Валенсия- 2

• 43 257
  • 753
  •   1
Отговори
# 315
Ние бяхме на бул. Avengida del Puerto и с автобус 92 отивахме на плажа.
Бяхме близо и до парка Турия,  и до центъра,  и до плажа.
Препоръчвам района.

# 316
Е, не е толкова опасен квартала около плажа, не е по-опасен от центъра. Все пак всички, които отиват на плаж минават през него. Но да, това е циганският квартал 😆, но и той си има своето очарование. Ако искате да сте близо до плажа ви препоръчвам Патакона (Patacona). Хубав плаж, малки къщички, чудни ресторантчета с изглед към морето. Имайте предвид обаче, че е далеч от центъра, но има автобуси.

# 317
Ние бяхме на бул. Avengida del Puerto и с автобус 92
Много благодаря за споделеното, ние с голяма вероятност също ще сме на този булевард и търсех отзиви за районите конкретно.

# 318
на мен ми е интересно какво се визира под опасен квартал.
В София опасен квартал ли всичко между гарата и центъра?

# 319
на мен ми е интересно какво се визира под опасен квартал.
В София опасен квартал ли всичко между гарата и центъра?
Grinning по-скоро да, не е безопасен и приятен за минаване, камо ли за живеене Wink

Ти в кой живееш там? Blush

# 320
За доста хора Люлин също е опасен квартал Joy

# 321
За доста хора Люлин също е опасен квартал Joy
Да, но има разлика дали е "циганският" квартал. Поне този Малвароса на такъв се оприличи.
Много хора биха живели в Люлин, докато мисля, че няма желаещи за Факултета или Филиповци.

# 322
Малвароса няма общо с гетата в България. Пуснете си Google Maps и се "разходете" малко. Когато отиваш към морето по Avenida del puerto (казвам го само защото се спомена),кварталът от лявата страна е същият този квартал Малвароса.

# 323
Да, между другото типичните български Сигани май никъде не видях, но имаше някакви тъмни субекти, които ми приличаха по-скоро на латино-американци, филипино-нещо си или подобно. Явно това е другият етнос при тях. Но и къщурките там и разните малки блокчета си бяха странни и изглеждаха бедничко. Личеше си, че е малцинствен квартал.

# 324
Доколкото знам там са малцинствените жилища, за които писаха по медиите, че се обитават от бездомници.
+ е кварталът на дрогата.

Бежанци араби от северна африка има;
С другите малцинствени групи в квартала не знам.

Голяма мръсотия, упадък и мизерия. По гугъл не съм се разхождала, дано се вижда това, което е на живо. Scream

Последна редакция: пт, 19 май 2023, 15:21 от Doro

# 325
Всички големи европейски градове се напълниха с бедни емигранти. Факт.
Местните бягат и живеят в предградията.
Този хотел също е в квартала.
https://www.dwovalencia.com/
Doro, cъмнявам се точно в тази сграда да дават туристически апартаменти.

# 326
ее, този хотел изглежда по-близо до града на изкуствата, отколкото до плажа.

В целия "Кабанял" - или както се чете този квартал - не бих отседнала. Не знам дали обхваща Малвароса или е съседен, не съм запозната.
Така де, дори и хотелът да е в читава сграда, нали ще излизам да ходя извън него.

Последна редакция: пт, 19 май 2023, 16:51 от Doro

# 327
Doro, точно така, кварталът се казва Кабанял, а плажът е Малвароса. Не казвам, че трябва да се отсяда там, при положение, че във Валенсия има много по - хубави и по-централни квартали. Само казвам, че чак опасно не е да минаваш от там. Впрочем е точно толкова опасно, колкото почти във всяка друга част на града. Предимството е, че си близо до плажа. Може  да отседнеш и в другия край на града в нов квартал, но ще си причиниш ли 1 час с автобус до плажа, ако целта ти е да ходиш всеки ден на плаж. И да хотелът който пуснах е точно в тази част. Две, три улички зад него има точно къщи, като показаната от теб. Но това не означава, че всички са такива. Има и по- спретнати и дори нови.
Живеят и чужденци и местни, а в голяма близост е и новият квартал около Avenida Francia.
Аз затова предложих Патакона, това е плажът, продължение на Малвароса, но както казах е далеч, то дори не се води Валенсия. Всичко зависи от целта на посещението. Ако сте за 3-4 дни и искате да разгледате възможно повече неща, изберете централните квартали. И не е задължително впечатленията да са само добри. 😁

# 328
Ние в крайна сметка избрахме Passeig de l'Albereda, защото има изглед към зеленина. Пада се почти директно срещу Palau de la Música. Изглежда много красив район- ще разказвам, но чак август Hug

# 329
Здравейте, чудя се за една квартира, която се намира до метростанция с,  линия 3 и 5 на метрото. Понеже ще сме там 4 нощувки или 5дена, ако си купим тези карти T2 и ги презаредим 2 пъти, с метрото дали ще можем да ходим и до плажа и до биопарка, до центъра и океанографик. Всеки ли трябва да има такава карта или можем да ползваме цялото семейство 1 карта. Можем ли неограничено да ползваме транспорт по цял ден с нея или има времево или някакво друго ограничение. Не мога да си ги обясня тези карти

Общи условия

Активация на акаунт