Валенсия- 2

• 43 260
  • 753
  •   1
Отговори
# 345
Благодаря за отговорите, а стига ли един ден за океанографик и музея на изкуствата или да плануваме по един за всеки от тях?

# 346
  • В центъра на моретата
Ние си взехме билети за Океанографика и Музея на науката. Един ден беше достатъчен и за двете места. Все пак зависи по колко време ще отделите на всяко едно нещо, което гледате - може за час да ги претупате, а със захласване и за 6 часа няма да стигнат.
Ние първо отидохме в  Океанографика -  към 10 ч. и нямаше чак толкова много хора, но след това стана уау от народ, в това число цели класове от дечица (поне  5 - 6 класа видях и търчаха между краката ни). На билетите пишеше 10 ч., но предполагам, че тогава го отварят. В делфинариума програмата беше около 20-30 мин. - не я изгледахме цялата, защото  времето беше дъждовно и много ветровито. След като приключихме с Океанографика, отидохме в музея - там може и по-бързо да се огледа.
Според мен е добре да се отиде по-рано и за два обекта един ден стига.

Между другото, ходихме в една много красива градина - Monforte Gardens. Доста повървяхме, докато я намерим, но накрая се увенча с успех. За любителите на снимки е добро място. В нета има снимки на това как изглежда.

# 347
  • Пловдив
Здравейте! На някой дали му се е случвало да отменят полет до Валенсия или от Валенсия до София ( имам предвид директния полет на  Wizzair )? Много ми се иска да заведа 10 годишната ми дъщеря в Биопарка и Океанографски музей, но тъй като не съм пътувала друг път самоорганизирано не знам дали и как ще се справя. А често чета , че  полети закъсняват или се отменят.

# 348
  • Germany
Ако тръгвате с такива страхове, по-добре не тръгвайте.Пътувам от години с компанията, и досега не ми се е случвало да не се намери решение, със сигурност няма да ви оставят на летището. За толкова години нямам отменени полети, само няколко закъснения. В момента са една от най-стабилните, и изпълняващи 95% от заплануваните си полети компании, за разлика от много други като Луфтханза например, които не са нискотарифни, и които винаги ме държат в напрежение дали няма да стачкуват, дали няма да сменят компанията превозвач, дали няма да пренасочат полета и да кацнем на друго летище, и изобщо, ще излетим ли. А и детето ви не е толкова малко, та да не можете да се оправите и двете. Валенсия е толкова добре организиран град, спокоен, приятелски за децата, че смело планувайте, а не се отдавайте на такива мисли, че сама ще предизвикате това, от което се страхувате.

# 349
Еми на мен Wizz ми смениха полет точно до Валенсия и ме вкараха в страшни приключения как да мисля наново логистика, защото не ми е опция да летя един ден по-рано, каквото е новото разписание на полета. Иначе с когото и да летите, непредвидени ситуации има. Те като цяло обаче са по-скоро изключения.

# 350
  • Пловдив
Благодаря, момичета!⚘Ще продължавам да следя темата и при още появили се въпроси ще ви питам🙂.

# 351
Искам да ви попитам ако знаете, че нещо не ми стана ясно. С картата за целия транспорт във Валенсия-метро, трамваи автобуси SUMA 10 колко човека например могат да пътуват до плажа  до центъра и обратно. Ако сме 4-ма колко пътувания ще отчете и колко пъти трябва да я показваме. Разбрах, че Т картите са по една на всеки човек, но за тези не ми стана ясно. Чудя се кои ще са по-добре.

# 352
За колко дни сте във Валенсия?

# 353
За колко дни сте във Валенсия?
За 5 дни

# 354
Искам да ви попитам ако знаете, че нещо не ми стана ясно. С картата за целия транспорт във Валенсия-метро, трамваи автобуси SUMA 10 колко човека например могат да пътуват до плажа  до центъра и обратно. Ако сме 4-ма колко пътувания ще отчете и колко пъти трябва да я показваме. Разбрах, че Т картите са по една на всеки човек, но за тези не ми стана ясно. Чудя се кои ще са по-добре.

Suma 10 са просто 10 пътувания вътре всеки се чекира  отделно при всяко качване на автобус и трамвай при метрото на влизане и излизане. Може повече от 1 човек да пътува с тази карта просто трябва да я зареждате по често

# 355
Silva7878 ние бяхме за 3 дни и половина и ползвахме карти за 72 часа, които бяха за всякакъв транспорт по 12 евро на човек.Важаха до четвъртия ден до обяд преди да заминем за Барселона.

# 356
Здравейте, дали има депо за багаж на някоя метростанция или в близост до метростанция във Валенсия?

# 357
Здравейте, дали има депо за багаж на някоя метростанция или в близост до метростанция във Валенсия?
На 2 те гари в центъра има място за багаж има и друго локъри, но не съм ползвала за да ги препоръчам.  В чичо гугал потърсете спрямо локацията която ви трябва.

# 358
  • EU
Първо питахме на гарата и от там ни упътиха. До Валенсия норд, отстрани има такова място за съхранение на багаж, по-скоро е стая с 20-тина метални шкафове.  Няма човек вътре,  просто избираш за колко време ще използваш шкафчето. Видя ми се странно, но все пак исках да проверя цените. Доста са високи. Беше нещо като 5 евро за час, продължих да увеличавам часовете, като за 4 дена беше около 90 евро. Направо космическо!
Ние ползвахме 2 човека една карта Сума 10. Самата карта е 2 евро-пластика и 10 евро за 10 пътувания. Зареждахме я на машина във Валенсия норд-централната им гара. С нея 1 пътуване е 1 евро. Иначе единия път нямахме пари в картата и за автобус пратихме 1,50 евро за билет.
И внимавайте, защото се опитаха да ми откраднат портфейла от чантата. При кулите Серанос и то една българска циганка! Изведнъж усетих хора зад гърба си и тъй като снимах с телефона още не бях си закопчала чантата посегнах към нея и хванах ръката на една. Естествено се развиках на български и тя ме пита защо й хващам ръката... После почна на други езици да говори и се отдалечи. Проследих я с поглед и отиде при други 4 жени. Явно се струпват около някой и се опитват да го окрадат. Размина ми се, но си беше неприятна ситуация.
Валенсия е много красива.  Бях от 2 до 16 юли. Времето е много горещо и влажно. 2 дена следобедите валя дъжд, а единия и град с големина на маслина. Имаше доста намаления по магазините. От Валенсия има и още една гара на 10-15 минути пешеходно от централната, където тръгват скоростните влакове. За 2 часа отидохме до Мадрид и на моменти показваше скорост от 300 км. в час. Ако се купи по-рано билет е по-евтино.

Последна редакция: сб, 22 юли 2023, 01:04 от didito_pz

# 359
  • Russe, Ruse, Bulgaria
Здравейте, пътешестваници. Някой може ли да ми каже актуални цени на картите за транспорт във Валенсия, че откривам само тези за метрото. Интересува ме цената на Т, Т2 и Т3 и също на Bono bus?
Разбрах, че могат да се ползват от повече от 1 човек?

Общи условия

Активация на акаунт