винаги има😁

Аз да питам. Знаете ли защо препоръчват след секцио да се пие сок от ябълка? С друг сок не става ли?

# 134
  • sofia
Палмичка, не помня защо, но наистина ми носеха в родилното сок от ябълка, вероятно заради перисталтиката след операцията, въпреки, че баш ябълка ...даже дали зелена ябълка не ми носеха

Общи условия

Активация на акаунт