Барселона - Тема 11

• 50 103
  • 754
  •   1
Отговори
# 555
  • До морето
Да,  в Palau de la Musica Catalana.

Подходящо ли е за малки деца?

# 556
  • София
Здравейте, петък вечер пътуваме за Барселона голяма компания от 9 възрастни и 5 деца на възраст 4-9 години. Имаме 5 пълни дни и се чудим какво да видим за този период. Изчетох темата и намерих един доста полезен пост, от който извадих програма за 6 дни, която се опитвам да сложа в 4 дни, понеже един ден от нашите 5 сме го планирали до ПортАвентура.

Бихте ли споделили програмата си? Може и на лични. Ние също пътуваме в петък 2-ма възрастни с 2 деца и също планираме ден в ПортВентура Simple Smile 
Нашата програма до тук включва само няколко топ обекта, без да са разпределени по дни. Не ни стигна времето и решихме да оставим на място да решаваме, но ако споделите програмата си, ще ни е много полезна!

# 557
Да, ето това е програмата, която направих. Ориентирах се по google maps. Разстоянията, които съм писала преди забележителностите са на база google maps спрямо предходната дестинация. Целта беше да преценяваме искаме ли почивка или първо да идем на следващото място, пеша или с транспорт. За сега плана е такъв, но може да претърпи промени, имаме още 2 дни до тръгването. Някои неща съм си ги записала с коментарите от форума, като например La Foga, времената за обикаляне на обектите или някой друг отзив. Местата, които са с въпрос се чудя дали да влизаме.

Ден 1:
1.   Parc de Citadelle - 2 часа за разходка
2.   Зоологическа градина възрастни 21,40 eur, деца 12,95 eur - 2-3 часа - намира се в същия парк
3.   350 m. Arc de Triomf - близо до парка
4.   400 m. La Foga - седнахме тук за обяд и бяхме много впечатлени от храната - испанска с азиатски привкус. Просто фантазия. Ако сядате задължително опитайте Патладжана.
Никога не сме яли по-добър.
5.   750 m. Музей на шоколада – 6 eur за възрастни. Деца до 6 год вкл безплатно.
6.   ??? 250 m. Picasso Museum – 12 eur
7.   ??? 500 m. Barcelona Cathedral – 9 eur за възрастни. Деца до 12 год безплатно.
8.   400 m. Готическият квартал 1.5 - 2 часа за разходка, уникален квартал, който наистина те пренася в духа на Барселона

Ден 2.
1.   Аквариумът на Барселона (L’Aquarium 24 евро за възрастен, 17 евро за деца от 5 до 10 години,10 евро за 3 и 4 годишни. Отнема 2-2:30 часа.) -  Има много видове риби, включително акули и пингвини. Готин е много, по-добре сутрин да се ходи, когато няма толкова хора. На обяд става навалица.
2.   850 m. Минава се покрай Port Vell (Старото пристанище) и се стига до Статуята на Колумб. От там започва и Ла Рамбла.
3.   ???? Музей на восъчните фигури (Wax puppets museum – 20 eur отнема около 1-1:30)
4.   400 m. Минаваме покрай Teatre Principal
5.   150 m. Дворецът Гуел  (Palau Guell - 12 евро. Красива отвътре и с невероятни комини на покрива.)
6.   150 m. Продължавайки по Ла Рамбла срещу хотел Ориенте се намира улица с красиви арки, която води до Placa Reial (Кралският площад). Чудесно място за обяд, кафе или вечеря.
7.   290 m. Продължаваме покрай Gran Teatre del Liceu.
8.   250 m. Следва Big fun museum – 21.25 eur – обща цена заедно с музея на илюзиите
9.   Достигайки частта на булеварда наречена La Rambla de Sant Josep, от ляво се намира пазарът Mercat de La Boqueria (пазарът Бокерия). Срещу Big fun museum
10.   650 m. На края на булеварда се намира площад Каталуня, който е и центъра на града. Там се намира и чугунената чешма.
11.   550 m. Музей на илюзиите (Museum of Illusions)
12.   900 m. Casa Batlló - Също къща на Гауди  – 39 eur за възрастни.
13.   500 m. Cassa Milla - 25 eur за възрастни. Деца от 7 до 12 год 12,50 eur, деца до 6 год. безплатно - Също къща на Гауди, която има и вечерно шоу. Много интересна архитектура с красив таван и един обзаведен етаж, където са оставени оригиналните мебели от тогавашните ползватели. Покривът също има страхотен дизайн със своите комини.
14.   1.300 km. Sagrada Familia – Може би само вън???    26 eur за възрастни, деца до 11 години безплатно.  1 - 1:30 часа. предварително закупени билети онлайн. Много красива сграда отвън и отвътре

Ден 3:
1.   Ако не е стигнало времето предния ден - Sagrada Familia
2.   2.100 km. Park Guell - 10 eur за възрастен,7 евро за деца над 7 години - 2-3 часа, ако правите разходка из парка. Купихме си билетите предния ден, също много красиво място, с различни колони и постройки. Има свободно летящи папагалчета. Бяхме впечатлени. Централният площад има изящни мозаечни пейки, които често срещаме в интернет.
3.   6,100 km. Испанското село - Poble Espanol – 11,20 eur за възрастни, деца от 4 до 12 години 9 eur.  1:30-2h - много приятно място с красиви улички, една от които с известните чадъри висящи във въздуха.
4.   2,700 km. Castle de Montjuic (Best panoramic view of the city) - 6 eur - 30 - 45 мин.  нямаш достъп до вътрешността на крепостта реално, само до двора и някои стаи с анимации. От горната част на замъка се открива гледка към цяла Барселона, включително морето и пристанищата. До него също можеш да се качиш от центъра с Кабинков лифт и да обърнеш програмата като той стане първи обект за разглеждане.
5.   10,500 km. Tibidabu хълм - С влакче фуникуляр за 12 евро в двете посоки. Най-бързото такова влакче в Европа. Разкрива се красива гледка над града от него и стига за 3-4 минути до горе.
6.   Цитаделата на върха - безплатна. - 5-10 мин.
Ден 4:
ПортАвентура

Ден 5:
Каквото е останало от предните дни и свободна програма - Монтсерат, Ноу Камп

# 558
  • София
Да, ето това е програмата, която направих…

Изключително полезно! Безкрайно благодарим и весело изкарване ви пожелаваме!

# 559
ioana_g, относно картите HolaBarcelona - да, можете да си я вземете от летището или ако сте си я купили он-лайн , там може да си разпечатате от едни автомати и след това си я ползвате като се качвате в автобуси - доближавате до валидатора и влизайки в метрото ги ползвате както в софийското метро.
 ден 2 и ден 3 са ви изключително амбициозни Flushed с малки деца още повече... един ден Тибидабо и крепостта Монтжуик си е доста трудно (а пък и парка Гюел и Побле Еспаньол) , ако ще е така сутринта на Монтжуик и после бързо към Тибидабо, от там на децата няма да им се тръгва....просто се забавлявайте Hug желая и на двете компании да си изкарате страхотно Simple Smile

Последна редакция: чт, 27 окт 2022, 01:29 от ЗориБ

# 560
Благодаря Зори. И аз мислех, че няма да успеем с ден 3. Но до където стигнем, за това за последния ден нямаме планове, той ще е за каквото е останало от предните дни. Тибидау дали си заслужава при положение, че ще ходим в ПортАвентура?

# 561
Благодаря Зори. И аз мислех, че няма да успеем с ден 3. Но до където стигнем, за това за последния ден нямаме планове, той ще е за каквото е останало от предните дни. Тибидау дали си заслужава при положение, че ще ходим в ПортАвентура?

Не, не си заслужава.

# 562
В Такъв случай за ден три ще ни остане парка Гюел и Испанското село. Ако ходим до Саграда Фамилия, мисля, че ще е само от вън, не мисля, че на децата ще им е интересно да влизат вътре. В парка Гюел съм ходила, в Испанското село не съм, но ако са само двете неща за деня, би трябвало да ни стигне времето.
Редактирам се, четох доста лоши отзиви от последната година от Испанското село. Може би ще го пропуснем.
И да ви питам, чудя се къде точно да влезем и къде не. Например в музея на Пикасо решихме, че няма да влезем. Не се интересуваме много от такъв вид изкуство, а и сме с 5 деца, които със сигурност ще скучаят вътре. Сега се чудя в кои от сградите на Гауди да влезем - Palau Guell,Casa Batlló и Cassa Milla. Цените не са никак ниски и се чудим има ли смисъл да влезем и в трите. Също така се колебая за Sagrada Familia и Barcelona Cathedral. Ще съм задължена, ако помогнете със съвет. Къде да влезем в предвид, че сме с деца.

Последна редакция: чт, 27 окт 2022, 11:54 от ioana_g

# 563
В Такъв случай за ден три ще ни остане парка Гюел и Испанското село. Ако ходим до Саграда Фамилия, мисля, че ще е само от вън, не мисля, че на децата ще им е интересно да влизат вътре. В парка Гюел съм ходила, в Испанското село не съм, но ако са само двете неща за деня, би трябвало да ни стигне времето.
Редактирам се, четох доста лоши отзиви от последната година от Испанското село. Може би ще го пропуснем.
И да ви питам, чудя се къде точно да влезем и къде не. Например в музея на Пикасо решихме, че няма да влезем. Не се интересуваме много от такъв вид изкуство, а и сме с 5 деца, които със сигурност ще скучаят вътре. Сега се чудя в кои от сградите на Гауди да влезем - Palau Guell,Casa Batlló и Cassa Milla. Цените не са никак ниски и се чудим има ли смисъл да влезем и в трите. Също така се колебая за Sagrada Familia и Barcelona Cathedral. Ще съм задължена, ако помогнете със съвет. Къде да влезем в предвид, че сме с деца.

Като човек, който е посещавал Испанското село, мога да дам съвет абсолютно да го пропуснете и да си запълните времето с нещо по-приятно Simple Smile

# 564
ioana_g, ние на изкуството на Гауди се насладихме само отвън Sweat Smile на всичките споменати от теб, а бяхме само с двама тийнове....Бигфън и Музея на илюзиите и Восъчния си заслужават за децата...и Аквариума...другите неща, може някои от компанията да влязат, на които им е много любопитно Joy иначе, друг път без деца за този тип изкуство...

# 565
Восъчния не мисля, че ще е интересен на децата. Те са много малки и няма да знаят кои са тези хора. Иначе аз съм била в такъв и много ми хареса

# 566
Към всички пътуващи за Барселона , пазете си багажа и  не си носете всички пари накуп  . Много се краде , не оставяйте телефони на  масата , ако се храните навън . Раници и дамски чанти в скута / не закачени за стола или пуснати до стола / , дори и да сте в заведение ,  много са ловки. Обраха ни и беше супер стресиращо.

# 567
А дали може да обикаляме града с копие на документи, вместо със самите документи? Някъде биха ли ги искали? Много ме притеснява да не ни откраднат документите и да няма как да се приберем

# 568
  • София
На нас екскурзоводът ни каза да си снимаме паспортите и да не ги носим с нас. Седяха в хотела.

# 569
Пак съм аз. Имам две питания. Оказа се, че ще има дни, в които ще ползваме по 1 метро на посока и вероятно няма да взимаме карти Hola Barcelona. Заради това започнах да разглеждам другите варианти и имам два въпроса.
Ако трябва да сменя 3 линии на метрото (това ни се налага от летището до апартамента ни), това 3 билета ли са или веднъж влязла в метрото мога да сменям без нови билети, както е в София?
Картите T-casual  са за 10 пътувания в една зона. Как да разбера тази зона къде започва и къде свършва? Например от апартамента до парка сме първо на метро и после на автобус. Как мога да знам дали двете са в една зона, за да знам дали такава карта би ми вършила работа?
И едно питане към ходилите в ПортАвентура. Видях, че влака спира на 950 м от парка. Само пеша ли е придвижването до парка или имат някакви бусчета? Като знам колко се обикаля вътре ми се иска да си спестим ходенето преди това, ако е възможно

Общи условия

Активация на акаунт