Дядо Коледа подрани, сладко коремче ни подари ❤💙 Тема 6

• 38 450
  • 752
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
И мен ме питаха за педиатър в болницата, аз дадох данните на нашия ЛЛ (не е педиатър), за сега съм доволна, мисля и бебето при него да запиша.
Със секса, малко трудна работа... свекито е на гости (за около 5 месеца), а с малката спим в една стая, аз се шегувам с ММ, че ще трябва да ходим на хотел Grin
Крем за зърна ползвах, но не мисля , че имаше ефект.
Протектори за зърна си взех, защото едното се беше разранило, сложих веднъж и не повторих, или размер не съм улучила,  или не съм се справила със слагането...
Протектори за легло си взех не само за болницата, но и за вкъщи. На мен обилно ми течеше, а и получих странен кръвоизлив една нощ, у нас.
Шезлонг имахме и ми свърши чудесна работа , сега пак мисля да го ползвам.

# 106
Йоана има нощници за кърмене, тези с копчетата. Предния път и бременноста и майчинството си изкарах с тях и ми бяха супер удобни.

# 107
  • София
За педиатър, всички мои познати са ги питали още в болницата. На различни места раждаха, така че не е само в една болница. Аз след нова година мисля да проверя как стоят нещата и да се разбера с някой свободен, който може да поема бебета.
Иначе и аз забелязвам, докторите масово излизат в отпуски от тази седмица. Силно се надявам на някоя от нас да не й се наложи спешен преглед.

# 108
Здрасти момичета, аз много се притесних тази сутрин. Бях за резултатите за ПКК, глюкоза и урина. Всичко е наред, само дето са ми завишени ензимите на черния дроб Аст и Асл. Утре ми ги повтарят. Казаха, че в повечето случаи не било нищо лошо, но аз се шашнах много. Някой да ги е има завишени? Не ми хареса изобщо лекаря, скара ми се много, че не съм ваксинирана за ковид. Имали майка в спешното, много зле била, но не искал да ме плаши. Ох, много гадна сутрин.
Аз съм ваксинирана преди бременноста, но все пак много ме дразнят лекарите, когато плашат така! Какво значи имаме майка в спешното, но да не ви плаша. Много се ядосах, не стига че сме по-уязвими като сме бременни и постоянно нещо ни притеснява, ами и лекарите допълнително да ни плашат е много излишно.

# 109
Pepity007 добре, че е майтапа да си кажем истината 😂😂😂
Ние с ММ сме ходили на хотел няколко пъти, поне празниците да си изкараме романтично. Случвало ми се е, докато спя, да се сепна, а свекито в стаята и го завива🤯. Тогава беше 26-27годишен и беше ясно, че не се гледаме като брат и сестра... Добре, че при вас е само 5 мед, дано не се удължат.
Първото бебе е благодарение на майка й. Предложи ни да живеем в нейния апартамент, а тя да се премести при дъщеря си. И така се отпуснахме.

# 110
Pepity007 Случвало ми се е, докато спя, да се сепна, а свекито в стаята и го завива🤯. Тогава беше 26-27годишен и беше ясно, че не се гледаме като брат и сестра...

Леле,тези ситуации мислих ,че ги има само във вицовете 😄🙉😳

За личен лекар на бебето бях писала аз,че ме попитаха в болницата, а нямах уговорка предварително и казах името на съпругата на моя гинеколог. Знаех,че е педиатър. Но все пак живеем в малък град ,а и това беше преди 10г.
Възможно е да има разминаване с практиката в София и големите градове.

# 111
Ние не правим никакъв секс. В началото опитахме точно 2 пъти и беше изключително болезнено.

+1. Не са ни забранявали, но аз не се чувствам ок да го правим, а и осъзнах че получавам стягане при оргазъм. Уж било нормално, но не мерси. Ще си наваксаме по-нататък. Grinning

# 112
Може и да съм забравила как е ситуацията с болницата и педиатъра, не е изключено 😂

# 113
Ние не правим никакъв секс. В началото опитахме точно 2 пъти и беше изключително болезнено.

+1. Не са ни забранявали, но аз не се чувствам ок да го правим, а и осъзнах че получавам стягане при оргазъм. Уж било нормално, но не мерси. Ще си наваксаме по-нататък. Grinning

И аз съм във вашия клуб. Grinning В началото имахме забрана, но тя отпадна отдавна и пробвахме, но той ми удари корема и ме заболя и решихме, че не е за нас това. Това чувство при оргазъм и на мен ми е неприятно, така че от всичко се въздържам. Отделно като се налагаше да си слагам глобули там долу и едва влизаха и ме болеше, така че му виках, че щом тези малки неща не влизат, тогава съвсем няма да влезе друго нещо. Grinning А сега и като сме при родителите му съмвсем няма как и кога, така че ще си наваксваме и ние след това. Само мъжа ми се оплаква, че сега можело да не се пазим, пък после ще трябва и се чувства прецакан. Grinning

# 114
Мамата с болки в рамото-парацетамол да пие, дано помогне максимално, може и таблетка аналгин, но само толкова, като доза.
Аз бях питала АГ за аналгина по повод възможността за вдигане на температура след поставяне на ваксините ( парацетамола, почти не ми действа при висока температура)за щастие нямах такава, ното първия път, нито втория.
Дано мине бързо болката😊

# 115
Ние и с първата бременност си правехме секс и сега също си правим. Естествено не е чак толкова редовно колкото преди бременността, но все пак си правим. Малко лежерно, ама е нещо 🤣 а като си помисля след раждането .. лохии, течения, секциото боли, бебето суче постоянно... май предпочитам сега да си наваксам за първите 2 месеца след раждането 🤣🤣🤣

# 116
Благодаря момичета за препоръките за рамото! Дано да мине скоро.

Едвам ви изчетох, много интересни теми сте подхванали.

Благодаря за отзива за комплекта за изписване. И аз съм го решила вече от Angel Baby да поръчам.

Есенна магия ти си много силна, адмирации! Вярно че всичко е до нагласа, но аз я нямам и на практика ако мм отсъстваше по толкова време щяхме да се разделим още в началото на връзката по мое желание. Но много такива връзки има, които устояват на времето и дистанцията и са много здрави.

Таня и Red, дано сте по-добре вече. Таня ти как спокойно обясняваш за това падане, аз щях да си изкарам акъла направо.

За нещата за купуване - крем за зърна, подплънки за кърмачки - след раждането, ако имате нужда, не при всеки се налага. Кремовете на Медела и Лансинох са много добри особено втория. Гърдите не се пипат преди ражданеъо, защото може да се предизвикат контракции.

Шезлонг, активна гимнастика - някои деца много ги харесват, други хич. Синът ми много ги харесваше. И двете неща са ми подарили малко време за мен Simple Smile

Слинг, бебеносене - пак е индивидуално. Не е моето нещо определено, но вие лесно ще си усетите дали е за вас, ако някой ви даде да пробвате. Не се хвърляйте веднага да купувате.

Секса - ние правим от време на време. Но няма такова изживяване като пурвия секс след раждането. След първото раждане опитахме чак на 4-я месец, защото все нещо ме опъваше и болеше и беше...ами зле. След това с упорство нещата си дойдоха на място, но първия опит след раждането си беше болезнен.

За изтиченето на водите аз не разбрах какво е с първото раждне. Имах болезнени контракции сума ти време, разкритие, но те,и води така и не се пукнаха. Пукнаха ги на магарето. Сега обаче се филмирах от вашите разкази, защото от кашлицата имам изпускане на урина и много съм се депресирала. Никога не ми се е случвало, но и с първата бременност не съм кашляла. Та сега се филмирах дали пък не е изтучане на води. Но сега както сум болна, носа ми тече като река и бухам нон стоп, няма кой да ме прегледа. Надявам се до другата седмица да съм по-добре и да не си изпусна часа за преглед, че ще се побъркам. Допълнително ме побърква и това, че както съм споделяла и преди не усещам бебето много, само по няколко пъти на ден леко. И сега се чудя с тази кашлица как ли е, не знам просто. Много съм се депресирала последните дни.

За доктора, който се карал за вксината за ковид, в Бг ли е Grinning Те тук са антиваксъри, та не ми се струва вероятно тукашен лекар да го каже Grinning Аз след НГ ще си пусна едни антитела и ще решавам дали да слагам бустер, ще питам и АГ.

За  бельото след раждане - аз си взех еднократни бикини на Канпол. Още като ги отворих ми стана язно, че няма да се разбера с тях. Поръчах си бикини за бременни от H&M, многократни. Ползвах ги с превръзки за родилко. Удобни ми бяха, но са дълбочки, ако е за секцио си нямам идея дали няма да дразнят.

За педиатъра тук никой не го кнтересува дали има къде да си запишете детето, защото чесъо няма къде и не питат по болниците Grinning Питах моята ЛЛ, която е и педиатър и лекар на сина ми. Съгласи се, защото сме пациенти от години, но иначе не приема нови пациенти и бебета също. Та в София си е проблем и ако нямате готов вариант, се подгответе с прозвънявания по-отрано.

За раждането, на мен някой ако ми каже, че ще го коментираме в 9-я месец, веднага ще ми светне лампата, че иска в последния момент да ми сервира секцио. Предпочитам да са обсъдени възможностите предварително, както и направихме, пък накрая никой не знае какво ще се случи.

# 117
Almond, за рамото може да пробваш Тендивал, става за бременни и на мен много ми помогна с контузия на китката преди да забременя. Четох, че става и при болки в мускули и стави, както и при леки контузии.

За запека - аз нямам проблем, но пия всяка вечер Омнибиотик 6 и мисля, че допринася. Сутрин закусвам със скир, банан, малко мед и си слагам ленено семе, забелязвам, че от лененото семе много по-лесно се случва ходенето до тоалетна. Пия и магнезий и доколкото знам има лек слабителен ефект.

Последна редакция: пн, 13 дек 2021, 20:41 от Габка Жабка

# 118
Благодаря момичета за препоръките за рамото! Дано да мине скоро.

Едвам ви изчетох, много интересни теми сте подхванали.

Благодаря за отзива за комплекта за изписване. И аз съм го решила вече от Angel Baby да поръчам.

Есенна магия ти си много силна, адмирации! Вярно че всичко е до нагласа, но аз я нямам и на практика ако мм отсъстваше по толкова време щяхме да се разделим още в началото на връзката по мое желание. Но много такива връзки има, които устояват на времето и дистанцията и са много здрави.

Таня и Red, дано сте по-добре вече. Таня ти как спокойно обясняваш за това падане, аз щях да си изкарам акъла направо.

За нещата за купуване - крем за зърна, подплънки за кърмачки - след раждането, ако имате нужда, не при всеки се налага. Кремовете на Медела и Лансинох са много добри особено втория. Гърдите не се пипат преди ражданеъо, защото може да се предизвикат контракции.

Шезлонг, активна гимнастика - някои деца много ги харесват, други хич. Синът ми много ги харесваше. И двете неща са ми подарили малко време за мен Simple Smile

Слинг, бебеносене - пак е индивидуално. Не е моето нещо определено, но вие лесно ще си усетите дали е за вас, ако някой ви даде да пробвате. Не се хвърляйте веднага да купувате.

Секса - ние правим от време на време. Но няма такова изживяване като пурвия секс след раждането. След първото раждане опитахме чак на 4-я месец, защото все нещо ме опъваше и болеше и беше...ами зле. След това с упорство нещата си дойдоха на място, но първия опит след раждането си беше болезнен.

За изтиченето на водите аз не разбрах какво е с първото раждне. Имах болезнени контракции сума ти време, разкритие, но те,и води така и не се пукнаха. Пукнаха ги на магарето. Сега обаче се филмирах от вашите разкази, защото от кашлицата имам изпускане на урина и много съм се депресирала. Никога не ми се е случвало, но и с първата бременност не съм кашляла. Та сега се филмирах дали пък не е изтучане на води. Но сега както сум болна, носа ми тече като река и бухам нон стоп, няма кой да ме прегледа. Надявам се до другата седмица да съм по-добре и да не си изпусна часа за преглед, че ще се побъркам. Допълнително ме побърква и това, че както съм споделяла и преди не усещам бебето много, само по няколко пъти на ден леко. И сега се чудя с тази кашлица как ли е, не знам просто. Много съм се депресирала последните дни.

За доктора, който се карал за вксината за ковид, в Бг ли е Grinning Те тук са антиваксъри, та не ми се струва вероятно тукашен лекар да го каже Grinning Аз след НГ ще си пусна едни антитела и ще решавам дали да слагам бустер, ще питам и АГ.

За  бельото след раждане - аз си взех еднократни бикини на Канпол. Още като ги отворих ми стана язно, че няма да се разбера с тях. Поръчах си бикини за бременни от H&M, многократни. Ползвах ги с превръзки за родилко. Удобни ми бяха, но са дълбочки, ако е за секцио си нямам идея дали няма да дразнят.

За педиатъра тук никой не го кнтересува дали има къде да си запишете детето, защото чесъо няма къде и не питат по болниците Grinning Питах моята ЛЛ, която е и педиатър и лекар на сина ми. Съгласи се, защото сме пациенти от години, но иначе не приема нови пациенти и бебета също. Та в София си е проблем и ако нямате готов вариант, се подгответе с прозвънявания по-отрано.

За раждането, на мен някой ако ми каже, че ще го коментираме в 9-я месец, веднага ще ми светне лампата, че иска в последния момент да ми сервира секцио. Предпочитам да са обсъдени възможностите предварително, както и направихме, пък накрая никой не знае какво ще се случи.

Испански е. Тук всички са ваксинирани, започват и малките деца. Затова така реагира, надявам се да не бъркам с решението си и с това мое Хашимото и бременност да е по-добре да остана без ваксина. Живот и здраве когато родя тогава ще се ваксинирам, но много бурно го възприемат и аз много се притеснява.

Относно ходене по голяма нужда, лененото помага, да.

# 119
Понеже Sim спомена за пазенето по време на секс, че мъжа се е пошегувал, че се чуства прецакан... Ние имаме чуденка, с какво да се пазим, след като бебчо се роди. Все пак не сме изобщо сигурни дали ще искаме трето дете. Презервативи няма шанс да ползваме, противозачатъчни не се препоръчват заради Базедовата ни болест (иначе съм доволна, преди да решим, че искаме деца пиех) мислех за спирала (нооо де колебая) мъжа ми се шегува да си направи вазектомия.... А пък да караме на прекъснат полов акт си е риск(много познати с така заченати деца имаме) включотелно аз съм така направена... 😄😄😄Вие мислили ли сте го?

Общи условия

Активация на акаунт