Валенсия- 2

• 43 219
  • 753
  •   1
Отговори
# 120
Благодаря много за отговорите 🌷

# 121
  • София
Ние се качвахме. Гледката е страхотна. Заслужава си а и не е толкова много изкачването.

А вход има ли? Четох, че е безплатно на някои места, на други пише, че има 🤔

# 122
  • Бургас
Да си призная не помня. Май имаше, но беше символичен. Между другото като има силен вятър не пускат да се качват.
Една вечер, беше вече тъмно, се прибираме и слизаме от автобуса, минаваме по моста и един възрастен испанец се приближава и почва да ми обяснява историята на кулите и какво е предназначението на тези триъгълни издатини на моста - всъщност служели за да си вържеш магарето преди да влезеш в града. Още не мога да си обясня как разбра, че говоря испански и ще го разбера. Simple Smile
Едит: срещам инфо че в неделя няма такса, май в неделя се бяхме качили без да искаме.

Намерих снимка от качването ни с изглед къде да си вържем магарето

А тук ми се зави свят да се катеря по едни тесни завити стълби. "Да се качим, да се качим на кулата" - подскачаше като малко дете голямото 😉

Последна редакция: ср, 26 окт 2022, 11:14 от Verano ®

# 123
... един възрастен испанец се приближава и почва да ми обяснява историята на кулите и какво е предназначението на тези триъгълни издатини на моста - всъщност служели за да си вържеш магарето преди да влезеш в града. Още не мога да си обясня как разбра, че говоря испански и ще го разбера. Simple Smile
При мен тази събота на автогарата в Ронда се получи следният виц – дойде къдрав (!) китаец да ме пита на испански (!!!) за къде чакам автобус на моя сектор. Понеже някъде от година лежерно уча испански през приложение, го разбрах криво-ляво, че и му отговорих. Simple Smile
Въобще явно на хората кака им Маслинка им изглежда като осведомен местен човек и постоянно се обръщат към нея с въпроси по летища, гари и автогари – та жп билети ли не купувах на италианци от автомат в Италия, та неориентирани българи с организиран пакет от ТА търсех на летището в Крит (оказа се, че сме с общ трансфер и ТА не ги бяха уведомили), та преводач ли не бях в Турция, дето езика не го знам, и още безброй весели моменти... Simple Smile

На кулите Torres de Quart можете да се качите също. Има гледка и бяха с безплатен вход.

# 124
Ние също се качвахме на кулите Quatre Torres. Няма вход

# 125
Здравейте , мислите ли, че е добър вариант отиване до Аликанте,настаняване за една вечер и разглеждане на града и на следващия ден с влака до Валенсия и там 3 дена .
Ще можем ли да се видим нещо за този половин ден или само ще е г.з път да види или да злагам само Валенсия.
За февруари.

# 126
Ние ще ходим февруари и  в Севиля, и в Гранада
с полет до Малага за 4 дена.
Та Аликанте плюс Валенсия не е невъзможно.  Въпрос на нагласа и стегната програма.
Септември бяхме три дена и половина във Валенсия и два следобеда бяхме на плаж. През останалото време я кръстосахме.

# 127
Имахме две нощувки в Аликанте зимата и втория ден се чудехме какво да правим. Качихме се до крепостта, пошматкахме се из старата част на града и се разходихме покрай плажа - това след 14 часа до вечерта. На другия ден се наложи да повтаряме. Във Валенсия има повече мегдан за разходки и гледане според мен.

# 128
И аз май се насочвам към февруари за посещение. Само се чудя - има ли опастност някои от атракциите да не работят, ако е по-студено или вали?! Например Биопарка или шоуто на делфините?!

# 129
  • Mediterraneo
Здравейте , мислите ли, че е добър вариант отиване до Аликанте,настаняване за една вечер и разглеждане на града и на следващия ден с влака до Валенсия и там 3 дена .

За мен е добър вариант.
Ето малко идеи за Аликанте( на испански е).

# 130
  • София
Здравейте,
ще пътуваме до Валенсия през декември, от 8-11 и силно се надявам на хубаво и слънчево време. Идеята беше за зимно роженденско кратко пътуване на топло. Ще сме четирима в апартамент Marina Flat от Clink
 Carrer de Joan Josep Sister 21, 4 piso, puerta 17, Poblats Maritims, ако някой има представа дали района е е удачен. Планираме един ден в центъра и един ден в градът на изкуствата и науките. Чудех се ще имаме ли време за разходка и до някое близко градче или да ненатягам нещата а да го караме по-лежерно с разходки и похапване. Wink

# 131
  • София
Здравейте,
Моля за предложения за 3 дни какво да не изпуснем във Валнесия, струват ми се много нещата, които да се видят, а малкото дни ме притесняват.

# 132
  • Велико Търново
Здравейте, обмислям посещение на Валенсия през зимната ваканция - началото на февруари. И аз, като Miska5 се притеснявам, дали ще може да се посети Биопарка. Ако е по-студено, може би животните ще са се прибрали?

# 133
  • София
Моето пътуване се провали, защото Виз ер ни промниха датата на полета за връщане...
Доста често им се случва напоследък това с отменени и променени полети, просто го имайте предвид.
А моята Валенсия остава за 2023!

# 134
Моето пътуване се провали, защото Виз ер ни промниха датата на полета за връщане...
Доста често им се случва напоследък това с отменени и променени полети, просто го имайте предвид.
А моята Валенсия остава за 2023!
И какво става в случай на промяна на полета?
Каква цена бяха билетите? С флекс ли?

Общи условия

Активация на акаунт