Медицински център "Св. Иван Рилски" - гр. Тутракан /тема 5/

• 48 421
  • 736
  •   1
Отговори
# 135
Ние като отидохме на 2ри ден и уж имахме уговорка с доктора да се пусне спермограма тогава,че бяха минали 6м от последната (нямаме проблем там) и си казахме на регистратура и 10 пъти ме питаха дали не е микробиология на еякулат, значи може и на 2ри ден там да се пусне. Така,че смело записвайте час, няма да ви върнат.

# 136
Момичета, без микробиология от списъка с изследвания, знаете ли дали ще започнем стимулация? Мъж ми пусна , но за прегледа няма да излезе, а на мен ми дойде по-рано и трябва след като свърши...
Не ми се иска да изтърваме ред и месец... Струпаха се лични ангажименти и  ги направихме малков  последния момент, а и да са актуални, но закъсняхме...
Ние пропуснахме цикъл защото излезе, че аз имам гъбички, а мъжът ми някаква бактерия и от регистратура много ни забавиха. След като ме свързаха с доктора той каза, че не е трябвало да отлагам заради това а да ида на втория ден  както се бяхме разбрали. Изписа ни лечение и на следващия цикал на втори ден като отидохме мъжът ми даде материал за микробиология, а аз чак след като ми свърши. Според мен няма да има проблем може тези на регистратура да ви кажат, че неможе но настоявайте да говорите с лекъря си. Успех

# 137
Здравейте,момичета. Искам да ви попитам за мнение.
Скоро ми предстои преглед. Насочихме се към ин витро след няколко спонтанни аборта и много мъка. Забременявам без проблем,но се оказа,че ембрионите са некачествени. Дадохме материал от 3тия аборт за изследване и се оказа,че е с хромозомен проблем. Надеждата ни е,че чрез ин витро ще селектират най-добрите ембриони и повече няма да се стига до аборти. Поне на теория е така. Знаете ли,дали в Тутракан предлагат предимплантационна диагностика на ембриони? И дали мога да избера да ми извадят яйцеклетки на естествен цикъл,без стимулации? Може ли да избера този метод,дават ли ти право на избор? Или доктора решава?
Благодаря ви.

# 138
Aniem, предимплантационна в Центъра със сигурност не правят. При нас генотипа е ок, но предвид възрастта ми беше показан ПИД. Варианта е само ЗЕТ след стимулация и ги пращат в Надежда, но това доста би забавило и оскъпило нещата, поне така ми беше обяснено на мен. Но пък, ако трябва да си сигурна в ПИД-а- в Турция например ги изпращат в лаборатория в Испания да ги изследват, така, че пак е по- добре. Друг е въпроса, че дори ис ПИД гаранция няма. Естествен цикъл работят мисля, но не зная това как би моглода ти помогне в случая…..
Успех!

# 139
Така е,дори и при ПИД диагностика няма 100% гаранция,но все пак е по-добре с нея. След 4 аборта,вече търсим всякакви варианти. Към Турция съм леко скептична,нямам добри впечатления от там,но в краен случай и това ще опитаме. Надявам се,че в Надежда я правят добре ПИД,от няколко години я предлагат,дано са се научили и дано имаме и късмет.
А това,че ще е ЗЕТ,а не свеж трансфер проблем ли е? В смисъл има ли някакъв недостатък?
А може ли да се направи ин витро без никаква стимулация,дори и лека? Аз реално имам много добър резерв,въпреки че съм на   40,но явно качеството на яйцеклетките не е добро и от там се получават и проблемите. Поне,засега,това е обяснението.

# 140
Така е,дори и при ПИД диагностика няма 100% гаранция,но все пак е по-добре с нея. След 4 аборта,вече търсим всякакви варианти. Към Турция съм леко скептична,нямам добри впечатления от там,но в краен случай и това ще опитаме. Надявам се,че в Надежда я правят добре ПИД,от няколко години я предлагат,дано са се научили и дано имаме и късмет.
А това,че ще е ЗЕТ,а не свеж трансфер проблем ли е? В смисъл има ли някакъв недостатък?
А може ли да се направи ин витро без никаква стимулация,дори и лека? Аз реално имам много добър резерв,въпреки че съм на   40,но явно качеството на яйцеклетките не е добро и от там се получават и проблемите. Поне,засега,това е обяснението.

ЗЕТ трансфер не крие никакви рискове, дори напротив- предполага по- голяма успеваемост след като организма си почине от стимулацията.
Ин витро без стимулация не съм чувала, най- лекия вариант е ест.цикъл, но е игра на нерви- я има яйцеклетка годна, я няма. Вариантът е да събирате ембриони- поне 2-3 и така да ги пратите за изследване.
Леки стимулации трябва да се обсъдят с доктора предвид състоянието.

# 141
Благодарв много. Ще видим докторът,какво ще каже. Нова съм във всичко това,буквално от 5,6 дни решихме да опитаме с ин витро процедури и все още не съм много наясно с процеса. Леко ме притесняват силните стимулации,но явно няма как. Засега сме избрали Тутракан като първи вариант,дано имаме късмет. Всъщност,дано всички имаме късмет

# 142
Мисля, че сте направили правилният избор.
Желая ви много късмет. Когато тепърва започваш това начинание се чустваш изгубен, не знаеш какво ти предстои. Имай вяра в доктора си и дори да не се получи от първия път (защото за мен той е на принципа проба грешка) ще успееш в следващия например. Казваш, че не си наясно с процеса, ами честно казано не ти и трябва, той доктора е за това. Важното е той да е наясно.
А след като гушнеш мъничкото си човече стимулацията съвсем няма да те интересува каква е била.

# 143
Здравейте, момичета. В процес на стимулация съм, но имам три дни ужасно главоболие. Знаете ли дали ще има проблем, ако пия обезболяващо?

# 144
Здравейте отново на всички.
Ще се наложи да правя хистероскопия в Тутракан преди да започнем процедури и малко ме е страх,честно казано.
Някоя от вас правила ли си е хистероскопия там? Как протича? С каква упойка я правят и в самата ин витро клиника ли я правят? Бързо ли се възстановихте? Наистина ми е малко притеснено и объркано.
Благодаря ви предварително.

# 145
  • Русе
Здравей,  миналата година правих . Не е в клиниката,  а в болницата.  По здравна каса престоя е 3 дена. С пълна упойка е. Аз се възстонвих бързо, не ме е оболяло въобще.  Имах сраствания вследствие на кюртажи заради мисед аборти. Платих само около 15 лв. за легло, избора на екип е около 200лв. Не са ми давали да подписвам за избор на екип.  Аз бях при Богомил и той си ми я направи.  Жената ,с която бях в стая прави при Любомир и на нея и взеха пари за екип. Има ВИП стаи,
 за които се плаща да сте само 2 пациента,  но аз си бях в обикновена с 3. Правен е ремонт и е чисто.  Храна няма.  Дават ти болничен , ако искаш май беше 12 дена.

Здравейте отново на всички.
Ще се наложи да правя хистероскопия в Тутракан преди да започнем процедури и малко ме е страх,честно казано.
Някоя от вас правила ли си е хистероскопия там? Как протича? С каква упойка я правят и в самата ин витро клиника ли я правят? Бързо ли се възстановихте? Наистина ми е малко притеснено и объркано.
Благодаря ви предварително.

# 146
Благодаря Ви. И как бяхте след хистероскопията,имаше ли ефект и подобрение? Мен от абортите лигавицата ми е изстъняла от едната страна и имам малки сраствания.
А упойката венозна ли беше? В смисъл,приспиват Ви за 30,40 минути?

# 147
  • Русе
Венозна е, краткотрайна -  около 20 мин.Прорязали са сратсванията. За ефект... незнам, не е настъпила бременност,  но и други неща има при мен. Не сме правили инвинтро или друго за сега.
Има група - предстои ми хистероскопия- там има доста информация.  Може да я погледнеш.

Благодаря Ви. И как бяхте след хистероскопията,имаше ли ефект и подобрение? Мен от абортите лигавицата ми е изстъняла от едната страна и имам малки сраствания.
А упойката венозна ли беше? В смисъл,приспиват Ви за 30,40 минути?

# 148
Здравейте момичета!
Следващата седмица ми предстои трансфер…Знаете ли как протича самия ден на трансфера-сутринта ли се ходи?Пускат ли се изследвания? 😌🌸

# 149
Здравейте. Ембриолозите ще Ви се обадят за точен час, през седмицата правят трансферите следобед, ако е събота или неделя - сутрин. След пункцията на мен не са ми пускани изследвания, за трансфер отидох направо следобед. Неудобството е, че се прави на пълен мехур, трябва да пиете доста вода. И ако се случи докторът да закъснее...става неприятно, но се преживява. Та отивате в определения час с пълен мехур, самият трансфер минава бързо и безболезнено, след това се лежи известно време, минавате през кабинета за рецепта, защото изписват още медикаменти и това е. Пожелавам успех и стискам палци! Simple Smile
Здравейте момичета!
Следващата седмица ми предстои трансфер…Знаете ли как протича самия ден на трансфера-сутринта ли се ходи?Пускат ли се изследвания? 😌🌸

Общи условия

Активация на акаунт