С какво ви дразнят мъжете /тема №10/

• 42 459
  • 777
  •   1
Отговори
# 750
Е, тя едва ли иска да си гука на уше със свекървата. Предполагам, че ѝ е неприятно, че мъжът ѝ не споделя с нея и има "тайни" с майка си.

# 751
Исках да ми каже, защото го виждам, че нещо го мъчи. Нали затова сме партньори и заедно в този живот. Не всичко е цветя и рози, а да се подкрепяме в тежки моменти. Сподели ми какво го мъчи за което съм му благодарна, но защо трябва да става с цупене от моя страна? Не съм махленската клюкарка и да разправям наляво-надясно и да си чеша езика.

# 752
Теди, подкрепата понякога се състои в това да дадеш свободата на човека до теб да говори или да мълчи, в зависимост от това как на него му е добре. Позволявам си да твърдя това, защото ММ също има сложни отношения с някои роднини и има моменти, в които предпочита да мълчи и да си го изживее. Той е наясно, че аз съм насреща винаги за всичко и ако има нужда, ще говори с мен. Ако не, до него съм, докато мълчи.

# 753
Аз съм му набрала на моя от няколко дена. Вика излизам , отивам до мола да се видя с майка. Питам го, ние с детето не сме ли поканени? Не са виждали със свекъра детето от месец, та не. Трябвало да се види насаме с нея, защото напоследък ходела по лекари, но не искала да казва още какво е, но той явно знае. Не препирам да знам, ама това "потайнство" е досадно. Иска сега да заведе детето да се разсеяли (те родителите му), но не може да отиде сам с детето, защото не седи мирно в столчето си и аз съответно се возя отзад. Аз не искам да ходя с тях, защото много се издразних, все едно не съм част от това семейство и си пазят някакви тайни помежду си.

Когато се интересувам как е свекърва ми, която дори не ми е такава, заявяам желание да отидем да я видим. Не чакам да ме канят. Твоята работа е как да ти кажа…малко ….не знам какво искам, обаче съм много обидена на мъжа си. Сама си го написала, чети се.

# 754
Отидохме тази вечер, нали го написах. Малко няма как да се самопоканим. Той звъни пита удобно ли е и така нататък. Няколко пъти ги е пробвал той да отидем , но бяха все извън града, оказа се, че са били по лекари. Аз с тази жена нямам какво толкова да си кажа, защото много пъти ме е обиждало нейното поведение и думи и ограничих СВОИТЕ срещи с нея. Виждам, че след техните срещи нещо му тежи на ММ. Моята съвест си е чиста, че не съм я виждала, не ми е приятно , че той страда.

# 755
Теди, не бъди егоистка и лицемер. Нямаш какво да си кажеш с нея, но най-вероятно и тя не иска да говори с теб, след като сте скарани. Естествено, че мъжът ти ще страда. Тя му е майка. Това, че си с него няма да му помогне никак. Дори не виждам защо си там, след като си загрижена само за своите си чувства. Остави го да помогне на майка си, или ако наистина са зле неща - да бъде до нея.
Помня, когато свекъра почина. Бях в болницата със свекървата и брат му на ММ. ММ се прибираше от командировка и понеже шофираше не му казахме какво е станало. Аз имах "честта" да му съобщя новината, когато пристигна. Не бих искала втори път тази задача. Трудно е, гадно е и боли.

# 756
Като няма какво да си кажеш, къде се буташ и го играеш обидена, че не си поканена?!

# 757
ММ много ме издразни преди два дни. Започнах да чистя, често ми помага, но сега реши, че е много спешно да отиде да плати гражданската на колата. Пък и без това съм щяла да му бръмкам с прахосмукачката на главата... Нямаше го поне три часа, аз през това време изчистих, сготвих, че и баница направих. Връща се и ми заявява, че бил гладен, а аз съм била станала много мързелива и защо първо не съм сложила манджата и тогава да чистя (на яденето му трябваха още 15-20 минути). Значи ако погледите можеха да убиват... Обаче само го попитах би ли ми казал той какво е свършил днес. Е, после се извини, но в момента много ме ядоса.

# 758
Не съм ТМ, но да си кажа. Заранта вместо най-напред да приготвя закуска, реших, че ще простирам и присаждам цветя и пр. “свръхважни” (за мен) активности. При положение, че много добре знам в какъв порядък трябва да действам, ама нА - женска му работа. Щото той първо гледа да ме нахрани, после останалото. Имаше коментар, без епитети, обаче го обръщаме на шега и….предлагам да не се прайм на тънкообидни.
Simple Smile

# 759
Teddy Bear, не чети форумните драки какво ти казват, а слушай кака си Опосум. Wink
Абсолютно си права да очакваш от мъжа ти да си споделяте каквото ви е на душата и сърцето. Ако той не е свикнал така, пробвай да му покажеш и да го научиш, след време няма да съжалявате, че сте изградили такива взаимоотношения.
На стари години видях какво е да имаш връзка, в която партньорите са открити и споделят, а не си изживяват нещата сами. Нали затова сме се намерили.
Та не се впечатлявай от епитетите по твое име тук, ами действай в тази посока, на прав път си. Hug

След първите два епизода на сагата "ММ ме чака на вратата и в момента, в който стана готова си намира нещо да прави", вече има продължение. Отиваме в банката и аз съм приготвила всички документи в една папка, която поставям върху кутията с ключове до вратата и три пъти казвам, че непременно трябва да я вземем.
Накрая се озовахме и двамата в колата, неговите ключове на таблото, моите в джоба, а папката продължава да стои върху кутията. Това е като онзи фокус, в който предмети се вадят от затворен контейнер. Как и двамата сме извадили ключовете без да повдигнем папката не знам. Joy
Познайте кой се писа доброволец да се върне? Thinking
Този път поне не се наложи да го вадя от банята. Joy

# 760
  • Швейцария
По повод споделянето. Колежке, хич не си го слагай на сърце. Когато реши, ще каже. ММ не споделя нищо с никого. Ето вчера ме ядоса. Пристига ядосан и казва шефът ми се кара днес. Питам защо, за да го подкрепя нали. Бил направил нещо грешно. Е, какво? Нямало значение. Викам е какво очакваш от мен тогава? Ами да си мълчиш вика и да не ме занимаваш с глупости кой какво...еми мълча си до днес сутринта Imp Misc Bomb Misc Bomb Misc Bomb

Последна редакция: пт, 04 мар 2022, 07:16 от JennyBG

# 761
А той на дивана ли мълча? Close

# 762
Това е съвсем прозрачна манипулация "много съм ядосан от работа, затова ти сега не ме занимавай с нищо и се оправяй" Бих му колнала блъфа веднага

# 763
Какво сначи да колнеш блъфа?

# 764
Не всеки желае да споделя веднага какво точно е сгафил. Отсрещната страна, като иска да подкрепи и усеща съпротива в докладването, може да си промени подхода, вместо на свой ред да се цупондри.
Кат форумна драка го казвам, но и човек, през когото минава балансът на  всички семейни отношения вече над 20 години.
Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт