Барселона - Тема 11

• 50 101
  • 754
  •   1
Отговори
# 570
Относно Порт Авентура /за другото не мога да съм полезна/ само с такси от жп спирката до парка - заставате зад спирката, има стоянка и таксита минават...върни се няколко страници назад, писах номера на такситата за всеки случай, но минават и без да ги викаш

# 571
За билетите,

Ако не излизате от метрото, т.е. сменяте линии , може да сметите колкото пъти искате .
Иначе, с каквато и да било карта, може да сменяте транспорта и да се брои едно пътуване в рамките на 1ч и 15мин, без да повтаряте метро и номер на автобус или трамвай. На пример качвате се на метро, излизате и се качване на автобус 7,   прекачвате на автобус 10 и прекачвате на трамвай.. ако направите това в рамките на 1ч и 15 мин, това се брои като едно пътуване. Трябва винаги да маркирате картата, но няма да отчете ново пътуване.
Ако ползвате метро, излезете на улицата и пак влезете в метрото, ще се броят две пътувания, прекачванията се правят от линия на линия под земята.
Същото е ако се качите на един и същи номер автобус.

# 572
  • Milano
За зоните:

https://www.tmb.cat/de/tarifes-metro-bus-barcelona/senzills-i-in … egrats/mapa-zones

Цяла Барселона е в зона 1, плюс показаните градчета наоколо, в т.ч. El Prat de Llobregat, където е летището.

T-casual важи за всичко вкл. влака от летището и автобус 46 от/до там.

НЕ ВАЖИ за метрото L9 от/до Т1 и Т2, аеробусите.

# 573
Много полезни ми бяхте, благодаря. Значи понеже от/до летището сменяме три линии на метрото, можем да пътуваме с един обикновен билет купен на място. А за останалите дни ще си вземем T-casual и ще си обикаляме на воля в Барселона.
Относно T-casual, трябва да я купя онлайн и след това да я ползвам с приложението T-mobilitat ли? Не мога ли да я разпечатам някак, или да си я купя от гише или машина? И последно, T-casual се ползва за 30 дни след активирането, нали така?

Последна редакция: пт, 28 окт 2022, 11:33 от ioana_g

# 574
Здравейте, с моето семейство планираме да си направим уикенд екскурзия до Барселона. Моля за информация от хора, които са били за хотели с хубава локация и на прилична цена. Гледах хотел Ibis Barcelona Glories 22. Дадоха ми цена 85 евро на вечер за двойна стая и ми се стори повече от добре. Ще се радвам, ако ме насочите и към някой друг хотел, в който сте били и сте доволни. И още един въпрос, тъй като ще летим до летище Барселона Ел Прат. Как е най-добре да се придвижим до центъра, след като кацнем? Какъв транспорт сте ползвали и какви са цените?
Благодаря Ви предварително!

# 575
  • На планетата Земя
Стоева, много хубаво сте се регистрирала и задала първи въпроси в първото си във форума мнение. Сега може да се върнете няколко страници назад, има подробна дискусия за придвижване от летището до града с градски транспорт. Таксито иначе е ясно като опция.

Последна редакция: сб, 29 окт 2022, 03:45 от Mileto

# 576
  • Milano
Много полезни ми бяхте, благодаря. Значи понеже от/до летището сменяме три линии на метрото, можем да пътуваме с един обикновен билет купен на място. А за останалите дни ще си вземем T-casual и ще си обикаляме на воля в Барселона.
Относно T-casual, трябва да я купя онлайн и след това да я ползвам с приложението T-mobilitat ли? Не мога ли да я разпечатам някак, или да си я купя от гише или машина? И последно, T-casual се ползва за 30 дни след активирането, нали така?

Билети се продават в табакериите, на машини в метрото и т.н.
Аз лично купувам от машините пред влака на летището, понякога и на гишето там, ако ми потрябва впоследствие в табакерия.
Не съм купувала онлайн, но t-casual имат валидност до края на годината (по-точно до средата на януари, когато излизат новите тарифи).
В момента има намаление до 31.12, струват 7.95 евро.
https://www.tmb.cat/ca/tarifes-metro-bus-barcelona/senzills-i-in … tarifes-transport

При това положение не виждам смисъл да се плащат 5,15 евро за метро от летището на човек с 3 прекачвания.
Влака спира на Ц.гара, Passeig de Gracia, Clot, където може да се направят връзки с метрото.
Или с такси, ако сте повече хора и с багаж.

# 577
Regina do cuori, така направихме. Взехме влака до Passeig de gracia и от там метрото. Пътувахме с фамилен билет-10 евро за 8 билета. Днес вече си купихме за всички  T casual и се придвижваме с нея. Google maps е истинско злато тук, много ми помага.

# 578
Здравейте и аз се нареждам с план за Барселона началото на новата година. Билетите са купени и планът е - 3 нощувки Барселона и после още 2 Валенсия. Две семейства с по 2 деца на около 15 г.
Стигнах до етап хотел- видях, че е споменат този - Holiday Inn Express Barcelona - City 22@, не разбрах обаче, дали е ок. Иначе ме устройва, като цена, но не мога да се ориентирам разположението ок ли е. Можете ли да ми дадете съвет?

# 579
Добре е местоположението. Ще ползвате и трамвай и метро. Първият път и ние бяхме в този район на малката Рамбла дел Побленоу. Кварталът е приятен, близо до плажа.

# 580
  • sf
Има ли някъде в града обемни букви, изписващи Барселона?

# 581
Има, до готическата катедрала

# 582
Здравейте, завърши нашето пътуване до Барселона. Много ми хареса. Благодаря на всички, които са писали с помощ във форума и отговаряха на въпросите ми, бяхте много полезни. От планираните неща не можахме да видим парка Гауди, за което много ме е яд, но явно не съм прочела хубаво, че билети се купуват предварително. Отидохме във вторник сутрин до там и се оказа, че билетите за деня са разпродадени. За сряда също бяха продадени и имаше чак за 17:30 вечерта, а ние пътувахме същата вечер и нямаше как да идем. Аз съм го виждала, но въпреки това много ме е яд, защото на децата щеше да им хареса много. До Монтсерат също не се качихме. Ходихме до ПортАвентура, както и предните пъти, в които сме били, беше ужасната лудница. Много ми хареса парка Цитаделата. Посетихме зоопарка и аквариума, но честно казано очаквах малко повече, особесно от аквариума. Били сме във Валенсия в Океанографика, бих казала, че е много по-добър. Биопарка във Валенсия също е по-хубав от зоопарка в Барселона.  Апартамента, в който бяхме отседнали не беше зле, беше близо до жълтото метро и беше доста евтин. За 5 нощувки, апартамент за 5 възрастни и 4 деца ни стъпи 1800 лв. Мебелите и хавлиите бяха малко стари, но иначе сравнително чисто и си имаше всичко необходимо.

# 583
Момичета, влизам във вашата много приятна темичка Heart Eyes
Досега четях предните страници и искрено се смях с поста на Зори и думите, че в Барселона ще умрат от жега и задух август месец, пък то ги валяло почти постоянно Blush. Със сигурност не е приятно. От разболяване и лошо време се притеснявам като планирам почивките.

И да ви питам моите чуденки - ако сега закупя билети за след месец-два, дали отсега да резервирам и нощувките или вие изчаквате да наближи? Понеже ще купя билети с възможност за смяна на датите, че едното ми детенце е мъничко и трябва да е здравичко, пък с градината знаете как е Simple Smile. И се чудя дали да не изчакам или си е риск? Вие как правите?
Предварително и с колко време напред плащате билети, нощувки, билети по атракциони и т.н.?

И се замислям дали да не ги направя като коледни подаръци и да пътуваме януари? Според вас дали е удачен месецът за посещение? Основно ще разглеждаме детските атракциони - зоопарк, аквариум и т.н.

# 584
Ioanna, аз не бих препоръчала парка Гуел.. не съжалявай, че не сте стигнали до там.

ADream, ако ще идвате януари гледайте на 5ти да сте тук за Кавалгатата. Много ще ви хареса.

Общи условия

Активация на акаунт