Любители на котки - Тема 168

• 32 881
  • 765
  •   1
Отговори
# 75
# 76
Ей кое пропуснахме една тема , със сигурност.
Тези дни лекуваме вирус на Сивчо. Отпаднала, умърлушено, повръща в събота стомашни сокове и … 3 дена система + 3 инжекции с лекарства. Днес вече е по-шен. Но как ще ги даваме на хапчета още няколко дена - идея нямам. А и пробиотик прахчета.
И си хареса да спи на дивана

# 77
  • Стара Загора
Помощник

Последна редакция: пн, 13 дек 2021, 22:14 от Лалка

# 78
Без коментар. Защо пък масите да не са за спане. Я как ми пасва на котешкото кравайче!

# 79
А и пробиотик прахчета.
Това е много лесно за даване - с пулвелизатор се напръскват зрънцата (суха храна). Посипва се пробиотикът и се разбърква. Самият пробиотик е с миризма, която ги привлича и бързичко се хапва всичко.

# 80
То за хапчетата е болката… да видим. Ще кажа.

# 81
И хапчетата по същия начин (стриваш на прах), само че ги добавяш в течно.

# 82
Предколедно котешко блаженство и усърдно движение. Пиратската.
Скрит текст:

# 83
  • София
Бързо оздравяване на всички болни котачета!
Радвам се за откритете изгубени котенца. Знам колко бях притеснена за Страх, който липсваше само 4 дни.
Включвам се и аз с един пухкав данък, на Шепичка и на Страх.
Шепичка е вече 1200 гр и на 3 месеца и 10 дни Simple Smile
Страх ще направи април месец догодина 2 години. Яко е загладил косъма и надебелял, но се надявам лятото на село да влезе във форма Simple Smile
Скрит текст:
С едната кака Simple Smile

С другата кака Simple Smile

И гюленцето ми, пак с едната кака Simple Smile При мен изобщо не иска да стои, добре че е Шепичка да компенсира Simple Smile

Последна редакция: вт, 14 дек 2021, 10:55 от Aila

# 84
Здравейте.
В дъжда какво правят уличните котки? Не се ли хранят?
Трети ден милите ми уличничета ги няма. Бях оставила суха храна, стои си, мокра. Притеснявам се за тях. Старото ми момиче едва го закрепих, има проблем със зъбите, не може да яде какво да е. Едното котараче имаше рана зад ушенцето, давах му витамини, защото не ми позволи да го доближа и намажа с мехлем. А друго котараче не съм виждала от седмица...
Може ли съвет от хора в темата, които имат опит в грижа за бездомничета?

# 85
djasra, ако вали силен дъжд или ако са много под нулата температурите, уличните котки се скриват в своите убежища и не се показват с дни. Повечето котки имат такива скривалища. Разбира се, че са гладни, но имат и инстинкт да се крият при особено лоши климатични условия. Навремето Томи така отсъстваше с дни, но аз му знаех скривалището и ходих там да му изсипвам гранули.

Все пак се оглеждай за тях, когато дъждът поспре.

MarietaYo, хапчетата, стрити в пауч или друга любима храна. Първо дай по-малко количество с хапчето, за да се изяде.

# 86
Дори и моите, които не са уличничета, ами излизащи, когато ги хване продължително лошо време навън се случва да отсъстват с дни. Не си показват муцуните, дори и за храна. Крият се по мазетата, май. Като се пооправи времето се прибират. Ако след лошо време някой не се е прибрал тръгвам да го търся.

# 87
  • Шумен

Чакаме си я по Коледа, още няма име и така попаднах на темата - с надеждата да разпозная нейното в някое име на вашите бебета.

# 88
Оу! Страхотен бонбон е! Heart Eyes

Нещо с Ч трябва да е името и... Чиспи, Чизми, Чоки, Челси, Чони, Чика, Чичи... Smile

# 89
  • София
Natalu, ще му дойде името. На нашите няколко дена им мислехме имената.

Ние с ММ не сме в България. Дъщеря ни е майка на трима. Със сина май се оправя, но малките не искали да ядат. Липсвам им.

Общи условия

Активация на акаунт