Валенсия- 2

• 43 216
  • 753
  •   1
Отговори
# 285
  • Mediterraneo
До Букурещ не ти ли е вариант, не знам кога са полетите. Също погледни от Аликанте какви полети има. Валенсия- Аликанте са 2 часа с автобус( предполагам толкова, с кола са час и малко).

# 286
Здравейте! Някой пътувал ли е от Валенсия до Барселона, как е най-удобно - с влак или автобус?

# 287
  • София
Здравейте! Някой пътувал ли е от Валенсия до Барселона, как е най-удобно - с влак или автобус?
С влак е около час по-бързо, по-удобно по всички параметри, но и по-скъпо най-често.
Цените са динамични, независимо за кой вид транспорт. Хубаво е да се резервира по-рано.
Аз съм резервирал автобус за 5 евро.

# 288
  • В центъра на моретата
Здравейте, въпросът ми е към живеещите там, какви лекарства могат да се купуват от аптеките без рецепта и по-специално ме интересува тези от типа на противовъзпалителните, като парацетамол,ибупрофен, евентуално аспирин.

# 289
Парацетамол може без рецепта. Изпитано. Simple Smile Търсех Панадол, но се чудеха какво е това. За други не съм питала.

# 290
  • Mediterraneo
Парацетамол и ибупрофен дават без рецепта. Аспирин не съм търсила никога, ама не вярвам да не дават. Панадол не са знаели какво е, защото тук си е под името парацетамол.

# 291
За генеричните лекарства казвайте името на активната съставка, почти във всяка страна тези лекарства имат различно търговско име, под което са познати на местното население.

# 292
  • В центъра на моретата
Благодаря за отговорите! Ходила съм в Испания, но не ми се е налагало да купувам лекарства от аптека, освен дерматологични кремове за слънчево изгаряне Simple Smile. Сега, обаче, е твърде вероятно да ми се наложи и исках да съм наясно дали да нося в багажа или ще мога и на място да взема.

# 293
Аз бих дала съвет, ако имате някои специфични и предпочитани, вземете си ги от БГ.
За малкото се наложи да търся Панадол бейби, съответно нямаше и взех детския им Парацетамол. Да, ама като не му хареса вкуса и отказа да го пие. Сега ми стои отворен в хладилника в БГ ей така. А Панадола си го харесва.

# 294
Аз бих дала съвет, ако имате някои специфични и предпочитани, вземете си ги от БГ.
За малкото се наложи да търся Панадол бейби, съответно нямаше и взех детския им Парацетамол. Да, ама като не му хареса вкуса и отказа да го пие. Сега ми стои отворен в хладилника в БГ ей така. А Панадола си го харесва.
За деца си има Dalsy, няма дете от  което да не го харесва, с вкус на ягоди е. Става за бебета над 3 месеца до 15-16 годишни, разбира се количеството е различно.

Последна редакция: ср, 03 май 2023, 17:16 от Alexslav

# 295
Ей такова ми дадоха, и аз се учудих, че уж нямали друго за малки деца. Не е хубаво на вкус.

Скрит текст:

А нямах време да пиша във форума, спешно ми беше.
(Носех Нурофен бебе и Диалгин, но не бях очаквала, че ще се наложи да редувам и с друго нещо. Това да не си помислите, че съм безотговорна майка и не съм взела лекарства, дори и за малкото Blush)

# 296
  • В центъра на моретата
Здравейте, реших да купя билети за Океанографика, които са комбинирани с хемисферик и музей на науката. Ама зациклих..Питанката ми е колко време изисква океанографика (дава ми опция само за 10 ч.), за да преценя за хемисферика за колко часа да букна.  А за музея на науката няма час, който да заложа...
И изобща колко време отива за разглеждане на всичко това?

# 297
  • София
Здравейте, реших да купя билети за Океанографика, които са комбинирани с хемисферик и музей на науката. Ама зациклих..Питанката ми е колко време изисква океанографика (дава ми опция само за 10 ч.), за да преценя за хемисферика за колко часа да букна.  А за музея на науката няма час, който да заложа...
И изобща колко време отива за разглеждане на всичко това?

Въпреки, че са наблизо - Океанографика до Градът на науките (Хемисферик-а е част от него) е твърде много за един ден по мое мнение. Ние бяхме взели комбиниран за Океанографик и Градът на науките и ги разделихме в два отделни дни, но като отидохме в Града и ни казаха, че билетите били за предишния ден (в който бяха закупени), но отива човек на касата и ги презаверява. Океанографик (особено с шоуто на делфините) може да отнеме преспокойно 4-5 часа спокойна разходка, снимки и разглеждане. Ще ви бъде натоварено, ако искате да обиколите всичко в един ден!Аз забелязах и друго по себе си...след като си гледал живи същества (Биопарк Валенсия или Океанографик), Градът даже ми беше скучен и гледах да го претупам - външната част, архитектурният дизайн ми беше хиляди пъти по-интересен от статични обекти, тип Музейко!

# 298
защо не си купите на място? може да решите да не посетите и двете ако сге изморени или предпочетете да правите друго

# 299
Комбиниран билет може да се купи за 2 последователни дни посочва се дата за музея на втора стъпка.
Иначе в петък музея работи с 1 ч повече времето е напълно достъпно и за двете в един ден. За музея 2 часа са достъчни ако няма да пускате деца в къта за игра там на всеки час пускат.

Общи условия

Активация на акаунт