Валенсия- 2

• 43 289
  • 753
  •   1
Отговори
# 435
Както с всичко останало, дали ще се плати за втора висока застраховка  или не е въпрос на избор.
Може без застраховка, изключвам задължителната която е включена в цената,  може с външна такава, може и с висока от самата фирма предлагаща колите.
При първите два варианта има депозити-блокаж на пари, а при третата няма или е малка сумата, 100-200€.

При втория вариант -външна застраховка, ако има проблем се разправяте с тях-външната фирма.
Те ще върнат парите, но това е дълъг и не особено приятен процес, а и няма 100% гаранция че ще си вземете всичко.

Обикновено колкото по-евтина е колата като пари има по-голям блокаж на пари, често е над 1000 -1500€, които трябва да ги имате налични в кредитната си карта.
Ако в рамките на седмица ще се наемат две коли това  значи 2000-3000€ наличност в картата което не е малко и не всеки има налични.
Връщането е различно при всичко фирми  от няколко дни до 1 месец, макар всички да казват, че връщат до няколко дни.

Има някои освобождаващи сумите  на момента в който се върне колата, но са единици.

Винаги може някой да удари колата или нещо да стане на паркинг, тогава фирмите таксуват всичко на много сериозни цени от блокираните ви суми.
Понякога е възможно да си измислят  стара дребна щета, особено ако колата се връща извънработно време и само се оставят ключовете в пощенска кутия.

Ако не се взима допълнителна застраховка, трябва много внимателно да се огледа цялата кола на взимане и да се впишат всички драскотини, вдлъбвания или каквото видите по нея.

Има и фирми, които не взимат депозит и не искат  кредитна карта, но са единици, обикновено локални както малагакар, най-често се срещат по островите.

Стандартните известни фирми си блокират пари и искат задължително кредитна карта, ако няма допълнителна тяхна  застраховка.

# 436
  • Mediterraneo
И кредитната карта задължително на името на основния шофьор.

# 437
  • Велико Търново
Ясно, явно няма аналог на малагакар във Валенсия
Благодаря на всички ☺️

# 438
Привет, момичета! Flowers Hibiscus
Ще бъдем във Валенсия от 13-ти до 18-ти октомври и се опитвам да наредя програмата, но прогнозите за времето в няколкото сайта, в които проверявам са толкова различни, че се обърках накрая. Бихте ли споделили някой сайт за времето, на който се доверявате за вярна прогноза в този район?

# 439
  • София
Момче съм 🙃
В момента съм във Валенсия, ползвам bbc weather. Усещането е за по-топло време отколкото показват сайтовете. Като напишеш в Гугъл Valencia weather отгоре би трябвало да ти излезе директно диаграмата, която вероятно си е на самите Гугъл. Съвпада с това на bbc weather. Но за толкова напред мисля, че няма смисъл отсега.

# 440
  • Пловдив
Здравейте! Включвам се само да споделя инфо за нашето пътуване. Върнахме се преди 4 дни , но емоциите още здраво ме държат! Ако някой има колебание дали да посети Валенсия - въобще да не му мисли , а да стяга багажа! Изкарахме си страхотни 6 дни в този слънчев град. Посетихме доста места, детето е доволно и щастливо🙂 . На мен лично най- много ми хареса Биопарка . Бях избрала апартамент в Russafa- страхотно попадение. Хем на тихо място, хем близо до главен булевард и на 30 минути пеш от историческия център.Ако сте за 3 дни във Валенсия  си струва да вземете туристическа карта за 72 часа. Ако обаче сте за повече дни като нас, най- изгодно ще ви излезе карта за пътуване Сума 10. Ако искате да ползвате отстъпки за Биопарка, Океанографския си купете билети онлайн. Ако на някой мога с нещо да съм от полза питайте тук или на ЛС. С удоволствие бих се върнала пак във Валенсия , стига да имам възможност🥰

# 441
Може ли повече за апартамента който сте наели

# 442
  • Пловдив
Може ли повече за апартамента който сте наели

Апартаментът , който наехме се намираше в една тиха уличка на Avenida de Peris y Valero. Съвсем наблизо се намира една страхотна пекарна Fornelino, там пиехме кафе сутрин. Наблизо имаше и Лидл. Самият апартамент не беше нещо особено, доста голям, по-скоро -дълъг- три спални, две бани. Но важна беше локацията. В крайна сметка по цял ден бяхме навън. В апартамента само вземахме по един душ и спяхме .

# 443
Здравейте! Включвам се само да споделя инфо за нашето пътуване. Върнахме се преди 4 дни , но емоциите още здраво ме държат! Ако някой има колебание дали да посети Валенсия - въобще да не му мисли , а да стяга багажа! Изкарахме си страхотни 6 дни в този слънчев град. Посетихме доста места, детето е доволно и щастливо🙂 . На мен лично най- много ми хареса Биопарка . Бях избрала апартамент в Russafa- страхотно попадение. Хем на тихо място, хем близо до главен булевард и на 30 минути пеш от историческия център.Ако сте за 3 дни във Валенсия  си струва да вземете туристическа карта за 72 часа. Ако обаче сте за повече дни като нас, най- изгодно ще ви излезе карта за пътуване Сума 10. Ако искате да ползвате отстъпки за Биопарка, Океанографския си купете билети онлайн. Ако на някой мога с нещо да съм от полза питайте тук или на ЛС. С удоволствие бих се върнала пак във Валенсия , стига да имам възможност🥰

Страхотно! 💐 Можете да споделите примерно програмата Ви (коя след коя забележителност посетихте), ще бъде полезно. 💕

# 444
  • Пловдив
Страхотно! 💐 Можете да споделите примерно програмата Ви (коя след коя забележителност посетихте), ще бъде полезно. 💕
[/quote]

С удоволствие 🙂 . Като слязохме от самолета се насочихме към Парк Гъливер , където са пързалките- той беше и близо до апартамента, в който щяхме да се настаним.Трябваше да слезем от метрото на Xativa и от там да се прекачим на автобус. Докато се ориентираме попаднахме на фонтана на Plaza de Ayuntamento. След това намерихме спирката и продължихме към парка,където прекарахме няколко часа , после се разходихме из района да го опознаем. Целият втори ден бяхме в Океанографския музей- много е голям, гледахме и шоуто с делфините. Третия ден беше посветен на Биопарка- отново целия ден бяхме там. Както казах - за мен беше страхотно преживяване. Четвъртият ден посветихме на историческия център- Катедралата, кулите Серанос, Plaza de la Verge, Стария град, Копринената борса. Не успяхме да видим Централния пазар, защото той затваря в 15 часа.На петия ден се разходихме и разгледахме Градините Монфорт. Това място много допадна на ММ.След това си направихме разходка в Парка Турия. Разбира се в част от него, защото той е дълъг 10 км. Стигнахме до Palau de la Musica. Последния ден отидохме до плажа Malvarrosa.След това посетихме Централния пазар(Mercat Central), който бяхме пропуснали. Остана ни време до полета и отскочихме до Ботаническата градина. Тя обаче се оказа съвсем близо до Кулите Серанос. След това се отправихме към летището. Това е. На всички , които им предстои да посетят Валенсия пожелавам много хубави преживявания и емоции!🌞

# 445
  • София
Тази сутрин тръгнах от Валенсия към Мурсия.
Да допълня, ако плажувате, огледайте се хубаво за медузи.
Във вторник морето беше пълно! Доста големи, колкото пъпеш но имаше и по-големи.
Ярко към мастилено синьо по периферията на "шапката". Аз не се чувствах комфортно и не влязох в морето. Хубаво че имаше душове за разхлаждане, макар и на див неохраняем плаж.

# 446
Чудех се, морето на Малвароса край Валенсия  и плажа беше препълнен с народ, но иначе беше топло като чай и прекрасно. Дали има някое по-спокойно градче в района, където може човек да отиде основно с цел почивка  и плаж. В Бенидорм също беше претъпкано на плажа август месец. В Малага и околностите четох, че имало студени течения от океана и не ставало за къпане. Има ли в Испания такова място?

# 447
  • Пловдив
И аз искам на такова Simple Smile

# 448
Във всяко по-малко градче ще намерите спокойствие.
Отивате в 1млн град и искате на плажа да няма хора?
Бенидорм е като Слънчев бряг, дори по-зле понеже е по-гъсто населен.
По принцип около Валенсия няма хубави плажове-визирам водата.

# 449
Не съм съгласна, че няма хубави плажове около Валенсия. Като се тръгне в посока Кастейон/Барселона е пълно с малки населени места и прекрасни плажове.
Хора има навсякъде, нормално е с този климат, но плажовете са големи.

Общи условия

Активация на акаунт