Любители на котки - Тема 168

• 32 903
  • 765
  •   1
Отговори
# 105
И аз си мисля, че като влезне котето в дома, името само ще дойде. Предишната ми котка я кръстих Лъки, защото я прибрах като пребито бебе от двора. Нямаше да оцелее на вън.
Сегашната е Мъри - почти няма, но непрекъснато мърка като компресор.
Не знам защо, но не възприемам много човешки имена на котки.
Към Барби - ясно е защо черната принцеса е Чумичка (въпреки че май трябва да търсите друго име вече 😄), но така и не каза как красавицата Локум се сдоби с името си. Надявам се, че си добре и всичко е на ред при тебе.

# 106
  • Стара Загора
Недоволна, веднага отговарям. Hug
Като я вдигнеш просто ти се разтапя в ръцете, а когато се опиташ да я оставиш имам чувството, че се разтяга само и само да остане върху теб. Joy Другата ми идея беше да се казва Лепка, но помня че тук не го харесахте.
Чумито все още си показва характерчето от време на време. Преди няколко месеца падна от терасата и си изби единият кучешки зъб, та сега хапе само от едната страна, но е все така дребна и опасна. Grinning

Личното ми пространство Heart

# 107
Барби, може би Локумката добре си спомня, че ти не само я прибра от улицата, а и я спаси от сигурна смърт. Може би се чувства застрашена, ако не си до нея.
Май за пореден път се оказва, че най-добрите котки като домашни любимци са тези, които сме   спасили от улицата.

# 108
Барби, може би Локумката добре си спомня, че ти не само я прибра от улицата, а и я спаси от сигурна смърт. Може би се чувства застрашена, ако не си до нея.
Май за пореден път се оказва, че най-добрите котки като домашни любимци са тези, които сме   спасили от улицата.
Ние явно сме изключение.
Трима спасени от улицата, нито един гушкаливец.
А как искам една лепкаааааааа! Sob

Редактирам се. Искам и тримата да са като Локум!

Последна редакция: вт, 14 дек 2021, 21:12 от djasra

# 109
Да се отчетем - лекарства и пробиотик дадени Simple Smile
Хапчетата в полусънено състояние набутани директно Simple Smile
Още са й влажни очичките, като при човек, как плуват очите като не си добре

# 110
natalu, каква малка шепичка любов и хубавица. И аз си мисля, че името й ще си дойде с нея, когато пристигне удома.
Блекчо, си е в новото легло и си спи. Чу ме че отивам при него и се размърка. Знам че снимката е малко размазана, ама я качвам, защото ми изглежда сякаш казва "Не ме снимай" Grinning

Сутринта е станал в 5 и много държеше да ме събуди, за да си играем, скачайки отгоре ми Joy

# 111
  • София, Лагера
Хахаха, Шарлот, аз вече съм свикнала. Мюсла е като фокусник, за части от секундата да се разсееш и веднага ти измъква нещо от чинията! Намирала съм кашкавал под леглото си, а спалнята ми е на другия край на апартамента .

Рandorina, същта работа. И при мен се катерятпо плота, основно Мюсли, ама гледам, че и Пудинг започва. Преди пръсках Мюсла с вода, тя бягаше, но откак поживя навън и не се страхува от водата. Сега синът ми използва... зъбния си душ, за да я пръска. Върши някаква работа, засега.

djasra, и аз така знам, че котките при лоши условия като дъжд и сняг се крият. Макар че напоследък, докато търсех Мюсли из квартала, виждах котки в дъжда. Мокри, но непукисти.

Ой, Natalu, много сласък пискун! Измисли му някакво готино именце! Аз съм много фен на различни имена като "Страх" и "Локум", а днес четох в една от котешките теми за маца "Таласъм". Моята Джинга беше Джинги, после Пума, ама остана Джинга. Пудинг е била Мини, ама сега е Пудинг, ама като гледам й викам Риси-Писи (че ми прилича на рисче) . Сестра ми си кръсти котарачето Бурито.

Днес у нас дойде ветката, да ваксинира мацките и да ги обезпаразити. Постави инжекция АБ на Пудинг, че още диша като Дарт Вейдър. Дано скоро мине!
Иначе отношенията в котешкото общество се затоплят, най-голямото ми притеснение! Почти не се съска, независимо от кого към кого. Днес Джинга и Пудинг спаха гушнати на катерушката, докато Мюсла спа върху мен. После дойде и Пудинг да се настани на врата ми... - ха, чети така, с 2 котки на врата! Ама... ми е много хубаво!  После синът ми учи в леглото с 2 на краката и една под юргана. Толкова са ми милички и нежни момиченцата! Всяка по различен начин! И обичливи! Постоянно има кой да ме ближе!

Днес (до преди малко) бях на бира с приятелка. Разказвам й за мацките, а тя милата, разбира, иска да съпреживява, ама не може! Това ако човек няма мацичка, не може да разбере какво е! Heart

Редакция:
Преди време Джинги, като ми отмъщаваше (за ряазане на нокти, за пътуване), ходеше и препишкваше разни неща. Основно леглата ни и якетата ни. Сега, откак има мацки, не препикава нищо. Въпреки че е извън зоната си на комфорт.

Последна редакция: вт, 14 дек 2021, 23:42 от Ноеми

# 112
Друго си е да си имат компания, всички чакри им се наместват Blush

# 113
Да се отчетем - лекарства и пробиотик дадени Simple Smile
Хапчетата в полусънено състояние набутани директно Simple Smile
Още са й влажни очичките, като при човек, как плуват очите като не си добре

Влажни очи и сух нос при животните означава температура.

# 114
  • София, Лагера
Момичета, какво мислите за автоматичните поилки за котки? Че се ровя из зооплюс и пак ми хванаха окото...
Приемам съвети всякакви!
Ето това съм си харесала, няма директна струя, стабилно стъпва, да не го разливат.

# 115
  • София
Маци ловува кюфте 😁 (обядваме си заедно 😻)

Скрит текст:
"Има ли още?"

"Вкусно беше!"

# 116
  • Велики Преслав
Дами, на Илиян му прокапват лиги. Притеснително ли е

# 117
Дами, на Илиян му прокапват лиги. Притеснително ли е
Моят имаше лиги, когато беше натровен. Какво е ял ?

# 118
Моите са 3 и въобще не комуникират помежду си. Просто се избягват.

# 119
Моите са 3 и въобще не комуникират помежду си. Просто се избягват.
И моите са три! Simple Smile
Друго си е да си имат компания! С три ръце съм 'за'. Обаче нищо не им се намества. Особено напоследък. Sad Младежът и малката се спукват от боричкане и гонки, а май все по-често се обединяват да гонят по-голямата писанка. Sad Преди двете мацки понякога спяха една до друга. Напоследък близост никаква няма. Чат-пат си удрят по някой език, но обикновено са по различни височини. Чак ми е тъжно и притеснено. Sad

Общи условия

Активация на акаунт