Графики на БТ - коментари

• 38 455
  • 445
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Здравейте,положителен тест за овулация на 30.01(18ти ден) , кога е най-удачно да пусна за изследване прогестерон , знам че е на 7мия ден ,но не мога да преценя добре кога точно се пада този 7ми ден ?
Здравей!
Дай да видим графиката ти... все пак пишеш в темата за графики на БТ и се предполага, че имаш Simple Smile
О. се предполага, че ще настъпи от 12 до 48 часа, след полож. тест за О., ... но, не е сигурно, дали ще има такава само по тях (ТО/ Тестовете  за О.)... и ако няма О., няма смисъл да се изследва Прогестерон.

# 196
Здравейте,положителен тест за овулация на 30.01(18ти ден) , кога е най-удачно да пусна за изследване прогестерон , знам че е на 7мия ден ,но не мога да преценя добре кога точно се пада този 7ми ден ?
Здравей!
Дай да видим графиката ти... все пак пишеш в темата за графики на БТ и се предполага, че имаш Simple Smile
О. се предполага, че ще настъпи от 12 до 48 часа, след полож. тест за О., ... но, не е сигурно, дали ще има такава само по тях (ТО/ Тестовете  за О.)... и ако няма О., няма смисъл да се изследва Прогестерон.
Графиката я почнах и след като термометъра даде странни температури спрях и си казах от другия месец ,че ще меря с друг вече.Аз си мислех ,че ако изследвам прогестерона той ще ми покаже дали е имало реално овулация.

# 197
Графиката я почнах и след като термометъра даде странни температури спрях и си казах от другия месец ,че ще меря с друг вече.Аз си мислех ,че ако изследвам прогестерона той ще ми покаже дали е имало реално овулация.
Изследването на прогестерон се прави на 7 ден след предполагаемата овулация, а не на 7 ден след положителния тест. Така малко трудно ще се определи точното време за изследването, а когато има информация от резултатите на тестовете за овулация и е измервана редовно температурата, и всичко това е нанесено в графиката, определянето на седмия ден е значително по-лесно.

# 198
Здравейте,

Допълвам предния ми въпрос с графиката от новия месец, тъй като явно е останал назад и никой не го е видял. Не съм сигурна дали този месец е имало О, поне от графиката на БТ не изглежда така. Има ли нещо, което мога да направя, за да подпомогна О?
Не знам дали нямам и проблем с термометъра… Дали може да ми препоръчате хубав? И да отбележа, че меря орално.
Благодаря отново за отделеното време!

Здравейте и честита нова година Simple Smile

Имам СПКЯ, ИР и Хашимото, но имам зелена светлина от гинеколог и ендокринолог, че може да започнем с опитите за бебе.
Предишните 2 месеца следях само LH и нямах достатъчно наситена T линия.
Последният цикъл започнах да следя и БТ.
Прилагам всички графики долу.

За инфо - лилавата линия е LH, оранжевата съотношението между T/C и синята е BT.
Може ли да кажете мнение как изглеждат графиките според вас, защото се притеснявам много Confused

Благодаря ви!!

# 199
  • София
Здравейте,
Скрит текст:
Допълвам предния ми въпрос с графиката от новия месец, тъй като явно е останал назад и никой не го е видял. Не съм сигурна дали този месец е имало О, поне от графиката на БТ не изглежда така. Има ли нещо, което мога да направя, за да подпомогна О?
Не знам дали нямам и проблем с термометъра… Дали може да ми препоръчате хубав? И да отбележа, че меря орално.

Имам СПКЯ, ИР и Хашимото, но имам зелена светлина от гинеколог и ендокринолог, че може да започнем с опитите за бебе.

За инфо - лилавата линия е LH, оранжевата съотношението между T/C и синята е BT.
Може ли да кажете мнение как изглеждат графиките според вас, защото се притеснявам много Confused

Благодаря ви!!
Здравей!
От тук: За инфо - лилавата линия е LH, - та, как се определя това ЛХ?, за да се получи графика от неговите стойности всеки ден?!
И какво означава: съотношението между T/C - как се получават тези стойности за графика?!

# 200
Здравей denis,

За LH ползвам лентички за овулация и меря 5-6-7 дни. И LH и БТ въвеждам в Premom приложението.

Долу е примерно - качвам снимка на теста за LH и то ми определя дали има пик и тн

T/C самото приложение си го пресмята и е съотношението между тестовата и контролната чертичка на лентичката. Този месец това съм го изключила обаче и затова го няма на новата графика.

Надявам се това да отговаря на въпросите Simple Smile

Здравейте,
Скрит текст:

Благодаря ви!!
Здравей!
От тук: За инфо - лилавата линия е LH, - та, как се определя това ЛХ?, за да се получи графика от неговите стойности всеки ден?!
И какво означава: съотношението между T/C - как се получават тези стойности за графика?!

# 201
  • София
Natalia_
О. може да е била на 15/16 ден от МЦ.
Оралното мерене не е точно... и не може да се прецени, ако има О., дали нивата на прогестерона са горе-долу добре.

Последна редакция: чт, 02 фев 2023, 15:08 от denis©

# 202
Здравейте с нередовна менструация съм(28-63дена)начало на последна 05.01.2023-10.01.2023г.
Болна съм от 14.01.2023г. -18.01.2023г.
Бях на доктор на 20.01.2023г. , поради болка в яйчниците. Той ме прегледа на ехограф и каза ,че до 24ч. съм в овулация. Каза, че е видял някаква течност, но не обясни. Прилагам графика.

Според вас кога е била ову ? Сигурно този месец няма да има  ову Sad
На 24.01.-беше заминала батерията явно....

Последна редакция: пт, 03 фев 2023, 09:10 от Luli2023

# 203
На мен ми е трудно да определя дали е имало, липсва изразена двуфазност на графиката. Дано denis се включи с коментар.
Ако може да смените термометъра с галиев, за мен те са най-точни, или навреме сменяйте батерията на електронния.

# 204
На мен ми е трудно да определя дали е имало, липсва изразена двуфазност на графиката. Дано denis се включи с коментар.
Ако може да смените термометъра с галиев, за мен те са най-точни, или навреме сменяйте батерията на електронния.
Това е графика без дните ,в които съм била болна .На календара ми излиза,че е била на 31.01 според БТ

# 205
Здравейте ! Денис, обръщам се към теб ! Според теб добра ли е тази стойност на прогестерон, знам че рано е пуснат , но моята лекарка настояваше дори да е на 21 ден ( наложи се да измисля причина , за да го пусна малко по -късно)На 17 ден имам най - ясно изразена черта на теста за овулация , но не достигна цвета на втората .На 18 ден вече беше бледа . Пролактинът съм го изследвала без никаква почивка или лежане в лабораторията . Изследванията са правени днес .

Последна редакция: пт, 03 фев 2023, 17:24 от grizy

# 206
  • София
Здравейте ! Денис, обръщам се към теб ! Според теб добра ли е тази стойност на прогестерон, знам че рано е пуснат
Скрит текст:
, но моята лекарка настояваше дори да е на 21 ден ( наложи се да измисля причина , за да го пусна малко по -късно)На 17 ден имам най - ясно изразена черта на теста за овулация , но не достигна цвета на втората .На 18 ден вече беше бледа . Пролактинът съм го изследвала без никаква почивка или лежане в лабораторията . Изследванията са правени днес .
Здравей!
Графиката е добре, О. според мен, е била на 18/19-ти ден от МЦ. Прогестеронът за 4-ти ден след О. е добре, дори показва, че е имало О... а до 7-ми ден, той още ще се повиши.
ТСХ е добре, но са важни също Т3 и Т4.
Пролактинът е малко висок, макар че за без лежане и покой е добре . Следи го, за всеки случай ( на 5-6 месеца, поне).

# 207

Здравейте,
Този месец си пуснах хормони и почнах да следя температура. Може ли да ми дадете насоки кога е най - подходящо да пусна прогестерон? Oтносно стойността на TSH съм взела мерки. Мисля си, че и пролактина е на горна граница, тъй като не съм почивала, а директно от вратата ми взеха кръв.

Предварително благодаря Simple Smile
http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?grCycle=-1

Последна редакция: пн, 06 фев 2023, 17:50 от J_M91

# 208
  • София
Скрит текст:

Здравейте,
Този месец си пуснах хормони и почнах да следя температура. Може ли да ми дадете насоки кога е най - подходящо
Скрит текст:
да пусна прогестерон? Oтносно стойността на TSH съм взела мерки. Мисля си, че и пролактина е на горна граница, тъй като не съм почивала, а директно от вратата ми взеха кръв.

Здравей!
Графиката е добре, О. според мен е била на 15/16 ден от МЦ.
... и само да вметна, че три, поредни полож. теста за О.(ТО), може да показват проблем ( с МЦ, О., ЛФ, ЖТ, синтез на Прогестерон, хормонален дисбаланс...), просто го имай предвид и не бързай да се притесняваш.
Прогестерон ( и Е2) - на 23 ден от МЦ.
Пролактинът е висок, най-вероятно от ТСХ... когато той се нормализира (ТСХ) и Пролактина, вероятно, ще се нормализира.
Пускай винаги ТСХ, Т3 и Т4.
ЛХ е малко висок - с ПКЯ ли си?... много е вероятно и това да е причина за тези 3, поредни ТО.

# 209
Скрит текст:

Здравейте,
Този месец си пуснах хормони и почнах да следя температура. Може ли да ми дадете насоки кога е най - подходящо
Скрит текст:
да пусна прогестерон? Oтносно стойността на TSH съм взела мерки. Мисля си, че и пролактина е на горна граница, тъй като не съм почивала, а директно от вратата ми взеха кръв.

Здравей!
Графиката е добре, О. според мен е била на 15/16 ден от МЦ.
... и само да вметна, че три, поредни полож. теста за О.(ТО), може да показват проблем ( с МЦ, О., ЛФ, ЖТ, синтез на Прогестерон, хормонален дисбаланс...), просто го имай предвид и не бързай да се притесняваш.
Прогестерон ( и Е2) - на 23 ден от МЦ.
Пролактинът е висок, най-вероятно от ТСХ... когато той се нормализира (ТСХ) и Пролактина, вероятно, ще се нормализира.
Пускай винаги ТСХ, Т3 и Т4.
ЛХ е малко висок - с ПКЯ ли си?... много е вероятно и това да е причина за тези 3, поредни ТО.

Много благодаря за насоките. Нивото на LH беше  по- високо и имах лека ПКЯ на десния яйчник, но нещата се нормализираха. Не знам дали има някакво значение, но ползвам дигитални тестове на Clearblue. Извинявай за глупавия въпрос, но Е2  - Естрадиол ли е ?

Общи условия

Активация на акаунт