Всякакви въпроси за кафемашините. Тема N3

• 59 688
  • 765
  •   1
Отговори
# 75
Скрит текст:
Благодаря ви за отговорите, но малко се обърках...
Както писах, съм много доволна от тази машина Крупс
Предпочетох я пред Дедиката, само заради цената, която беше 290 лв. тогава, за това сега търся сходна.
Ако баровете са еднакви и повечето машини са с крема диск, респективно правят едно и също кафе, без значение, че едни (като тази в Лидл) са под 150 лв., други над 300 лв., то от кое се образува тази разлика в цената? И за какво друго да следя?
Ще ти дам пример с две машини- Дедика и Саеко Поемия и двете на 15 бара и с крема диск.
Напитките, излезли от двете, са несравними по нищо. Като махнеш цедката след правене на кафе, в тази на Саекото има вода, много вода над кафето, а в тази на Дедиката няма.  От първата изипваш една черна кал, а от втората твърда ядка, останала от използваното кафе. Саекото прави една бяла пяна все едно с веро си го разджуркал, изтича прекалено много вода през цедката за единица време в сравнение с Дедика.
Просто няма как да са еднакви. Никой не продава нещо съпо, ей така, без причина.

# 76
Това и при мен се получаваше докато намеря оптималната едрина на смилане. Ако отида на по-ситно остава вода, ако отида на по-едро не е плътно, но на оптималната едрина е както казваш - суха ядка. Зависи и от това колко го пресоваш в цедката. Та може би за Саекото трябва друго смилане. Просто идея.

# 77
  • София
Родителите ми са със Саеко от няколко години. Последният път като правих кафе при тях ми направи впечатление, че има вода в цедката, а в Крупса няма.
Ето това търсех като информация. Благодаря за насоките! Ще следя за намаления на Дедика или Крупс, имам още малко време.

# 78
Родителите ми са със Саеко от няколко години. Последният път като правих кафе при тях ми направи впечатление, че има вода в цедката, а в Крупса няма.
Ето това търсех като информация. Благодаря за насоките! Ще следя за намаления на Дедика или Крупс, имам още малко време.
Май е точно навреме:
https://www.tehnomix.bg/kafemashina-37571

# 79
Май е точно навреме:
https://www.tehnomix.bg/kafemashina-37571
И в Емаг я има на промоция, има и код за 10% отстъпка за уикенда.

# 80
  • София
Благодаря ви! Flowers Hibiscus

# 81
Добър ден. Коя от двете машини е по добра Крупс Виртуозо или Делонги Дедика. 
Някой да сподели плюсове и минуси.

# 82
  • София
Има снимки на кафе от Делонги Дедика, реших да кача и аз от кофемашина Крупс Виртуозо. Кафето е Lavazza Oro, чашата е висока, събира се, но по препоръката тук я слагам така, че кафето да се стича по стените й.
Скрит текст:

Редактирам се, за да добавя, че поръчах от е-маг с удължена гаранция от 3 години. Благодаря на всички, които се включиха с отговори на въпросите ми.
Хубава неделя! Flowers Hibiscus

# 83
Браво! Много добре изглежда. Мисля, че двете машинки са много сходни.

# 84
  • Димитровград

Това е кафето от лидълската машинка. Заграбих една сутринта, имаше извадени 4 броя.
На първо четене съм доволна.

# 85
Сега експериментирай - с различни кафета, с различна едрина на смилане и съм сигурна, че ще си намериш своето.

# 86
  • Димитровград
Това ми е от работата кафето, червен Лазарин, което продаваме когато работим. А едрината е за професионална Фаема настроена.

# 87
  • София

Това е кафето от лидълската машинка. Заграбих една сутринта, имаше извадени 4 броя.
На първо четене съм доволна.
А остатъкът в цедката с вода ли е или е твърд и пресован?

# 88
Денят започва с етиопско еспресо

https://imgur.com/lcKj5Q8

Последна редакция: вт, 01 фев 2022, 09:17 от CFBG

# 89
Хубав ден, но снимка не се вижда.

Общи условия

Активация на акаунт