Барселона - Тема 11

• 50 643
  • 754
  •   2
Отговори
# 90
Хич не е добър, да зарази всички в самолета и т.н. Чист егоизъм.

Mного ми е интересно ти как виждаш ситуация, в която едно семейство е в чужбина и на прибиране майката излезе положителна, а детето и бащата примерно отрицателни? Или пък само детето вземе та "светне" ?!

Всички, които летят със самолет в тези времена би трябвало да са наясно с риска и съответно да правят възможното, за да го минимализират т.е. да се пазят с маски, дезинфекция и дистанция, доколкото е възможно. Тестовете не им гарантират безопасност, най-малко защото много хора дори със симптоми не позитивират на PCR.

мама Сання, просто бъдете внимателни и не носете нищо ценно в раница на гърба. Ние изкарахме една седмица в Барселона, спахме в Готическия квартал, проблеми с джебчии и съмнителни типове не сме имали.

# 91
  • София
Голям е проблемът с джебчийството и са много ловки, нас и местни ни бяха предупредили и пак ни обраха на Ла Рамбла, взехме си нещата обратно, но имахме и късмет, при самата кражба нищо не усетихме.

Не си представяйте, че някой ще ви обира със сила на улицата и ще ви остане някаква травма. Точно джебчийство си е, опитват се без да усети човек нещо.

# 92
Може ли накой наскоро пътувал да ми каже какво се иска за влизане в Испания. Прочетох мерките и там пише
 1. сертификат за преболедувал+ пол.тест. И теста ли трябва да нося?
2.Ако човекът не е  имунизиран, пътувам с дете над 12г., бърз тест/ pcr ли имат предвид под Сертификат за текст?
3.За детето под 12 нищо не трябва освен регистрация, за да има код, нали?

Нещо се губя в превода.
Сертификат Ковид може да е от ваксини/бустер, преболедуване или тест ПСР, направен 72ч ореди кацане в Испания.
Освен това се попълва декларация, за да получите QR за влизане в страната.

# 93
От 1 февруари има нова заповед и няма да има нужда за пср тест за хора със сертификат за вакс/преболедуване от червена зона. Испания е в червена.
Заповед

# 94
От 1 февруари има нова заповед и няма да има нужда за пср тест за хора със сертификат за вакс/преболедуване от червена зона. Испания е в червена.
Заповед

Предварително се извинявам за тъпия въпрос, но нещо съвсем се обърках...и ще се радвам ако отговори някой по-компетентен по темата.
Който е с ваксина може да влезе в Испания и съответно да се прибере в България без нужда от допълнителни тестове, а си минава само със сертификата?
А който няма ваксина и сертификат за преболедуване може и с антигенен да влезе в Испания и след това и да се прибере в България отново с антигенен, а не PCR?
Правилно ли съм разбрала? Моля да ме поправите ако греша и благодаря!

# 95
И аз така разбирам, само да се следи срокът 270 дена за пълен ваксинационен цикъл или поставена бустерна доза, която за сега няма краен срок.

# 96
  • СОФИЯ
Впечатлена съм още преди да разгледаме. Само с такси от летището и кратка разходка по Рамбла. Хотелът Оливия плаза е страхотен, а гледката от терасата уникална

# 97
Здравейте, до правилите тест след влизане в България и 72 часовата карантина, ако полетът пристига на обяд, а антигенният тест е направен сутринта на третия ден, ще се признае ли резултатът?

# 98
  • Mediterraneo
Към момента се прави само ПСР, не може антиген. И трябва да е не по- рано от 72 ч. след връщането от Испания. Не знам доколко 2-3-4 часа биха взели под внимание.

# 99
  • гр.София
Записвам се в темата да ви следя 🙂
Купих билети за 25 февруари. Мечта ми е отдавна и само отлагахме.
Сання, страхотна гледка, чакам да разказваш 😍

# 100
Включвам се и аз в новата тема. Преди 2г Април месец щяхме да ходим в Барселона, но заради пандемията тогава спряха полетите. Та сега живи и здрави отново планувах всичко за началото на Април. Надявам се да отидем.
За момента само самолетни билети купихме.
За хотел се колебая… Hotel Raval House и Ayre Hotel Rosellón. И двата хотела ми харесват. Според мен са на добри локации… Предимството на Ayre е че е точно срещу Саграда, а на Raval е че е с почти 200евро по-евтин. Какво мислите?

# 101
Kika1234 виж този:  https://www.hotel-lleo.com/
Близо е до площад Каталуня, пряка на Ла Рамбла, цените са ок .... директно на сайта на хотела - има 10% отстъпка да си направиш сам он-лайн резевацията.
Моля да каже някой - има наблизо в този район восъчен музей - заслужава ли си?
Търся интересни места за тийнейджъри 12-13 год...ще ходим през август...
Дали работи едно огромно виенско колело...виждам наблизо до паметника на Христофор Колумб ?
Аквариума ще посетим със сигурност...

# 102
Kika1234 виж този:  https://www.hotel-lleo.com/
Близо е до площад Каталуня, пряка на Ла Рамбла, цените са ок .... директно на сайта на хотела - има 10% отстъпка да си направиш сам он-лайн резевацията.
Моля да каже някой - има наблизо в този район восъчен музей - заслужава ли си?
Търся интересни места за тийнейджъри 12-13 год...ще ходим през август...
Дали работи едно огромно виенско колело...виждам наблизо до паметника на Христофор Колумб ?
Аквариума ще посетим със сигурност...

Колелото е там само по Коледа. От началото на декември до началото на януaри.

Ако имате добър испански или английски препоръчвам обсерваторията Фабра до Тибидабо. Лятото се правят сесеии от около 1ч за някоя планета, гледа се през телескоп и после има вечеря под звездите с гледки към града. Не е евтино, но си заслужава. Аз гледах Сатурн.

Иначе ако искате с влака може да отидете до Порт Авентура Simple Smile Децата ще са щастливи 🙂

# 103
Да, Порт Авентура е в плановете - 4 нощувки в Барселона и 4 дни в Порт Авентура..Моят младеж е фен на космоса...ще я плануваме обсерваторията..Благодаря Hug

# 104
Космо Кайша също би било интересно за тийнове мисля.

Общи условия

Активация на акаунт