Графики на БТ - коментари

• 37 201
  • 429
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте,
Моля за коментар за моята графика. Кърмя дете на 1,5 години нощем 2-3 пъти за приспиване легнала. Приема достатъчно друга храна, т.е. по-скоро е асоциация за сън. След раждането цикъла ми се възстанови на около 6м., но през 2 м., полека лека интервала се скъси до 40 дни последен цикъл  (нормално преди раждането ми беше на 30-32). Имам наднормено тегло. ТСХ ми е било винаги 2-2,5, кръвна захар съм имала около 4-5, но не са ми поставяли диагноза ИР или ГД при обременяване. След раждането кръвната захар е ОК, но не съм изследвала инсулин/обременяване.
Ставам 2-3 пъти на нощ и меря БТ анално. От днес имам отрицателен тест. Има ли шанс все още за бременност? Графиката показва ли някакъв проблем? Има ли вероятност заради кърменето да имам овулация по необичайно време, например тези дни или в началото на цикъла и да ги изпускаме?
Какво да изследвам при цикъл, имам ли шанс въобще за бременност по време на кърмене?

# 106
  • София
Здравейте,
Моля за коментар за моята графика. Кърмя дете на 1,5 години нощем 2-3 пъти за приспиване легнала. Приема
Скрит текст:
достатъчно друга храна, т.е. по-скоро е асоциация за сън. След раждането цикъла ми се възстанови на около 6м., но през 2 м., полека лека интервала се скъси до 40 дни последен цикъл  (нормално преди раждането ми беше на 30-32). Имам наднормено тегло. ТСХ ми е било винаги 2-2,5, кръвна захар съм имала около 4-5, но не са ми поставяли диагноза ИР или ГД при обременяване. След раждането кръвната захар е ОК, но не съм изследвала инсулин/обременяване.
Ставам 2-3 пъти на нощ и меря БТ анално. От днес имам отрицателен тест. Има ли шанс все още за бременност? Графиката показва ли някакъв проблем? Има ли вероятност заради кърменето да имам овулация по необичайно време, например тези дни или в началото на цикъла и да ги изпускаме?
Какво да изследвам при цикъл, имам ли шанс въобще за бременност по време на кърмене?

Здравей!
Графиката е супер и показва, че е имало О. - според мен, на 22 ден от МЦ. След като има О. има и шанс за зачеване.
Повтори теста след 1-2 дни, ако няма М и БТ си остава висока... или направи кръвен тест - ЧХГ.
Дано да се случи това, което искаш.

# 107
Повтори теста след 1-2 дни, ако няма М и БТ си остава висока... или направи кръвен тест - ЧХГ.
Благодаря за коментара!
Днес все още БТ не пада, но уринен тест е отрицателен. Sad
Ако няма бременност означава ли проблем тази по-дълга ЛФ?

# 108
  • София
Благодаря за коментара!
Днес все още БТ не пада, но уринен тест е отрицателен. Sad
Ако няма бременност означава ли проблем тази по-дълга ЛФ?
Koлко е днес БТ, моля да я нанесеш и да покажеш графиката?!

Графиката е хубава, като при бременност. Направи ЧХГ и ако няма бременност е желателно да те видят на УЗ.
Ако не е бременност - може да е или ЛУФ или лутеинова киста.

Тестът за бременност се прави с първа сутрешна урина, веднага след сън.

ЛФ може да е дълга до 16 дни, но и това не е много нормално ( приема се като инцидент) ... трябва да е 14 дни.

# 109
Здравейте!
Имам въпрос, ако има повишена температура във фоликулярна фаза значи ли това да отписвам овулацията или по скоро значи че предния месец не съм имала ову? Проблема е, че сега не мога да хвана Ову с мерене на темп тъй като е постоянно 37, да правим ли опити въпреки това или няма смисъл?

# 110
  • София
Здравейте!
Имам въпрос, ако има повишена температура във фоликулярна фаза значи ли това да отписвам овулацията или по скоро значи че предния месец не съм имала ову? Проблема е, че сега не мога да хвана Ову с мерене на темп тъй като е постоянно 37, да правим ли опити въпреки това или няма смисъл?
Здравей!
Да не си болна?
Направи тест за бременност и ако е (-), отиди да те видят на УЗ.

# 111
Цитат
Здравей!
Да не си болна?

Не съм болна, аз писах и в предишната тема мисля. Тя температурата си седи така от предния цикъл, падна за един ден когато имах кървенето за един ден и после се повиши когато имах още 2,3 дни кафяво зацапване, но бях отговорила, че гинекологът ми каза да изчакам и този цикъл. С условието ако е същото да отида да ме гледа. Предположих, че няма как да е бременност ако гърдите спрат да болят точно по време на кървенето и сега продължаваме с опитите. Ще направя тест за бременност въпреки това. Просто ми беше интересно повишената темп във първата фаза проблем със предния цикъл ли показва или настоящият.. и дали ако има ЗФ или киста може да има оплождане сега..

# 112
  • София
Цитат
Здравей!
Да не си болна?

Не съм болна, аз писах и в предишната тема мисля. Тя температурата си седи така от предния цикъл, падна за един ден когато имах кървенето за един ден и после се повиши когато имах още 2,3 дни кафяво зацапване, но бях отговорила, че гинекологът ми каза да изчакам и този цикъл. С условието ако е същото да отида да ме гледа. Предположих, че няма как да е бременност ако гърдите спрат да болят точно по време на кървенето и сега продължаваме с опитите. Ще направя тест за бременност въпреки това. Просто ми беше интересно повишената темп във първата фаза проблем със предния цикъл ли показва или настоящият.. и дали ако има ЗФ или киста може да има оплождане сега..

БТ може да е висока и от киста, ЗФ.
Конкретно на въпроса ти - да, може да има зачеване, дори и да има киста, ЗФ ... от друг, ДФ... но тези киста, ЗФ или трябва да са спрели да нарастват или да търпят обратно развитие. За тези 15-на год., през които помагам на момичета съм била  свидетел на 3-4 такива случая.

Ако няма киста, ЗФ... , не е имало и О., тази, по-висока БТ е притеснителна - показва, че има някъде възпаление и не е задължително да е при  репр. с-ма.
Ако АГ каже, че няма проблем - отиди на специалист по вътрешни болести или друг, по негова препоръка.

# 113
Цитат

БТ може да е висока и от киста, ЗФ.
Конкретно на въпроса ти - да, може да има зачеване, дори и да има киста, ЗФ ... от друг, ДФ... но тези киста, ЗФ или трябва да са спрели да нарастват или да търпят обратно развитие. За тези 15-на год., през които помагам на момичета съм била  свидетел на 3-4 такива случая.

Ако няма киста, ЗФ... , не е имало и О., тази, по-висока БТ е притеснителна - показва, че има някъде възпаление и не е задължително да е при  репр. с-ма.
Ако АГ каже, че няма проблем - отиди на специалист по вътрешни болести или друг, по негова препоръка.

Благодаря за съвета! Знам, че е притеснително и само за това мисля, а ми казаха да чакам.. Но непременно ще се търси причината. Никога не съм имала кисти, последно април месец доктора каза,че яйчниците и като цяло всичко е перфектно и може вече да се действа. Но имам конизация правена януари месец и оттогава цикъла ми съвсем откачи. Simple Smile

# 114
Koлко е днес БТ, моля да я нанесеш и да покажеш графиката?!

Прилагам графиката си до днес. Все още няма цикъл, тест с урина - отрицателен.
Единствено за вчера не съм сигурна каква стойност да отбележа - измерих 4 пъти последователно 37,1 - 36,6 - 36,8 - 37,0. Всеки ден мерих 2 или 3 пъти до две еднакви стойности, като обикновено или нямаше разлика или беше 0,1 за всички предни дни. Реших, че тези вариращи стойности означават, че пада и да чакам цикъл, но днес пък си е висока (37,1 - 37,2 - 37,1) и цикъл няма. От време на време имам болки ниско долу тип ПМС.
Запазих час за лекар. Ако междувременно мога да изследвам нещо, което да насочи/отхвърли даден проблем ще се радвам на съвети.
П.П. Възможно ли е да съм овулирала с втори фоликул и евентуално сега да тече ЛФ за него? Преди няколко дни имах за ден нещо тип ЦС и болки тип ПМС, ама ги отдадох на предстоящия цикъл и въобще не се сетих за тест за овулация.

Последна редакция: сб, 18 юни 2022, 00:10 от konvihrog0n

# 115
Здравейте! Прикачвам снимка на графиката ми от този месец ( струва ми се странна). Ако овулацията е била 11-12 ден от цикъла ми, то днешното повишение на Т трябва ли да ме притеснява, защото е доста рязко. Меря я по едно и също време сутрин, но тази нощ се будих доста често( не съм ставала), възможно ли е това да причината за покачването и?

# 116
Здравейте,
На предстоящия цикъл трябва да започнем подготовка за ЗЕТ... Свеж трансфер нямаше, а и прескочихме цикъл за да си починем от лекарствата, НО цикъл няма 🤔

Пуснах днес кръвен тест и ми е малко плашещо Confused
Възможно ли е да е с толкова ниски стойности за този ден от О, ако съвпада с измерената темп. и цикъла?

# 117
  • София
Здравейте! Прикачвам снимка на графиката ми от този месец ( струва ми се странна). Ако овулацията е била 11-
Скрит текст:
12 ден от цикъла ми, то днешното повишение на Т трябва ли да ме притеснява, защото е доста рязко. Меря я по едно и също време сутрин, но тази нощ се будих доста често( не съм ставала), възможно ли е това да причината за покачването и?
Здравей!
Нищо притеснително. Приема се за инцидент. Гледа се цялата графика, не отделни стойности.
Оралното измерване е много неточно.

Здравейте,
На предстоящия цикъл трябва да започнем подготовка за ЗЕТ..
Скрит текст:
. Свеж трансфер нямаше, а и прескочихме цикъл за да си починем от лекарствата, НО цикъл няма 🤔

Пуснах днес кръвен тест и ми е малко плашещо Confused
Възможно ли е да е с толкова ниски стойности за този ден от О, ако съвпада с измерената темп. и цикъла?
Здравей!
ЧХГ е добре. С тестове за О. и по БТ , определянето на деня на О. може доста да варира, не е много точно.
Важно е ЧХГ да се повишава. Повтори го след 2-3 дни, заедно с Прогестерон.
Стискам палци Peace

# 118
Благодаря, Денис Heart

За съжаление до утре не стигнах за да повторя...
Темп. падна и започна обилен цикъл!
Дано при ЗЕТ се получат нещата Blush

Последна редакция: ср, 22 юни 2022, 13:59 от Gerata81

# 119
Благодаря,  denis Blush
Наистина е било инцидентно, на следващия ден беше 36.8, днес е 37.0, надявам се да се покачи още малко и да се задържи естествено.

Общи условия

Активация на акаунт