🐑 ''Фермата 7: Време за пробуждане'' - тема 15 - * ФИНАЛ * (12.12 - 19.12) 🐄

• 93 553
  • 2 048
  •   1
Отговори
# 840
Аз очаквах повече от И и А. Те по принцип уж са социално насочени и не остават безразлични към подобни прояви, които са и болезнени за цялото общество. Сега наистина е необяснимо защо са заели такава пасивна позиция, както и защо толкова защитават Кирил.

Рошличка, наистина вътре виждаме модели на поведение, които често се срещат и в реалния живот. Мен от всичко най-неприятно ми е групирането с определени хора, мълчаливото съгласие с лошите постъпки на хора от групата, както и придобиването на агресивност, когато се почувстват силни, че са в група. Всеки един от "готините", ако беше сам, щеше да е много по-свит и кротък. Напомня за ученическо поведение, но от хора на средна възраст с деца и семейства. Така че се получи вид социален експеримент какво се случва, когато едни определени типажи от хора се съберат. По-арогантните от тях станаха уверени, когато се събраха и се превърнаха в лидерите на групата. Останалите започнаха сляпо да ги следват без да се замислят кое е редно и кое не, в името на това да не бъдат аутсайдери, а със силните на деня в техните очи. И се получи жалка история.

# 841
  • София
Според мен циничното отношение, грозните обиди и враждебно поведение през сезон очакват да си мине и замине, а хората да забравят и времето да ги заличи....аз не мога да намеря друго обяснение на тази пасивност на продуцентите.

Толкова ли нямаше кой от екипа да хване двамата, избълвали думи като "маймуна", "лай...а" и други (срам ме е да ги повторя) за ушите (образно казано) и да им кажат, че подобна реч НЕ се толерира, не им отива на годините и че още веднъж такава проява и да не им се появяват нито в лайфовете, нито на финал, нито в агитки...и да им резнат малко жалките мераци?!

Продуцентите, знаем, че вашия ПР екип следва да прави ежедневен мониторинг на пресата и социалните медии на публикациите и коментарите в тях във връзка с предаването - вие изобщо четете ли ги?Някакви изводи вадите ли си от толкова негативизъм на зрителите срещу определени играчи/участници, породен от тяхното поведение и език?

И ще направя аналогия - преди години след като толкова хейт и жлъч се изсипа по Ирина (аз я харесвам много, правим редовно нейни рецепти и т.н., но помня ситуацията и реакцията на много хора), дали, Иване, ти беше приятно да обиждат жената до теб или си зарови главата и "да мине"?Не ти ли се искаше да счупиш поне една или две глави тогава?!Не беше нормално, нали?

Ваня дори да не спечели днес, тя е победител за зрителите - с поведението си, с последователността, упоритостта и устрема, с която влизаше в игрите. Да, не бих искала да ми е колега или шеф, просто сме различни натюрели, аз съм къде къде по земна и прагматична, но това не значи да не мога да откроявам черното от бялото и да признавам качествата на хората, пък били и различни от мен. Не можела да меси хляб, живеела с техните - "страшни" аргументи, честно!И това по какъв начин не е направило от нея стойностен човек, който е имал своите битки в живота и го показа по време на престоя си!Тя ВИ направи предаването гледаемо този сезон, може сами да си извадити статистиката от зрителската аудитория по време на двубои, в които тя е участвала и в които НЕ е участвала.

Последна редакция: чт, 16 дек 2021, 14:33 от Velina25

# 842
Пламен много, ама много иска да е от готините, въпреки че и той ги вижда що за стока са, ама не му стиска да се отдръпне. Сигурно се надява, че ще гласуват за него, не знам.
Аз съм твърдо за победител Ваня/Живка. Пламен в някакъв мнооого краен случай. На Марта и Киро им пожелавам 1% зрителски вот.
1% общо ,за двамата.Хм! Много е !

# 843
Там си е Теодора и вика - дишаййй

Слушайки я имам чуството, че присъствам на раждане - дишай, издишай, напъвай...още малко остана...почти го виждам....излиза!Смешна е!

С избора си Ваня ясно покрепи Живка, но Живка не го оцени и показа надменност!
Според мен Ваня просто се предаде - реши, че няма шанс срещу нито една от двете - мартина и Живка.
И го каза много ясно "Мартина ще трябва да се помъчи малко преди да отиде на финал". За нея е ясно, че няма да я победи, но поне не я изпрати директно на финала и "наказа" и кирил по този начин.

Колкото до агитката на мартина, незнам дали ми се струва, но сякаш са им направили забележка след дуела със Стефан. И вчера бяха малко по обрани откъм крясъци, но не и откъм просташко държане (за съжаление).

# 844
Снощи бях на ръба да изключа звука.
Какви са тия крясъци и обиди от агитката на Джокубрата с висящите бомби?
Гнус отвсякъде! Теда е непоносима, като избягала от лудницата с това тоалетче. С това Дишааай изражда родилка или нахъсва за дуел?  Ивайло и Киро, и лижещият осраните им задници Коцьо са брутално злобни твари.
Тоя скункс Киро оня ден ако не декламираше на глас колко си обича детето, за малко да му повярвам. Фалш и низост - това е той.
Ваня я харесвам от самото начало и ако не отиде на финал хич и няма да им го гледам. Камо ли и смс-и да пращам за тая сбирщина простаци.

# 845
Защо всички са против победата на Веселка от по предходния сезон?Нямам спомен с нещо много да е подразнила, затова питам. И ако не тя кой е бил подходящият победител?

# 846
  • София
В събота от 12:00 ч. в МОЛ България (на бул. България и Тодор Каблешков в София) в книжарница Буктрейдинг (етаж 2) ще присъстват Иван и Андрей + четиримата финалисти и всеки ще може да си вземе автограф от всички тях (предполагам и снимка, не знам) с новия алманах, 'по следите на България.'

# 847
Ох като чета как ги подреждате опосумите, искрено се надявам да четат тука и да се пукат по шевовете 😂
Защото не, това не е хейт, както много удобно се измъкват за коментарите в социалните мрежи. Това е оценката на публиката за формАта, който съсипахте,  драги И&А!

# 848
  • София
Защо всички са против победата на Веселка от по предходния сезон?Нямам спомен с нещо много да е подразнила, затова питам. И ако не тя кой е бил подходящият победител?

Цял сезон хленчи и се оплаква, съжаляваха я, скатаваше и цепеше дърва.
Е как кой, Сами или Краси. Краси буквално и подари победата, поне според мен.
Този сезон беше с много запомнящи се участници, даже емблематични за историята на Фермата. А накрая победи, скуката и безличието.

# 849
Младата многодетна майка от село Борима…която стана и Мисис България в конкурса на Марияна…скоро не са я давали по тв-то.

# 850
  • Sunshine state
Веселка беше един подставен победител.. Дяволо добре я е описал.
Теда много духовна го раздаваше, ама иначе е като някой злобен пинчер. Прави бяха хората в началото на сезона, които я познаваха, като казваха, че не е читав човек.

# 851
Мисля, че избора на Ваня е свързан с това, че на нея и е много важно как ще я оценят хората от вън. Избора на Мартина и разговора с Живка, в който  каза в прав текст ще не може да допусне Мартина да отиде директно на финал е част от нейната си стратегия да излезе популярна и с висок процент на одобрение.
Казано простично, прояви благородство и това ще се оцени от публиката навън.

В това поле отчитам и провокациите и към Мартина, че не си държи на думата и повдигането на въпроса за точкуването, както и разясненията Кирил и Мартина как не си държат на думата.

Момичето си каза в прав текст, че е влязла за реклама и дори  финала не и е приоритет, изигра си идеално картите, бори се, въобще за мен извлече максимума от участието си.

Мартина и Кирил да му мислят как ще изпуснат изрисувана победа с големите си усти, а Пламен с тактиката му да е готините при всички обстоятелства.
Живка според мен се усети в разговора каква е целта на Ваня и не и стана приятно, някак изпусна инициативата и се орони иминджа и на самостоятелен и силен играч.

# 852
Кой изяде стафидите вече не ме вълнува толкова, по-любопитно ми е дали Ваня нарочно сипа сол в чашата на Марта. Laughing
Благодаря на всички за коментарите, чета с интерес написаното, но нямам желание да обсъждам онези хора, които за пореден път са се държали като падали тежко на главата си в детството. Напълно загубих интерес и към приказките им, и към действията им. Да, вероятно още един ден ще сипят обиди и подигравки към жена, която с нищо не е заслужила отношението им, но от друга страна така хубаво наливат вода в мелницата ѝ. Ваня го казва в промото за днес - мисията ѝ е успешна, дори дуелът да не завърши с победа за нея. Показа нещо, което е много трудно за показване от средностатистическия човек и към което аз винаги съм изпитвала някаква вътрешна съпротива.....вероятно защото не съм достатъчно извисена за всички християнски ценности. Имам предвид това:
Матей 5:38-42 BG1940
Чули сте, че е било казано: "Око за око, зъб за зъб". А пък Аз ви казвам: Не се противете на злия човек; но, ако те плесне някой по дясната буза, обърни му и другата.

Сигурна съм, че много хора са се ядосвали на поведението на Ваня и са се питали защо не постави на място досадниците, които като кърлежи смучеха енергията ѝ ден след ден. На мен също понякога ми се искаше да го направи, особено в брутално тежките моменти - чисто импулсивна реакция, за да се спре с вербалното насилие. Тя можеше, сигурна съм, но мина по трудния път, по който аз не бих тръгнала. Възхищавам ѝ се за това, защото в края на сагата ще излезе като морален победител. Не знам каква е била идеята на продуцентите за пробуждането - то не е в това да възстановиш сграда, която е символ на вяра. Сградата е тухли и хоросан, пък дори и красиво изписана отвътре, пак си е сграда. Ваня според мен свърши по-добра работа от всички в това отношение - реакцията на зрителите го показва. Така че, поне един човек защити каузата, която иначе беше обречена на провал. Тя е победителят в тази битка. Ако стане победител и в спортното състезание, пак ще е заслужила. Желая ѝ го!

# 853
Здравейте, мили хора !
Отдавна ви чета, но реших и аз да изкажа възмущението си от тази пошлост, агресия и простащина, с която ни заливат от екрана, която от седмици се толерира и защитава от продуцентите, и която ни се представя като евентуална стратегия уж. Не може да е ничия стратегия превилегията на някой примат да упражнява психически тормоз над което и да било човешко същество, още повече, че в случая става дума за едно момиче. Та със седмици брутално се обижда, злослови, мачка, обсъжда с омраза и грозни епитети, заплашва със саморазправа Ваня. Къде са тук многобройните иначе НПО-та, които все грачат и агитират за разни конвенции дето защитавали жените уж ? Защо така подозрително мълчат и не реагират срещу тази агресия, която вече месец се лее от екрана ? От какво ще защитават жените, щом в случая не виждат нищо нередно ?
Надявам се Ваня да осъди вербалните насилници за причинените и вреди и травми. Та тук само на пръв поглед има осъществени престъпните състави на обидата и заплаха за саморазправа...Като каква стратегия ни презентират тия престъпления двете нелепи мъжленца ? Единият има дъщеря. Утре като я подхване и нея някой стратегически простак като Кир-о, той ще гледа ли с разбиране бруталната гавра с личността и достойнството й ? Защото Ваня също е нечия дъщеря.
И изобщо никой няма право да мачка с обиди, вербална агресия, омраза и психически тормоз човешко същество. А да си лекува болният мозък, агресивните си стратегии и плашещите обсесии по психиатриите.  Езикът на омразата, срещу който иначе уж всички се борят, не може да се толерира и да се изкарва...стратегия. Абсурдно е да се твърди, че това можело да е нечия стратегия. Това е престъпно поведение, психопатия, жестокост...

# 854
Хаха, започна се! Любо започва да агитира в профила си в Инстаграм да се гласува за Пламен и защо той трябвало да спечели Фермата - "Гайдарят" Виктор щял да бъде на живо в Петък да обяснява защо Пламен е най-достоен да спечели. Смях в залата. Уж Любчо се биеше в гърдите как Кирил е най-достоен и как иска той да е победител, обаче явно не е толкова глупав и вижда, че от тримата - Кирил, Пламен и Мартина (ако е на финал и тя), Пламенчо има най-голям шанс, да не кажа, че другите двама дори почти нямат. Та сега съм сигурна, че до финала ще говорят как Пламен е най-достоен и как трябва той да спечели. Ето затова още повече искам Живка да е победител. Гледката, когато обявят Живка за победител, ще е безценна - така ще гледат, че все едно няма да знаят къде се намират.

Последна редакция: чт, 16 дек 2021, 14:53 от Nikolv99

Общи условия

Активация на акаунт