С какво ви дразнят мъжете /тема №10/

• 42 455
  • 777
  •   1
Отговори
# 765
От покера е
Какво сначи да колнеш блъфа?

# 766
Мен пък би ме подразнило да се обяснявам още веднъж къде съм сбъркала. Не стига шеф, колеги, клиенти евентуално, ами и вкъщи. Да ида в детската стая и на тях да се обясня?
ММ ме дразни с обратното, пълен отчет кой какво защо казал в работата и ми се оправдава, ако направи грешка, все едно аз ще го уволнявам. Не е болка за умиране, де, щом има нужда да говори, там съм.

# 767
Едва ли тя го кара насила да се обяснява. Проблемът е, че го използва, за да бяга от отговорност "ядосан съм з анещо си, затова тая вечер ще пръцкам на дивана, а ти си мълчи". Пък някой ако ми каже да си мълча и ми натиска червеното копче Smiling Imp

# 768
Аз го правя това, тип " в цикъл съм, не ме закачайте". Високо ценя възможността да ме оставят на мира, докато ми мине, вместо да рискуваме да си го изкарам на невинни хора. Вбесявал ме е невинен въпрос Какво искаш за вечеря?, знам, виновна съм, но нали затова сме заедно, да не се дразним на бъговете на другия чак толкова.😊

# 769
Да, съгласна, всеки има такива моменти, аз също. Но е различно да кажеш "днес ми беше много напрегнато, ще си релаксна с една бира малко на тишина и после ще си говорим". Съвсем друго е "мълчи си, щото съм изнервен". Нали, отношението е важно.

# 770
  • София
Мъжете попринцип по-трудно споделят. Трябва да ги отпуснеш, да знаят, че няма да ги съдиш, ще ги подкрепиш, и след всичко, няма да гледаш на тях като на по-малко мъж. Това става без притискане, понякога като ги оставиш да си помълчат, но заявиш, че си там, че си готова да слушаш и да подадеш и ръка, и рамо. И те сами ще дойдат в даден момент, когато видят, че могат да се доверят, че ще ги подкрешиш точно както имат нужда.

За съфорумката със свекървата, щом не се имат, мъжът може и други съображения да има да не споделя, точно заради обтегнатите отношения. Една мълчалива подкрепа е най-доброто в случая. Всичко друго по-скоро да има обратен ефект.

# 771
Когато искам да говорим на сериозни теми или тема - финанси, пари, разпределение на бюджета. И получавам отговора - не ми се говори с теб, на тези тези не желая да говоря и повишава тон. Детето не е приета в детска за пореден път и исках да обсъдим другите варианти. И се започва едно нервничене , едно обикаляне в хола и нежелание да се комуникира с мен.

# 772
Чери, имаш сериозен проблем.

# 773
След като по толкова важни въпроси не можеш да осъществиш комуникация, тип “в прав текст”, за което причините могат да бъдат няколко, би могла да решиш за себе си. Ще се мъчиш ли да стигнеш до неговата гледна точка, сменяйки подхода, или ще си изясниш имаш ли нужда от партньор в негово лице.
В някои семейства важните теми се поставят на обсъждане с анонси. В други - важното се вмъква непринудено и безболезнено, така да се каже.

# 774
Чери лейди, помня предишни твои мнения и в други теми, не ти е лесно, съчувствам ти. Hug
А той само за момента ли не иска да говори или изобщо после не го споменава някакъв проблем? Работи ли после да се справи с нго или чака на теб?
Защото може това да е неговият начин да реагира на стрес. Някои хора от най-малкото нещо видимо изпадат в паника, нужно им е да мине време да се осъзнаят и да почнат да мислят.

# 775
Какво сначи да колнеш блъфа?

Нещо "френска" сигурно...

# 776
  • София
Да ви кажа честно по повод споделянето, аз пък това не го разбирам. Когато ми се е случило нещо, разбира се, че ще споделя на мъжа ми, както и обратното. Не само, за да се ''оплача'', ами и защото често получавам адекватни съвети от него как да се справя със ситуацията или най-малко сядаме и заедно разсъждаваме.

Той пък е от тия хора, които като са ядосани за нещо, по-добре ни го питай, ни се опитвай да го успокояваш, че става по-зле. Сам трябва да му мине.

# 777
Момичета, пуснала съм ви нова тема

https://www.bg-mamma.com/?topic=1418124.new#new

Общи условия

Активация на акаунт