Барселона - Тема 11

• 50 099
  • 754
  •   1
Отговори
# 600
  • Русе/ София
Здравейте,
Търсих информация и попаднах на тази полезна тема за Барселона.
Идеята ми е да заведа 15 годишна девойка, учеща в испанска паралелка до Испания....през априлската ваканция или началото на септември....Да се потопи в атмосферата, да види уникалните им забележителности....да изживее емоцията.
И понеже сме сами, а аз не съм много ориентирана в София, камо ли по света....мислех за вариант с органирана група и маршрут.. да си платим за спокойствието да не се загубим, както се казва....
Ще се върна да прочета вашите преживявания и насоки, защото много неща (билети, посещения) трябва да се предвидят и организират предварително доколкото разбирам.
Въпросът ми към имащите опит  - началото на септември Ок ли е за тази дестинация, защото  никаква подоба екскурзия не намерих, която да съвпада с априлската им ваканция /между техния и нашия Великден/, а и вероятно ще има други неща, които ще пропуснем да съобразим по тия празници.
Благодяря!

# 601
Elida, точно началото на септември е перфектно за там. Даже и морето ще си направите.
И аз мислех да се възползваме от плажа, но кой ли ще чака чак след 5-6 месеца, че и повече Grinning , абсурд.
Затова планирам да е възможно най-скоро, живот и здраве.
Искаше ми се даже да е този или другия месец, но билетите са доста скъпи. Ще почакам да ги намалят. Wink

И да допиша, щом учи испански девойката, не бих се притеснявала, че ще се загубя. Но пък можете да се възползвате и от контакта на българина-екскурзовод по-горе за някой от дните, ако чак толкова се притесняваш Simple Smile

# 602
  • София
Здравейте,
Търсих информация и попаднах на тази полезна тема за Барселона.
Идеята ми е да заведа 15 годишна девойка, учеща в испанска паралелка до Испания....през априлската ваканция или началото на септември....Да се потопи в атмосферата, да види уникалните им забележителности....да изживее емоцията.
И понеже сме сами, а аз не съм много ориентирана в София, камо ли по света....мислех за вариант с органирана група и маршрут.. да си платим за спокойствието да не се загубим, както се казва....
Ще се върна да прочета вашите преживявания и насоки, защото много неща (билети, посещения) трябва да се предвидят и организират предварително доколкото разбирам.
Въпросът ми към имащите опит  - началото на септември Ок ли е за тази дестинация, защото  никаква подоба екскурзия не намерих, която да съвпада с априлската им ваканция /между техния и нашия Великден/, а и вероятно ще има други неща, които ще пропуснем да съобразим по тия празници.
Благодяря!
Здравейте, аз ходих така сама с 2 деца на 11 и 13г сега началото на септември с Бохемия в Барселона. Имах същите притеснения. Всичко беше перфектно. Организирана екскурзия е идеално и пак мислим да ходим някъде на пролет. А и децата са по--оправни и ат мен  и си изкарахме чудесно.

# 603
  • София
Ние се завърнахме и бих искала да споделя за три съществени разочарования за мен и семейството ми, които ако съобразите може да не си развалите общото преживяване като нас.

1. Монтиджук посещение с фуникуляр. Изобщо не си заслужава парите, освен това можете да се качите и пеша.
2. ПортАвентура - продават повече билети, отколкото е капациетът на парка. За цял ден там успяхме да се качим само на 3 атракции. Чакахме по средно 2,5-3 на опашка за атракция. За да има смисъл посещение там трябва да се купят експресни билети - по още минимум 40 евро на човек.
3. Пазаруване в празнични дни - оказа се мисля невъзможна. За разлика от България там очевидно всичко затваря. Бяхме оставили последния си ден 1.11. за пазаруване и разочарованието ни беше огромно, когато установихме, че всички магазини по улиците, моловете, че даже и пазарът на Ла Рамбла не работят. 😵Работеха  само сувенирни магазинчета и заведения Sad

# 604
Мама на двама малчугана, експресните билети бяха 100E на човек, ако искаш да е неограничени. Ние като видяхме каква е лудница, отидохме да си вземем, но в крайна сметка бяха свършили и не можахме. Вечерта след 20:00 вече се минаваше с по половин час чакане на атракциите.

# 605
Много пъти се коментира, но е вярно че човек няма как да знае... да, тук по празници и недели нищо не работи освен в определени дати като около коледната кампания, на пример.

# 606
На 24.12  вечерта пристигаме . Това означава ли ,че нищо няма да работи на 25.? Ресторанти или нкяой магазин да си купим храна.

Последна редакция: вт, 08 ное 2022, 19:15 от ivanova 1234

# 607
На 24.12  вечерта пристигаме . Това означава ли ,че нищо няма да работи на 25.? Ресторанти или нкяой магазин да си купим храна.

Мога ли да попитам в коя зона ще отседнете. Мога да погледна какво ще е отворено тогава близо до вас.
Но като цяло неделя и Коледа, да, по-скоро почти нищо няма да е отворено.

# 608
Grinning А какво правят испанците тогава по празниците и почивните дни?

# 609
Запазила съм хотел в Готическия квартал, площад Reial. 
Трябва да измисля забавление за децата или в краен случай само разходки. Монжуик заслужава ли си по това време на годината?

# 610
Grinning А какво правят испанците тогава по празниците и почивните дни?

Най- често е ден да се обядва при роднини, за плаж или екскурзии.
Ние с малки деца ходиме да караме кънки или колелета, плаж, ако е момента, после обядваме, пишем домашни и пускам перални, такива неща Simple Smile

Свиква се.
Има малки суперчета поддърдани от индиици най често, които винаги са отворени и могат да ти помогнат за нещо спешно.
Ресторантите и баровете са отворени почти винаги. По Коледа само за обяд.

Иванова: децата колко са големи?
Иук почти никога не е непоносимо студено. Точно на 25ти мин година беше много слънчево и топло за сезона. Ходихме да караме кънки с по една блуза в дълъг ръкав. Монтджуик винаги става за разходки.

Последна редакция: вт, 08 ное 2022, 20:35 от Eli..........

# 611
  • София
Мама на двама малчугана, експресните билети бяха 100E на човек, ако искаш да е неограничени. Ние като видяхме каква е лудница, отидохме да си вземем, но в крайна сметка бяха свършили и не можахме. Вечерта след 20:00 вече се минаваше с по половин час чакане на атракциите.

Моите деца са големи и ние чакахме на по-екстремните атракции, които и след 20 ч. бяха с опашки за поне 2:30 ч. Да не говорим, че след около 2 ч. чакане на едната точно около 20:30 тя се развали за половин час, заради което си тръгнахме и без нея Sad ОГРОМНО разочарование ми е този парк! Нищо общо с организацията, която има в Дисни!

Относно експресните билети и аз  това съм уточнила, че ако искаш да се насладиш на парка явно ти трябват такива билети с обикновените нищо не става!

# 612
Явно е до късмет и ден.
Аз точно така разочарована си тръгах от Дисни.
Просто загубен ден и пари..

# 613
  • София
Явно е до късмет и ден.
Аз точно така разочарована си тръгах от Дисни.
Просто загубен ден и пари..

В Дисни поне имаше вариант да изтеглиш безплатен експресен билет за по-късен час, т.е. с добро планиране нещата се случваха, а тук единсвеният начин е да си купиш експресни билети - дали преди или по време на посещението, но и в двата случая сумата им е значителна!

# 614
  • На планетата Земя
В Дисниленд Париж вече не функционира безплатната fast pass система.

Общи условия

Активация на акаунт