Всякакви въпроси за кафемашините. Тема N3

• 63 686
  • 765
  •   4
Отговори
# 705
  • София
Поръчах Solac. Да видим каква ще излезе.

# 706
Срам, не срам, да попитам Simple Smile
Имам кафемашина от Лидл, 15 бара налягане.
Когато пусна да загрява, за да направя пяна на млякото, машината започва да издава съскащ звук и да вдига пара. Цялата предна част на машината се запотява, а кафето в ръкохватката направо изсъхва от високата температура. Това нормално ли е? Честно казано не смея да ползвам тази функция на машината. Не ми изглежда ок да се вдига толкова пара, да се чува такъв звук.
Благодаря за мненията предварително.

Снимка на машината:
Скрит текст:

# 707
Докато машината загрява за пара, кафе в ръкохватката не трябва да има. Разпенваш млякото, изпускаш ненужната пара от вентила и чак после правиш кафе- когато индикаторът, че е готова за кафе, светне.
Това, че прави много пара е добре. Можеш да подлагаш по-дълбока чаша с вода.

# 708
petiaivanov,
Още в началото почва да пуши самата машина, преди да е вдигнала налягането.

# 709
petiaivanov,
Още в началото почва да пуши самата машина, преди да е вдигнала налягането.
Ами да, нали загрява бързо. Не е пушек това, а водна пара.

# 710
Да не пропускаш някоя врътка, която пренасочва парата?

# 711
Аз не допускам, че страничният клапан е отворен докато машината загрява на позиция за пара.

# 712
И аз нищо не допускам, но имам смътни спомени от някои машинки, че нещо трябваше да се превключи или завинти. И просто споделям идея.

# 713
Не, няма отворена врътка (клапън).
В крайна сметка се сетих да видя ревю на модела в youtube - определено има проблем в нашата машина. Писах на сайта на Лидл (живеем в чужбина, купихме я от онлайн магазина), да видим какво ще отговорят.
Благодаря за идеите, момичета!
В крайна сметка май клоня към коледен подарък, нова кафе машина.
Уви, не пием много кафе вкъщи - 2, макс 3 на ден.
Ще се връщам да чета назад в темата препоръки за модел.

# 714
В крайна сметка се сетих да видя ревю на модела в youtube - определено има проблем в нашата машина. Писах на сайта на Лидл (живеем в чужбина, купихме я от онлайн магазина), да видим какво ще отговорят.
Аз също почти не пиех кафе,  докато не открих Specialty Coffee. Можете да прочетете в Интернет коя категория се нарича така и защо. Има и клипове в Ю тюб. Сега си изпивам по 1 термос от 300 мл.  за  деня. Абсурд беше от кафетата, закупени от машина, заведения да изпия толкова. Все горчи и често има сърцебиене. Вече кафе само от дома или в заведение предлагащо от кафе Specialty Coffee

# 715
Поръчах Solac. Да видим каква ще излезе.
На късмет да ви е.

# 716
  • Пловдив
Аз също почти не пиех кафе,  докато не открих Specialty Coffee. Можете да прочетете в Интернет коя категория се нарича така и защо. Има и клипове в Ю тюб. Сега си изпивам по 1 термос от 300 мл.  за  деня. Абсурд беше от кафетата, закупени от машина, заведения да изпия толкова. Все горчи и често има сърцебиене. Вече кафе само от дома или в заведение предлагащо от кафе Specialty Coffee

Стана ми интересно, а гугъл изкарва доста неща.Може ли малко по конкретно кое от всичко за кафе Specialty Coffee да гледам.

# 717
Например в You Tube  Йордан Дъбов, който е единствения европеец съдия в най-престижния международен конкурс за специално кафе Cup of exellance има доста интервюта и самия той има блог и интернет страница. Там доста подробно е представено всичко. Иначе не е само той .В България кафе културата доста се разви и има пекари, които предлагат много качествени кафета. Най-общо  за едно Specialty  Coffee трябва да са ясни :район и ферма, сорт/не вид, защото арабика и робуста са различни видове/, начин на процесиране на кафето/ сух, мокър, анаеробен/, степен на изпичане и дата на изпичане/ тя не трябва да бъде повече от месец преди закупуването/. Масовите кафета на световните марки купуват евтина суровина, често я препичат, за да прикрият дефектите и не дават тази информация , за която съвсем кратко споменах. Самата аз почти бях спряла да пия кафе, защото ми горчеше, получавах сърцебиене. Сега пия около 300 мл. на ден и нямам абсолютно никакъв проблем, а вкусът е неповторим.

# 718
По-скоро тези кафета се разбират след прочитане за третата вълна.

# 719
Здравейте,
Искам да попитам за проблем с Шварц Кафемашина.
Имах го и с предишната. От време на време, изпуска вода от някъде, и извън машината, отзад някъде зад самата кафе машина(след като приключи има топла водичка), и понякога по самият "котлон" под каната. Някой имал ли е същият проблем и знае ли на какво се дължи, и вероятно решение?

Общи условия

Активация на акаунт