Любители на котки - Тема 168

• 33 107
  • 765
  •   1
Отговори
# 675
Понеже размишлявахме всички какво ѝ се е случило на Джеми, оставям въпроса отворен за мнения...
Скрит текст:

Много се чудих дали да я оставя там за аутопсия. Отказа ме мисълта, че това ще отнеме много време, а исках просто да си дойде вкъщи, да я погледна. Доктора ми отказа да ми направят рентгенова снимка на труп. Реших сама да направя "аутопсията". Т.е., да я огледам хубаво. Какво може да причини такава дупка, през която да се разцепи челюстта на две по средата?

Скрит текст:

Нещо остро е направило тази дупка, фронтално и със все сила. С помощта на един молив, но с много зор, отстраних зъба, който се опираше в средата на небцето и ѝ пречеше да извади езика напред. Т.е., да помръднеш, че и да счупиш такава здрава челюст изисква сериозна сила. С подходящи инструменти и фиксация, операцията за наместване на челюстта е нямало да бъде нещо сложно. При удара дясната половина челюст се е изместила назад. Лявата половина се е изместила нагоре. Но самата долна челюст е пукната през дупката, защото пукнатината съвпада с дупката. Какво може да направи такава дупка? И другото - имаше силна болка във врата, не даваше да я хващат за врата. Представих си, ако някой те фрасне зад врата и ти забие ченето в асфалта. Щеше ли да се пукне челюстта или щеше врата да се счупи първо? Силата на удара от къде идва за да стане такава дупка, да се пукне на две челюстта и да има такова разместване на половините? Или фронтално или от зад врата. Представих си и кола да я блъсне. Като пресича си завърта главата на дясно и колата я удря фронтално. Силата я има, но острото, което прави дупката, къде е? Представих си падане от високо. Ако падне от прозорец от 5 етаж, то липсва твърдата и остра повърхност, правеща дупката и цепеща през нея челюстта. Би паднала върху покривчето на вход, там е гладка повърхността, обикновено ламарина. Нали?
Който разбира от физика, да каже.

# 676
Пиратка?
Горкото коте ♥️
Вече тотално ги мразя тези малоумници...

# 677
Разбирам нещо от физика, но не мога да обясня какво се е случило. Не се самообвинявай, осигурила си години щастлив живот на една животинка.
Наистина може да е било някаква пииротехника покрай вакханлията на низшите същества, които не заслужават да се наричат хора, за които най-върховното удоволствие е да се правят на велики, рискувайки не само живота и здравето на хора и животни, но и своя собствен.
Знам колко боли такава загуба, изпитвала съм го. Но това е животът, той продължава и трябва да преодолеем загубата.

# 678
Ако беше някаква пиратка, не трябваше ли да има следи от изгаряне? Силата на избухване на една пиратка може ли да счупи челюст?

# 679
Много съжалявам за котката.
Според мен е от куршум и най-вероятно е заседнал в прешлените на тила.

# 680
  • София
Ако беше някаква пиратка, не трябваше ли да има следи от изгаряне? Силата на избухване на една пиратка може ли да счупи челюст?
Със сигурност може да счупи челюст, но си права, че трябва да има следи от изгаряне.

# 681
Ако беше куршум, щеше да има дупка и в челюстта, а тя е просто разделена на две през дупката.

# 682
И аз мисля за сачма. Но в долната челюст - каква трябва да е позицията на стрелящия спрямо котето. То би ли могло да се е качило на дърво/ високо място?

# 683
  • София
А да е блъсната от кола? Ако е гледала в посока на фаровете може да я удари в муцунката и да я "хвърли" на разстояние.

# 684
А да е блъсната от кола? Ако е гледала в посока на фаровете може да я удари в муцунката и да я "хвърли" на разстояние.

Да, но дупката от какво е тогава?

# 685
  • София
Може да е паднала върху клон/част от пън/стърчащ винкел...Какво ли няма по нашите улици.

# 686
  • София
Толкова ми стана мъчно днес... Стисках палци... Cry

Възможно ли е ритник с някаква тежка обувка с шипове?
Ужасно...

# 687
Разрових се ,долната челюст е съставена от 2 половини, вижда се на снимката как са съединени. Та може би при удара от куршума просто се е отворила , все едно се е разцепила по шевовете. Нямам друго обяснение, показах снимката на ММ и той предположи от съчма/куршум от огнестрелно оръжие.

# 688
Аминка, не се измъчвай повече. Не търси какво е станало. Няма да я върнеш Джеминка, само вредиш на себе си. Станалото, станало. Остава я да почива в мир и си спомняй за нея с любов.

# 689
  • Бургас
Къде е?
Да ми падне на мен и аз хубаво бих я наритала.
Понякога се ужасявам от такива коментари.
Явно агресията наистина поражда агресия.

Не,не може.
Те са уж направени безопасни.Вероятно не е това.
И определено щеше да има следи от обгорено.

На мен ми прилича за съжаление на прободна рана,вече и с натиск,може да се счупи челюстта.
Но не ми се иска да вярвам,че някой може да е толкова гаден,че да го причини на животинката.
Съчма също ако е,е явно нарочно стреляно.Изстрел с въздушна пушка може да го направи.
Горкото коте.

Общи условия

Активация на акаунт