Всякакви въпроси за кафемашините. Тема N3

• 63 742
  • 765
  •   1
Отговори
# 645
Stilgar,
Много точно сте разбрали въпроса ми, точно това питах.
Аз съм почитател на хубаво еспресо, но не искам да се изхвърлям с машини за по няколко хил.
Преди време тук бяхте писали за пренастройване на една Gaggia, което ми изглеждаше много сложно.
После бях загледала Lelit по-евтините модели, но пък за тях писахте, че реално работят на 12 бара, и пак трябва много сложно пренастройване.
Може би ще ми помогнете и с друг съвет.
Това, което търся във вкуса на кафето е да го няма острия режещ вкус. Мисля си (може и да греша), че той се получава от твърде високото налягане.
Обичам вкуса да мек и нежен. Не знам дали хубаво го обясних.
Ако ми кажете, че и от Лелит мога да изкарам такъв вкус - идеално 😊

# 646
По-скоро тази разлика във вкуса е от кафето.
Иначе машините масово са 15 бара, но не съм сигурна дали толкова подават към самата цедка.

# 647
  • In transit
Stilgar,
Много точно сте разбрали въпроса ми, точно това питах.
Аз съм почитател на хубаво еспресо, но не искам да се изхвърлям с машини за по няколко хил.
Преди време тук бяхте писали за пренастройване на една Gaggia, което ми изглеждаше много сложно.
После бях загледала Lelit по-евтините модели, но пък за тях писахте, че реално работят на 12 бара, и пак трябва много сложно пренастройване.
Може би ще ми помогнете и с друг съвет.
Това, което търся във вкуса на кафето е да го няма острия режещ вкус. Мисля си (може и да греша), че той се получава от твърде високото налягане.
Обичам вкуса да мек и нежен. Не знам дали хубаво го обясних.
Ако ми кажете, че и от Лелит мога да изкарам такъв вкус - идеално 😊
Това зависи от смилането, тампирането и количеството кафе, което се слага в портафилтъра. Много са факторите, които влияят. С едно и също кафе, като марка, мога да докарам от кисело, до сладко кафе Grinning Но с опита и времето се напасват нещата.

# 648
Толкова е сложно, че няма накъде 15мин макс.
Какво казах за 100лв ще с сложи и направи всичко, дори за много по-малко от някой сервиз.

По-скоро тази разлика във вкуса е от кафето.
Иначе машините масово са 15 бара, но не съм сигурна дали толкова подават към самата цедка.
масово подават 12-13

# 649
Здравейте, искам да купя за подарък портативна кафемашина с мляно кафе. Някой има ли опит с подобни, само на една марка откривам. Струват ли си изобщо?

# 650
  • В твоето съзнание...
Здравейте, искам да купя за подарък портативна кафемашина с мляно кафе. Някой има ли опит с подобни, само на една марка откривам. Струват ли си изобщо?

Тези малките на Wacaco ли имате предвид?

Ако става дума за тях, аз ги намирам удобни за пътуване, подарихме такава на позната, тя е доволна. Удобно е, ако имате нужда от кафе сутрин, а не сте сигурни ще има ли кафемашина където отивате.
Аз имам китайска версия, с капсули на Неспресо и май не съм съвсем доволна, но не знам дали е защото е китайска или защото е с капсули.

# 651
Да, точно за тези става въпрос, благодаря за информацията Simple Smile
Вие кой модел имате?

# 652
Здравейте. Моля някой,ако е наясно да ми каже с кафемашина Tcibo кои капсули са съвместими.

# 653
Здравейте. Препоръчате ми кафе машина с капсули,моля.Сега съм с автомат на Филипс,но искам да имам и такава с капсули.Насочила съм се към Долче Густо,има доста видове съвместими капсули ,но  ще помоля за мнение и за  кафе машини  Illy,Senseo,  Molinari.Благодаря предварително.

# 654
Здравейте. Препоръчате ми кафе машина с капсули,моля.Сега съм с автомат на Филипс,но искам да имам и такава с капсули.Насочила съм се към Долче Густо,има доста видове съвместими капсули ,но  ще помоля за мнение и за  кафе машини  Illy,Senseo,  Molinari.Благодаря предварително.

Долче густо са най-универсални. Сенсео са странен размер, ще трябва много да внимаваш като купуваш дози. За молинари нямам мнение.

# 655
Аз от Долче Густо съм доволна. Вече много производители правят съвместими капсули и има много добри опции.

# 656
Delonghi EC 155

# 657
Това пример за добро кафе ли е?

# 658
Не, просто споделям Simple Smile Както се вижда - кремата е много малко, а кафето е Спешълти...

# 659
Здравейте, интересувам се от мнения за кафемашините 5 в 1 росберг или волтс. Искам да взема за дъщеря ми, не пият количества с кафе, заети са, идеята е да имат опция за капсула и истински мляно кафе, но не зная дали работят. В смисъл, кафето дали става за пиене и дали няма да се развали за нула време с тези приставки, дето се сменят. Ако някой ползва такъв вид кафемашина, ще съм благодарна за мнение. Аз лично в къщи съм с автомат Саеко и не съм запозната с капсулните добре. Така че моля за повече информация

Последна редакция: нд, 03 сеп 2023, 08:35 от Hristina Uzunova

Общи условия

Активация на акаунт