Дядо Коледа подрани, сладко коремче ни подари ❤💙 Тема 6

• 38 500
  • 752
  •   1
Отговори
# 150
Yoana не го мисли отсега. Да се появи живо и здраво първото детенце и да си имаш едно щастие вкъщи, пък след някоя годинка ще го умуваш пак.

# 151
Аз съм с премахната лява тръба и като знам какво ходене по мъките беше с години ,  интро процедури и какво ли не , направо ми се реве , а мнгоо искам поне 2 деца (3 ми е мечта ) . Забременях спонтанно след неуспешно инвитро и се надявам пак ми се случи чудото и да не стигаме до болници! Та в тоя ред на мисли не мисля да се пазим изобщо , щом доктората каже , че съм се възстановила и може да си пробваме.

Момичета, като чета за кърменето и цикъла и направо ми става лошо. Аз от както се помня съм с ужасен цикъл -  обилен, на парчета и съсиреци, много болезнен, с ужасни мигренични кризи, ниско кръвно. Не можех да издържа  без някоя силна конска доза като ампула течен аналгин или разтворими болкоуспокоителни прахчета и по няколко аспирина или нош-па през деня. Честно си признавам, че не мога да си представя това да ми се случва, докато съм и с бебе. Моля се да си имам кърма и нищо да не ми дойде, докато не спра да кърмя.
Относно пазенето... ние в момента, в който решихме, че искаме детенце( лятото на 2019) спряхме да се пазим. За жалост с нулев резултат. Аз си усещам тялото и знам, че дясната ми тръба за нищо не става, макар че уж успели да я отпушат по време на цветна снимка и пропускала, което било достатъчно за доктора. Е да.. ама е факт, че нищо не ставаше. Интересното е, че 6 поредни месеца само десният яйчник образуваше доминантен фоликул (демек от страната на скапаната тръба) И изведнъж на 7-мия месец доживях да чуя, че имам д.ф. на левия яйчник. Спомням си, че очите ми светнаха и казах на докторката, че това ми е късметът. Направихме поредната инсеминация и чудото стана. Та за второ изобщо не съм стигала да мисля. Ако преценим, че ще опитваме за второ, просто няма да се пазим. Но ако не се получават нещата, си признавам, че не знам как ще тръгна пак по болниците, само че този път и с малко дете и пак да плащаме скъпи процедури и изследвания . Дано не стигнем до там.

# 152
Yoana Pavlova, нещата май започвам да вярвам, че са или Божа работа или късмет + подходящ момент. 6 години не се получаваше, на цветна снимка казаха, че дясната тръба е запушена и правихме инсеминация - стана от първия път. Решихме се за второ дете. Казаха, че дясната ми тръба се е запушила, а лявата се е нагънала. Последно неуспешно инвитро и точно на прегледа за второ инвитро се оказах бременна естествено. Просто знаейки, че нещата стават бавно започнахме още детенцето като беше на 1г.8м. Сега дай Боже всичко да е наред като стане на 3 ще е кака. Пожелавам ти от сърце и на теб този късмет и щастие. Не се откзвай!

# 153
Аз знам за случай в който семейство дълги години правили опити ,посещавали най-различни лекари и правили  процедури. В крайна сметка им казали,че няма да могат да имат деца.Те се решили и осиновили бебенце.Точно два месеца по-късно жената забременяла нормално.Вече децата са големи хора тъй като случая е от преди повече от 15г,но все пак Божа работа наистина.

# 154
Аз знам за случай в който семейство дълги години правили опити ,посещавали най-различни лекари и правили  процедури. В крайна сметка им казали,че няма да могат да имат деца.Те се решили и осиновили бебенце.Точно два месеца по-късно жената забременяла нормално.Вече са големи хора и случая е от преди повече от 15г,но все пак Божа работа наистина.
За такива случаи вярвам, че организма и съзнанието на жената се успокояват и чудото се случва..

# 155
Момичета, реших сега ей така профилактично да си измеря кръвното и се оказа 130/78, което ми се струва високо. В понеделник съм на ФМ и там ще говоря с лекаря, но се чудя дали е спешно и да потърся лекар още утре. Чувствам се добре, не усещам нещо различно, но все пак ако е нещо притеснително, по-добре да тичам при лекар, въпреки че преди празниците е по-сложно.

# 156
Може да е инцидетно, трябва да проследиш в няколко дни. Аз от едно измерване не бих тръгнала веднага и по-лекари. Завишено е, но не е съвсем високо. Виж в другите дни как ще си и то ще стане време за преглед.

# 157
Габка, съвета ми към теб като минала през това първата си бременност е следния: мери кръвното няколко дни подред сутрин и вечер, записвай си стойностите в тефтер, на лист или в телефона. Аз по принцип съм с ниско кръвно и точно в края на 6ти месец започнах с кръвно 130/80. Не го усещах, не ми ставаше лошо, докато в края на 36 седмица вдигнах 150/100, тогава ми стана лошо вече наистина. Сега въпреки че кръвното ми е ниско, пак го меря редовно, защото съм се наплашила, а и имам предистория. Бъди спокойна и мери кръвното сутрин и вечер, ако тенденцията е такава и го поддържаш такова, обърни се тогава към лекар и това е ако по принцип си с ниско кръвно 90/60-100/60. Защото ако си поддържала 120/80 то тогава 130/80 също е нормално. Обърни внимание и за други сигнали, замъгляване на погледа, киселини, позиви за повръщане, повръщане. Всичко ще бъде наред ! 🙂

# 158
Разгледайте сайта на H&М. Супер яки дрешки видях. Много прилични цени и качеството е ясно.
Относно гнездото и аз се чудя. Ако някой има наблюдения нека се включи. Мисля при мен на леглото да е в такова гнездо първия месец и после като махне нощното хранене да го депортирам в неговото креватче. Баткото от втората седмица отказа храненето в 3ч.

Последна редакция: ср, 15 дек 2021, 06:28 от Free2020

# 159
Благодаря ви много, момичета! ❤
Ще го меря сутрин и вечер сега до прегледа. Не съм с ниско кръвно, нормално е около 120/70-80. Ще се опитам да си запазя и час за кардиолог за другата седмица преди празниците, за да ми е спокойно. И на двете ръце го измерих, на лявата 130/70, а на дясната 124/75, може и апарата нещо да не е в час. Иначе, наистина не усещам нищо различно, добре се чувствам, от нищото ми щукна да го измеря.

За дрешките от H&M, доста взех и от там и изглеждат много хубави, опитните мами казват и че са качествени. Моделите са супер сладки.

# 160
Включвам се и аз по повод кръвното,  аз минах на кардиолог след еднократно завишено кръвно и пулс обаче, лекарката не видя нищо протеснително , но каза че в 27-29 седмица е нормално да има някаква аномалия в кръвното и сърцето, въпроса е да се проследи дали е еднократно.  В този период се увеличава обема на матката и на кръвта, а тогава започвал и риска от преекла(не я запомних тази дума).

Моята беба също сега е по кротка... смисъл тя не спира да мърда и да ми лежи на коремната стена... ама някакси шутовете не са така силни, някак си по меки, може би няма място за засилка хахах Simple Smile нз как е разположена, само че е диагонално хаха ама кое е долу и кое горе . Ще разбера на ФМ в петък надявам се.

Аз имам болезнен цикъл... почти съм пропадала... и съм на лекарства със зелена рецепта(седалгин нео), аспирин не пия,  защото знам че действа кръворазреждащо и ще тека повече Confused .
Алмонд, бързо оздравяване, аз травми мажа с един масажен гел на кюрхерхоф с арника и конски кестен има лечебн едект с него лекувам и гърба на моя (има плексит) и при мен помага.

Аз от събота опитах да се разболея... брат ми хремав, мама също, с мм заспах ме на отворен прозорец... а събота и с мокра коса 2-3ч... обаче да живее авирона... и чайче с мед и плодове, за сега май я туширах настинката.

Ние с мм вече не сме както преди месец. Той май го е страх Simple Smile я и на мен не ми е комфортно Wink кръгла съм

# 161
Сега се сетих какво шях да пиша за цикъла... Преди да забременея със синът ми, беше много обилен и страшно болезнен. Буквално съм повръщала от болка, винаги с шепа хапчета. Бях чувала, че след раждане щял да се нормализира. Не вярвах, но се оказа истина. Буквално не усещах кога ми идва, освен мокренето. Дано и след това раждане да не се промени.

# 162
Милена вместо аспирин можеш да пиеш Тромбекс. И на мен аспирина и парацетамола ми действат много по-разреждащо, отколкото трябва. Изписаха ми това.

# 163
За кръвното моята ЛЛ казва,че се мери три пъти и всеки път да сменяме ръката.Като преди това в покой поне 15 мин човек да е седнал,да не се кръстосват краката. Взима се стойност средно аритметично от 2ри и 3ти път.

При мен движенията на бебето и ритниците се засилиха.Преди както не я усещах по цял ден ,а само вечер тук там леко....сегааа е някакво чудо.Нямам миг покой,но въобще не ми пречи 😏☺️

Милена,бързо оздравяване.
Авирона и аз го признах вече.Много ни помогна и на нас.А преди години нямах добри отзиви за него покрай болестите на детето.

Моя цикъл преди първото дете си беше кратък-2 дни и то не обилно,на третия ден вече за ежедневни.И съвсеееем леки болки през първия ден.Родих си лесно и сравнително бързо.Цикъла след раждането пак си остана същия.

Нямам търпение вече да дойде петък и да мина ЖК.

# 164
Само една нощтна птица Wink Не мога да повярвам Wink Ама аз съм най-ранабудния петел,) Ред  Роуз как сте в къщи ?
На последния преглед взех болнични за 15 дни и сега трябва да ходя на комисия за подновяването му. След това ще е прегледа при  Докторката, а на 19.01 записах за ФМ във Фемина. Как лети това време....не знам дали го осъзнавате ама има няма 2 месеца са. Все по-често почват да ми минават притеснителни мисли...всякакви. Може би е предрадилна депресия Wink Бебо рита почти през целия ден и моя мъж само се присламчва към корема и се пули при всеки шут Wink Хайде хубав ден !

Общи условия

Активация на акаунт