Ин витро или инсе със селекция на пола

• 3 390
  • 48
  •   1
Отговори
# 30
Тази тема е отдавна. Явно не сте я чували.
Става въпрос за разочарование на майката от раждане на още едно дете момче.
Неглижиране на грижите по децата, защото не са момичета. Все обезпокоителни неща.

# 31
Аминка,не ние решаваме кое е забранено или позволено.Това е положението ,тук не се прави инвитро с пол по избор,в някои страни дори не казват пола на родителите ,за да избегнат аборти на полов принцип.За инсеминациите обясних назад как се правят ,може да прочетеш .Вариантът й е инвитро в чужбина.И аз изобщо не я съдя,нейните деца са нейна отговорност.Ама като не е вървяла в обувките ми ,няма нужда да ми обяснва на фона на всичко как съм приела бебе без претенции за пол.
Въпросите за Бог не са за тази тема,има къде да намери отговори на тях.
Щом на България й трябват повече деца ,да си правят хората,чуждите деца не са моя отговорност .

# 32
Аминке, авторката "зряла и мъдра" ли ти звучи? Rolling Eyes

Като чета такива постовете и се чудя аз ли не вдявам вече, другите друго ли четат....

# 33
  • София
"... изборът на пол  е нормално нещо в много страни" - това откровено не е вярно.

# 34
Да ,интересно ми е колко много са тия страни.

# 35
"... изборът на пол  е нормално нещо в много страни" - това откровено не е вярно.

Това че не ти харесва някой да избира пола на детето си, не значи че не се прилага по света. Например в САЩ в нещо стандартно, стига да можеш да си го позволиш( плаща се допълнително 5-20хил д). Работя с жени, които се опитват да забременеят или вече са родили и това е една от най-често обсъжданите теми. Повечето хора не могат да си го позволят , защото самото ин витро е много скъпо, а и примерно едната от колежките ми плати 5000 само за лекарствата преди процедурата…. Когато искаш дете на всяка цена, полът няма толкова значение, но когато вече ги имаш, понякога е различно.
Мисля че авторката пита за чужбина. То е ясно че в БГ не може. Желая ѝ успех, както желая успех на всяка жена избрала да стане майка.

# 36
  • в очите на дъщеря ми
Странно..... на 4.12 публикация на изследване с ВПО - нераждала.........

# 37
Ето една статия по темата: https://www.mama24.bg/Article/10502550.

# 38
И аз го загледах, но по-нагоре пише "кърми"

# 39
  • София
ако е секцио после се пише нераждала.
и аз се опулих на собствената си епикриза една година след секцио, но ми казаха че така е правилно.

# 40
Аз искам да питам напълно сериозно възможна ли е “селекция на пола” или както там се нарича. Имам позната, която твърди, че може. Има момченце, не знам дали е инвитро или с друга процедура, но не е спонтанна бременност и сега иска момиче. Не веднъж е казвала, че могат да се селектират и сега случайно попаднах на темата и малко се обърках.

В крайна сметка в България възможно ли е или не да се избере пола на бебето?

Благодаря предварително!

# 41
  • София
Скрит текст:
Аз искам да питам напълно сериозно възможна ли е “селекция на пола” или както там се нарича. Имам позната, която твърди, че може. Има момченце, не знам дали е инвитро или с друга процедура, но не е спонтанна бременност и сега иска момиче. Не веднъж е казвала, че могат да се селектират и сега случайно попаднах на темата и малко се обърках.

В крайна сметка в България възможно ли е или не да се избере пола на бебето?

Благодаря предварително!

В България категорично не.

# 42
А възможно ли е да има някаква такава незаконна практика? Или по някакъв начин материала да се познава… защото тя беше напълно сигурна, че е възможно. По принцип е сериозен човек не мисля, че би си говорила просто ей така, без да е проверила..

# 43
Разбира се ,че е възможно.Просто не е законно .

# 44
Значи все пак в България се практикува?

Общи условия

Активация на акаунт