МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 17

• 58 816
  • 839
  •   1
Отговори
# 210
Цитат
В майчин дом я правихме, Варна.
След колко време се пуска нова СГ ? И каква СГ е нужно да се направи, за една по-ясна морфология за да се разберат къде са дефектите и как е измерена? Благодаря ви!

Щом сте от Варна, според мен, преди да тръгнете към Турция, опитайте с екипа на доктор Александров в АГ Варна.

# 211
Цитат
След колко време се пуска нова СГ ? И каква СГ е нужно да се направи, за една по-ясна морфология за да се разберат къде са дефектите и как е измерена? Благодаря ви!

Щом сте от Варна, според мен, преди да тръгнете към Турция, опитайте с екипа на доктор Александров в АГ Варна.

Чувам добри отзиви и за Тутракан. Имате ли наблюдения?

# 212
Според мен пуснете в МЦАР.

от една спермограма не се вадят никакви изводи.
изчакайте малко и пуснете пак.
за мен изобщо не е отчайваща спермограмата, единственото по-притеснително е морфологията, която изобщо не става ясно как е измерена и къде са дефектите.
може да пуснете с по-малко въздържание например. 4 дни са доста, нищо че е по-средата на границите.
но всичко това не изключва един преглед при уролог.

# 213
Здравейте. Последно съм писала на 28.01. #106. Там съм качила спермограмата на мъжа ми. Чаках с нетърпение този цикъл за подготовка за инсеминация , но се изненадах като не ми дойде и се оказах с положителен тест. Страшно ми е притеснено, понеже уролога му казал, че е почти невъзможно нормално забременяване с тази морфология.  Вместо да се зарадвам, аз се разревах от ужас. Минават ми всякакви мисли през главата. Моля ви споделете има ли други момичета в моето положение? Все едно съм във филм. Борим се почти четири години и сега ми е нереално. Знам, че при лоша морфология се препоръчва ИКСИ с цел избирането на най-добрия, а в този случай е малко вероятно някой читав да е стигнал до яйцето. За това се настроих за инсеминация първо, понеже обработват материала и го вкарват близо до тръбите. Сигурно всичко звучи изключително нелепо, но цял ден съм нервна и незнам откъде да получа утеха или съвет!

# 214
  • София
огледах ти публикациите, 3% нормална морфология изобщо не е ужасно зле. не знам кой уролог и защо е говорил такива неща.
не се притеснявай, сега е важно да си спокойна.
няма причина за притесненията ти.

# 215
Мира, аз забременях с 4,5 морфология. За съжаление бременността завърши с мисед, но като започнах да се изследвам- тромбофилия, хормони, микробиология и кръв, ми откриха хламидии и се предполага , че те са причината за аборта. Не се тревожи! Успешна и лека бременност!

# 216
Здравейте. Последно съм писала на 28.01. #106. Там съм качила спермограмата на мъжа ми. Чаках с нетърпение този цикъл за подготовка за инсеминация , но се изненадах като не ми дойде и се оказах с положителен тест. Страшно ми е притеснено, понеже уролога му казал, че е почти невъзможно нормално забременяване с тази морфология.  Вместо да се зарадвам, аз се разревах от ужас. Минават ми всякакви мисли през главата. Моля ви споделете има ли други момичета в моето положение? Все едно съм във филм. Борим се почти четири години и сега ми е нереално. Знам, че при лоша морфология се препоръчва ИКСИ с цел избирането на най-добрия, а в този случай е малко вероятно някой читав да е стигнал до яйцето. За това се настроих за инсеминация първо, понеже обработват материала и го вкарват близо до тръбите. Сигурно всичко звучи изключително нелепо, но цял ден съм нервна и незнам откъде да получа утеха или съвет!

С морфология около 3% мин година забременях. Докато разбера въобще, че се е случило получих силни спазми и кръвотечение. Реших, че е цикъла ми. Но след ден два спря и ми дойде пак. Мислех си, че е от дуфастона. Като отидох на лекар ми казаха, че най-вероятно е било бременност с не добър сперматозоид.
Мисълта ми е, че ако нещо е имало да се обърква организма Ви вече щеше да е взел мерки.
Успех!

# 217
Много съм уплашена. Минах през какво ли не. След лапарото бях няколко месеца на Фемара. Не се стигна до бременност, макар че имах фоликули. Заключението беше, че овулацията ми е лоша и морфологията е зле. Правила съм абсолютно всичко като изследвания и единственото, което се откри е тестостерон на горна граница и хетерозигот по MTHFR. Сега реално ми закъснява с няколко дни. Тестчето е доста положително с хубави 2 черти ( имам 2 химични за няколко години), които не бяха толкова положителни. Хващам се като удавник за сламка и се моля този пък всичко да е наред. Имам ли успешно забременели нормално с такава морфология и моля дайте ни някакъв съвет как да се успокоя, понеже не мога. Знам, че каквото е писано ще стане, но не ми е утеха в момента и позитивното мислене ме е напуснало!

# 218
Много съм уплашена. Минах през какво ли не. След лапарото бях няколко месеца на Фемара. Не се стигна до бременност, макар че имах фоликули. Заключението беше, че овулацията ми е лоша и морфологията е зле. Правила съм абсолютно всичко като изследвания и единственото, което се откри е тестостерон на горна граница и хетерозигот по MTHFR. Сега реално ми закъснява с няколко дни. Тестчето е доста положително с хубави 2 черти ( имам 2 химични за няколко години), които не бяха толкова положителни. Хващам се като удавник за сламка и се моля този пък всичко да е наред. Имам ли успешно забременели нормално с такава морфология и моля дайте ни някакъв съвет как да се успокоя, понеже не мога. Знам, че каквото е писано ще стане, но не ми е утеха в момента и позитивното мислене ме е напуснало!

Здравейте, пиша ви, за да подкрепя горното мнение, че щом е успял да оплоди и да се развие до тук, ако има нещо лошо да става, то ще стане буквално в първите дни. В подкрепа на това веднага ви давам следния довод:

При естествено забременяване печели най-добрият плувец,  най-бързият и най-качествен, това е абсолютната презумпция и тя продължава да е валидна, тъй като в ин витро клиниките при налични условия се прави не само ИКСИ ( човешки подбор), а всъщност се предпочита естествения подбор, ако разбира се бройката и качеството го позволяват. Фактът, че това е така означава, че арт специалистите залагат на факта, че природата си знае работата и в общия случай резултатът, при липса на други тежки фактори, би бил благополучен.

Какъвто и да е метода се чакат най-общо да се развият до 5 дни. Повярвайте, ако има нещо да се скапе заради кофти сперматозоид, то се скапва и отпада между 3 и 5 ден. Не че не може и после да се объркат нещата, но обикновено стигне ли до бластоцист с добро качество, от там нататък Жоро е невинен Simple Smile

Вие сте с един хубав, естествен бластоцист, първенецът в ордата, всичко ще бъде наред!

# 219
  • На изток от Ада
Аз съм с 4 аборта, скоро пуснах и СГ на мъжа ми. Някой ми каза, че с 99%дефетни сперматозоиди можело да са от там абортите. Дали не знам. Не сме ходили док.

# 220

Колко процента е морфологията на мъжа ви? На кой ден от МЦ сте? Ако вече имате закъснение на цикъла или е на датата му, пуснете кръвен тест , например два дни през 48 часа и вижте дали се удвоява. Ако се удвоява, дори и бавно, шанс има. И факт, природата си знае работата. Оцелява само най-добрия сперматозоид. С лоша морфология винаги има шанс да стане и естествено, колкото и малък да е той.

# 221
Морфологията е 3% по Крюгер в момента. Не го очаквахме. Спермограмата му беше много добра преди няколко години, но аз бях с множество сраствания около тръбите, следствие на минало секцио и правех химични бременности. Моля се всичко този път да е наред. Ще пусна пусна кръвен утре. Благодаря за хубавите думи и куража, който ми дадохте.

# 222
Цитат

Здравейте!
Екипът на Александров предлагат ли и днк фрагментация, имате ли представа?

# 223
Здравейте момичета,някой би ли могъл да ми поясни малко тези резултати.Благодаря ☺️

# 224
  • София
то си е написано, добри са ив резултатите.
ако пуши и попийва алкохол може да ги спре и може да станат още по-добре.

Общи условия

Активация на акаунт