Лято в Албена 2022 г.!

• 51 327
  • 749
  •   1
Отговори
# 120
Ние мислехме за Амелия, но май ни идва скъп и търсим нещо по евтино. Хем държа на Албена, хем знам че почти всички хотели са компромис, но все пак трябва да изберем нещо. Так че ще се радвам да помогнете

# 121
  • Русе
Ние мислехме за Амелия, но май ни идва скъп и търсим нещо по евтино. Хем държа на Албена, хем знам че почти всички хотели са компромис, но все пак трябва да изберем нещо. Так че ще се радвам да помогнете
Калиакра бийч, Гергана, Лагуна бийч.

# 122
Здравейте, никога не сме почивали в Албена. С дете на 7 години сме. Моля, препоръчайте ми хотел-първа линия, с добра храна и обслужване.

# 123
Здравейте, никога не сме почивали в Албена. С дете на 7 години сме. Моля, препоръчайте ми хотел-първа линия, с добра храна и обслужване.

Съветвам Ви първо да разгледате хотелите, да видите ценовия им клас спрямо бюджета Ви. От там да шортлистнете няколко хотела и да питате конкретно за тях. Защото всички препоръчват Маритим, но той е от най-високия ценови клас и не е ол ин.

Извън това в горния пост препоръчват Калиакра Бийч, Лагуна и Гергана. И трите са на първа линия.

# 124
Сведох си избора между Калиакра Бийч, Лагуна и Сенди?От кол център ми препоръчаха Лагуна като хотел с много добра храна. Аз лично харесах Сенди. Моля за мнения за трите хотела. Отзивите в Букинг са лоши почти за всички хотели в курорта.

# 125
Гергана

# 126
Сведох си избора между Калиакра Бийч, Лагуна и Сенди?От кол център ми препоръчаха Лагуна като хотел с много добра храна. Аз лично харесах Сенди. Моля за мнения за трите хотела. Отзивите в Букинг са лоши почти за всички хотели в курорта.

В Лагуна не сме ходили. В Сенди бяхме 2019та и останахме доволни от обслужване и храна. Минусът е, че сравнен с други хотели в Албена, басейнът е малък и анимацията беше изключително вяла. Но тези 2 фактора не представляват интерес за нас, така че това не повлия на усещането за почивката ни. Направи ми обаче много добро впечатление, че ни препоръчаха стая, за да имаме гледка към морето и останах с усещането, че ни настаниха в нещо по-голямо от това, което бях виждала по снимките. И понеже не съм сигурна, не мога да го нарека ъпгрейд.
За съжаление това са впечатления от времето преди Ковид, а както знаем последните 2 години се промениха нещата.
Лагуна е до Сенди и виждахме, че анимацията там беше много силна.
За този сезон избрахме Калиакра Бийч, защото:
- там не сме ходили, а поне отвън изглежда добре хотела;
- предпочитаме хотелите в северната част, защото съпругът ми се опасява, че по-близо до блатото ще има повече комари,
- оценката за всички хотели не е висока в букинг, но при Калиакра Бийч има голяма дисперсия на мненията, т.е. Множество положителни мнения и значително по-малко отрицателни крайни мнения, които свалят средната оценка. Заедно с това съдържанието на отрицателните мнения не ме притесни, т.е. Касае неща, които ние или не ползваме или имаме различно усещането от хората, споделили мненията.
- ако не греша, а се надявам, че не греша, в цената е включен един ден в аква парка, което според мен не е валидно за останалите хотели на първа линия.
- плажът в северната част винаги ми се е струвал по-малко натоварен от плажът в южната част.

Почивали сме три пъти в Албена. Храната е компромисна. Става, но не е уау (върнете няколко страници назад и ще намерите снимки (даже май от Сенди бяха), които опровергават това мое твърдение). Когато искаме разбообразие, отиваме да вечеряме в Балчик.

Надявам се да съм била полезна и да се включи някой друг с пресни впечатления от последните 2 лета.

# 127
  • София
И тази година ще се спрем на Албена, макар с лоши чувства от 2021 г. Решението е на децата. Харесват мястото и искат Албена.
В новите общи условия е записано:  ананс от 20% - 30 дни от датата на резервацията и разликата 80% в деня на настаняването. Въпросът ми е: отказ от рзервация може да се прави 14 дни след заплащане на аванс.... какво се случва, ако решиш да се откажеш 14 дни преди датата на настаняване? Губиш аванса от 20 % ли? Някой наясно ли е?

No Refund - при анулиране по което и да е време, губите 100 % от заплатения депозит (при частично предплатени резервации) или 100 % от общата стойност на резервацията (при резервации, за които се изисква пълно предплащане) - обикновено No Refund политиката е приложима при специални оферти с по-ниски цени, като това изрично е отбелязано по време на резервацията; (АКТИВНА ПОЛИТИКА)

Последна редакция: чт, 13 яну 2022, 20:15 от pnet

# 128
Губиш 50% от аванса.

# 129
  • There I was on a July morning
Не знам за коя Лагуна говорите, тъй като те са 3?
Лагуна Бийч е френски клубен хотел и вероятно там храната е много добра, но аниматорите са французи, ако това има значение за вас
Лагуна Маре и Лагуна Гардън ползват един общ ресторант,

# 130
Калиакра бийч е новото име на Калиакра ли?
Ако да, преди Ковид ходихме там две поредни години. Втората година имаше недостиг на камериерки , пак чистеха, но единият ден се освободиха много стаи и съответно се запълниха, та нашата остана непочистена (в късния следобед камериерката дойде да се извини, взе отпадъците и даде хавлии). За мен това не е проблем, но ми направи впечатление, все пак хотела беше 4звезди. Храната ни харесваше. Само уточнявам, че не сме претенциозни.
Винаги съм била доволна от почивките в Албена, но ми прави впечатление снижаването на качеството.

# 131
......
- предпочитаме хотелите в северната част, защото съпругът ми се опасява, че по-близо до блатото ще има повече комари,
......

Така е наистина. Още повече, че хотелите там са до резервата Балтата и пръскането е ограничено.
В северната част се пръска и няма комари.

Това къде го пише? Аз не намирам такава клауза в общите условия.

...
Губиш аванса от 20 % ли? Някой наясно ли е?

No Refund - при анулиране по което и да е време, губите 100 % от заплатения депозит (при частично предплатени резервации) или 100 % от общата стойност на резервацията (при резервации, за които се изисква пълно предплащане) - обикновено No Refund политиката е приложима при специални оферти с по-ниски цени, като това изрично е отбелязано по време на резервацията; (АКТИВНА ПОЛИТИКА)

Ако след като преведеш 20% аванс не се откажеш писмено от резервацията си до 14 дена, тези пари не се връщат. Политиката за 14 дена преди настаняване изчезна тази година за съжаление.
Включително има такси, макар символични при промяна на дати.

Последна редакция: пт, 14 яну 2022, 09:20 от gato

# 132
Може да има повече комари към Балтата, но и първата линия е по-първа!
Хотелите са буквално на пясъка, пясъчната ивица е по-тясна и няма риск да останеш на 18  ред на плажа.

# 133
Благодаря Ви, много ми помогнахте да се ориентирам в обстановката. За мен анимация и басейн също не са фактор. Имам още едно питане-кога ходите в Албена, предвид, че е доста на север нз кога се постопля водата там?Иска ми се да не ходим в най-пиковия сезон- първите две седмици на август.

# 134
Благодаря Ви, много ми помогнахте да се ориентирам в обстановката. За мен анимация и басейн също не са фактор. Имам още едно питане-кога ходите в Албена, предвид, че е доста на север нз кога се постопля водата там?Иска ми се да не ходим в най-пиковия сезон- първите две седмици на август.

Ние обикновено първата или втората седмица на Юли. По-спокойно е, има по-малко хора и съответно по-малко напрежение в ресторантите и на плажа.
Не си спомням да ни е било студено на плажа. Беше ни студено само на Аквапарка, но съдейки по коментарите за хотелите, масово се оплакват от температурата на водата в басейните.

Общи условия

Активация на акаунт