Лято в Албена 2022 г.!

• 51 380
  • 749
  •   1
Отговори
# 600
Двете с дъщеря ми сме магнит за стомашни вируси. За 11 сезона в Албена проблем с такива не сме имали, обаче. Но със сигурност могат да се хванат навсякъде. Но не мисля, че може да е от морската вода, като на юг.

И аз смятам, че Парадайз блу не е вариант за семейство с деца. Калиакра е почти в съседство и определено е по-добрият вариант, според мен. Не знам Амелия какво изхранване предлагат. Албена са гъвкави, като цяло, и може да предложат срещу доплащане ползване на ОИ в съседен хотел.
В годините преди вируса, когато комплексът беше пълен, знаех за цели компании, настанени в Калиакра, които си доплащат, за да ползват услугите на Ралиците - анимация и аквапарк

# 601
  • СИ

Двете с дъщеря ми сме магнит за стомашни вируси. За 11 сезона в Албена проблем с такива не сме имали, обаче. Но със сигурност могат да се хванат навсякъде. Но не мисля, че може да е от морската вода, като на юг.
...

Гледам, че са ми изтрили мнението. Което леко ме учудва. Морската вода около Албена не е това, което се рекламира. Тоест Сини флагове и не знам още какви измислици. Зависи какво е течението и какво ще завлече на север откъм Кранево. Пречиствателните станции покрай морето са тема табу. Цялото варненско езеро съсипаха и всички контролни органи мълчат като риби. Какво остава за друго?

# 602
Човек би могъл да се зарази със стомашно-чревни инфекции не само от морето ,но и от много други места .Препоръчва се да се мият ръцете щателно за да се намали риска от такива инфекции.През лятото по-бързо се развалят хран.продукти и с това трябва да се внимава.Седмица преди човек да тръгне на море и по време на престоя е хубаво да се пият пробиотици.

Бруталната истина е че моето дете се зарази от ротавирусите в София , благодарение на други по-големи деца, които били повръщали просто Simple Smile това преди години, иначе на морето спазвам правилата от моето детство (хардкоднати от бургаската ми баба Simple Smile - не се купува неопакована храна от случайни павилиони, водата само бутилирана, на заведения само на проверени места или си готвя, сладоледите ги купуваме или пакетирани или ги оглеждам дали измиват лъжицата с която гребат или пък просто кисне в един буркан с друга растителност - параноично е леко знам , но съм си гнусливичка Simple Smile

# 603

...

Гледам, че са ми изтрили мнението. Което леко ме учудва. Морската вода около Албена не е това, което се рекламира. Тоест Сини флагове и не знам още какви измислици. Зависи какво е течението и какво ще завлече на север откъм Кранево. Пречиствателните станции покрай морето са тема табу. Цялото варненско езеро съсипаха и всички контролни органи мълчат като риби. Какво остава за друго?
Конче, защо не вземеш да се скриеш някъде с безпочвените си брътвежи?! Няма, няма и някой, който хал хабер си няма от състоянието на пречиствателните станции по морето и чистотата на морската вода ръси измислици. Обичайно сте хора, които от години не сте стъпвали на нашето Черноморие, но много сте запознати и разбира се нищо българско не е за предпочитане. То не беше, че курортите не стават, че ОИ бил за бедняци, че храната била боклук, че от морето се заразяваш от какви ли не страшни вируси и бактерии. Хайде няма нужда някой нон-стоп да ни дава наклон в живота. Хем не сте запознати с истинското състояние на морето, хем само акъл давате и плюете. Ами като не Ви харесва, никой не Ви е приготвил бъклица да ви кани на Черноморието. Недейте моля да се унижавате да почивата по нашите курорти! Вижте там нещо друго си изберете, но не ни занимавайте с глупавите Ви и неадекватни заключения.
За тези, които се интересуват и/или притесняват за качеството на морската вода в Черно море, може да си проследят официалната информация на страниците на РЗИ - Бургас  http://www.rzi-burgas.com/Vodi/monitoring%20vodi.htm/  "Резултати от проведен мониторинг на водите за къпане в пунктовете на пробовземане, намиращи се на контролираната от РЗИ-Бургас територия, за 2021 г."  и РЗИ - Варна https://www.rzi-varna.com/health/mvodi-2022.pdf "РЕЗУЛТАТИ ОТ МОНИТОРИНГА НА РЗИ-ВАРНА НА ЗОНИТЕ ЗА КЪПАНЕ - 2022 г. ". Съответно за южното и за севереното Черноморие.

# 604
Много сте права Fatalina !На мен също ми омръзна да гледам  как  някои само недоволстват и злословят за нашето Черноморие.Всеки който си е спечелил парите за почивката през лятото има достатъчно разум за да прецени къде да отиде така че Конче ходете си където искате извън българското Черноморие  и не ни занимавайте с вашите негативни коментари

# 605
  • София
Нека не харесват Албена , нека и нашето море е ужасно . Тъкмо ще е по-празно в Албена Simple Smileще има повечве бедняшко ядене .

Да попитам , с приорити карта можеше да се избира номер на стая , дали са любезни в това отношение ?

# 606

...

Конче, защо не вземеш да се скриеш някъде с безпочвените си брътвежи?! Няма, няма и някой, който хал хабер си няма от състоянието на пречиствателните станции по морето и чистотата на морската вода ръси измислици. Обичайно сте хора, които от години не сте стъпвали на нашето Черноморие, но много сте запознати и разбира се нищо българско не е за предпочитане. То не беше, че курортите не стават, че ОИ бил за бедняци, че храната била боклук, че от морето се заразяваш от какви ли не страшни вируси и бактерии. Хайде няма нужда някой нон-стоп да ни дава наклон в живота. Хем не сте запознати с истинското състояние на морето, хем само акъл давате и плюете. Ами като не Ви харесва, никой не Ви е приготвил бъклица да ви кани на Черноморието. Недейте моля да се унижавате да почивата по нашите курорти! Вижте там нещо друго си изберете, но не ни занимавайте с глупавите Ви и неадекватни заключения.
За тези, които се интересуват и/или притесняват за качеството на морската вода в Черно море, може да си проследят официалната информация на страниците на РЗИ - Бургас  http://www.rzi-burgas.com/Vodi/monitoring%20vodi.htm/  "Резултати от проведен мониторинг на водите за къпане в пунктовете на пробовземане, намиращи се на контролираната от РЗИ-Бургас територия, за 2021 г."  и РЗИ - Варна https://www.rzi-varna.com/health/mvodi-2022.pdf "РЕЗУЛТАТИ ОТ МОНИТОРИНГА НА РЗИ-ВАРНА НА ЗОНИТЕ ЗА КЪПАНЕ - 2022 г. ". Съответно за южното и за севереното Черноморие.

Да уточня че посоката на теченията е от север на юг, иначе на юг - нова пречиствателна станция има на Черноморец, също и надолу със сигурност заради скандала преди години. Абе дълга тема ….

# 607
Нека не харесват Албена , нека и нашето море е ужасно . Тъкмо ще е по-празно в Албена Simple Smileще има повечве бедняшко ядене .

Да попитам , с приорити карта можеше да се избира номер на стая , дали са любезни в това отношение ?
Да, може, както и ранно настаняване и късно освобождаване.

# 608
  • СИ

Конче, защо не вземеш да се скриеш някъде с безпочвените си брътвежи?! Няма, няма и някой, който хал хабер си няма от състоянието на пречиствателните станции по морето и чистотата на морската вода ръси измислици. Обичайно сте хора, които от години не сте стъпвали на нашето Черноморие ...

Ходи се скрий ти. Казвам го любезно. В мое лице удари на камък. Имам не представа, ами преки наблюдения върху няколко пречиствателни станции. Това ми беше свързано и с работата преди няколко години. Мога да ти говоря до утре какво, как, откъде и колко. Ти ако не стъпваш по нашето море по някакви причини, то аз живея до него. Ако искаш мога да ти изровя снимки на пречиствателната станция между Албена и Кранево. Пълна гробница. Мога да ти покажа нагледно какво представлява колектора след силно вълнение през зимата. Не плюя някого или нещо, но положението с отпадните води между Албена и Златните никак не е добро.

# 609
Аз мога да допълня със снимки на стичащи се директно отпадни води от поне 3-4 места на север от Албена. Жалко е, чена снимка трудно ще се усети аромата, защото имаше и такъв на някои от местата.
Това не ме спира да ходя на море там, но не се заблуждаваме, че водата е чиста.

И съвсем не се занимавам с това професионално. Тези работи се виждат и с просто око, защото нарушителите дори не са се постарали да ги скрият. А на много места тъй като пречиствателни станции изобщо липсват, дори не са и нарушители.

Но да,на Албена точно е със син флаг водата. Wink

# 610
Аз също служебно съм запозната с материята и то доста добре. Единственият проблем на албенската пречиствателна станция е, че капацитът и е недостатъчен в пиковите часове в активен сезон, но и за това си има начини за справяне. Да, може съоръжението да е старо, но си работи перфектно. И не, за разлика от много други аз доста често стъпвам на Черноморието, повече от 40 години вече, тамън по няколко пъти на сезон.
Няма нужда накой да всявя паника и да плаши хората с невярна информация. Цялото ни Черноморие е осигурено с пречистване с изключение на Ахтопол, Синеморец, Шкорпировци, Шабла и Крапец. Тези населени места обаче са малки и дори да има нерегламентирано изхвърляне на отпадни води, то те са пренебрежимо малко, така че морето да ги разреди и самопречисти.
От 2015г. насам със средства от ЕС, огромна част от пречиствателните станции в населени места с над 10 000 жители са нови или модернизирани и с увеличен капацитет.  Сертифицирани са, че отговарят на европейските нормите за съдържание на вредни вещества в отпадните води. Извършва се мониторниг на водите за къпане и се следят показателите.

# 611
  • СИ
Аз също служебно съм запозната с материята и то доста добре. Единственият проблем на албенската пречиствателна станция е, че капацитът и е недостатъчен в пиковите часове в активен сезон, но и за това си има начини за справяне. ...

Стана ми интересно... Какви са тези начини? Може да ми ги пишеш и на лични, ако сметнеш за необходимо. Основния проблем на албенската ПС е, че вече не може да получава средства и по линия на ЕС. То не, че някога е получавала. Имаше варианти през община Балчик и Добрич, но пропаднаха. А тя иска много пари, дори и за основен ремонт. Само дълбоководното заустване което тя няма е на космическа стойност.

# 612
Ама това, че в Албена има пречиствателна станция, какво общо има с качеството на водата?
А щом мога да разчитам на професионално мнение, може ли да споделите какво се случва а на Тюленово мръсните води? Съседните населени места? Множеството тръби, които се стичат директно в морето на Камен бряг?

Не се заяждам, наистина питам.

# 613
  • Северо=Западналия край
Изключително много разтегнахте темата с тази вода......не е ли по добре да си го коментирате на лични? Ако не харесвате Албена, то защо сте в тази тема?
Нека се фокусираме върху пресни отзиви за хотелите, споделяйте кой вече е бил на почивка и как е тази година.

# 614
  • Сливен
ще се радвам ако някой е в Нона да пише,ние ще сме там от 12 юли

Общи условия

Активация на акаунт