МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 17

• 58 808
  • 839
  •   1
Отговори
# 195
Мноого е добра морфологията!
Ето и Днк моля за мнение!
Май е добре.

# 196
Здравейте момичета, моля за малко мнения. Надали често влизат мъже в този форум но аз реших да пиша. Та от 5-6 години имах болки в левия тестис и септември 2021 реших да си направя спермограма. Качвам снимки

След диагнозата и колкото и да не разбирам, реших че нещата не са добре и се насочих към уролог, който при напипване моментално каза че имам варикоцеле и е нужна операция. Не съм от страхливите и го реших доста бързо и след седмица се оперирах, изписа ми Ортомол Фертил Плюс пих ги 3 месеца, но началото на декември ме тръшна Ковида и то не леко. Минаха три месеца и края на януари си направих нова спермограма, която направо ме удари в земята като се има на впредвид че след операция би трябвало да се подобрят нещата. Сега отдавам го на факта че ковида тотално обърква сперматозоидите. Прикачвам и втората спермограма която е правена в Селена. Сега пия профертил по препоръка на уролога, каза да ги пия три месеца и да направя пак спермограма, но малко съм се отчаял. Какво ще ме посъветвате?
Пускал съм изследвания за бактерии, тестостерони и тем подобни и всичко е наред.

# 197
Ковида скапва не само спермограмата при мъжете. Препоръчва се след минимум 2-3 месеца нова СГ. А за операциите от варикоцеле се коментира, че възстановяване на морфологията е след около 6 месеца. Тъй че евентуално към края на март направете пак СГ. А дотогава си пийте добавките, които са Ви изписали. Препоръчват се още бабини зъби и мака, като при бабините зъби е желателно сапонините да са около 90%. По назад в темата има посочени конкретни такива. Например тези:

# 198
  • На изток от Ада
Yvka, а Мака коя? Благодаря предварително!

# 199
Ами черна трябва да е. Жълтата била за жени. Аз купих каквато имаше в близката аптека, черна е, за ММ. Не помня марката.. Има и на прах, има и на таблетки. Аз взех на таблетки, защото прецених, че по-лесно за прием, ама те едни огромни хапове се оказаха 😆
Yvka, а Мака коя? Благодаря предварително!

# 200
Здравейте момичета!

Моля за коментар на спермограмата на мъжа ми. Това му е първа СГ. Следващата седмица сме на преглед  и разчитане. Притеснена съм, опасна ли е тази диагноза и възможно ли е нормално забременяване? Какво бихте ме посъветвали? Правим опити от скоро. Той е на 41 г, аз на 37 г.
Благодаря ви!! Purple Heart

# 201
Здравейте момичета!

Моля за коментар на спермограмата на мъжа ми. Това му е първа СГ. Следващата седмица сме на преглед  и разчитане. Притеснена съм, опасна ли е тази диагноза и възможно ли е нормално забременяване? Какво бихте ме посъветвали? Правим опити от скоро. Той е на 41 г, аз на 37 г.

Каквото и са прочетете тук относно диагнозата, всеки случай е индивидуален. Мъжа ми също беше с такава диагноза. Той нямаше живи сперматозоиди. С прием на добавки успяха да оплодят доста яйцеклетки и да замразим 8 броя, но в Турция. В България ни предлагаха донор. При него нещата се получиха след прием на добавката от надежда. Търсете причината за лошата спермограма. При мъжа ми беше инсулинова резистентност и нисък тестостерон. Вероятно е имало и друг проблем, дълбоко заровен, но нямаше смисъл да го търсим.

# 202
Здравейте момичета!

Каквото и са прочетете тук относно диагнозата, всеки случай е индивидуален. Мъжа ми също беше с такава диагноза. Той нямаше живи сперматозоиди. С прием на добавки успяха да оплодят доста яйцеклетки и да замразим 8 броя, но в Турция. В България ни предлагаха донор. При него нещата се получиха след прием на добавката от надежда. Търсете причината за лошата спермограма. При мъжа ми беше инсулинова резистентност и нисък тестостерон. Вероятно е имало и друг проблем, дълбоко заровен, но нямаше смисъл да го търсим.

Благодаря за отговора, Sparky88! Да, със сигурност всеки случай е индивидуален ...
За пръв път се сблъскваме с това и да си призная съм доста объркана. Към кои специалисти е нужно да се обърнем? Тези от асистирана медицина? Андролог, ендокринолог?
А иначе, бихте ли ми казали коя е тази добавка от надежда?

# 203
  • София
от една спермограма не се вадят никакви изводи.
изчакайте малко и пуснете пак.
за мен изобщо не е отчайваща спермограмата, единственото по-притеснително е морфологията, която изобщо не става ясно как е измерена и къде са дефектите.
може да пуснете с по-малко въздържание например. 4 дни са доста, нищо че е по-средата на границите.
но всичко това не изключва един преглед при уролог.

# 204
за мен изобщо не е отчайваща спермограмата, единственото по-притеснително е морфологията, която изобщо не става ясно как е измерена и къде са дефектите.
може да пуснете с по-малко въздържание например. 4 дни са доста, нищо че е по-средата на границите.

В майчин дом я правихме, Варна.
След колко време се пуска нова СГ ? И каква СГ е нужно да се направи, за една по-ясна морфология за да се разберат къде са дефектите и как е измерена? Благодаря ви!

# 205
Повторете след 1-2 месеца, морфолофията трябва да е по критерии на Крюгер, някои я водят разширана спермограма..

След колко време се пуска нова СГ ? И каква СГ е нужно да се направи, за една по-ясна морфология за да се разберат къде са дефектите и как е измерена? Благодаря ви!

# 206
Според мен е хубаво да си направите консултация с андролог и репродуктивен специалист, за съжаление аз не мога да препоръчам някого в БГ само в Турция помеже и ние като Sparky88 там борим мъжкия фактор. Лично мое мнение (и не ангажирам никого), че тук в БГ няма достатъчно добри специалисти в тази област и има много двойки, които са били директно насочени към донорство, които без проблеми успяват в Турция. Това доста говори само по себеси 😕

# 207
Според мен е хубаво да си направите консултация с андролог и репродуктивен специалист, за съжаление аз не мога да препоръчам някого в БГ само в Турция помеже и ние като Sparky88 там борим мъжкия фактор. Лично мое мнение (и не ангажирам никого), че тук в БГ няма достатъчно добри специалисти в тази област и има много двойки, които са били директно насочени към донорство, които без проблеми успяват в Турция. Това доста говори само по себеси 😕

Благодаря ви за отговора, Butterfly_Lilly!
Къде в Турция, бихте ли ми дали насоки?

# 208
За андролог - Проф. Башар, който има частен кабинет в Истанбул, Fulya Teracce в Sisli, работи заедно с д-р Емре Тургут, ние сме при двамата Simple Smile Повече инфо може да намерите в групата за “Пациенти на клиники в Истанбул”, а може и на лично да пишете, ще ви дам телефонен номер на тяхната кординаторка и повече инфо за цени ако ви интересува.

Благодаря ви за отговора, Butterfly_Lilly!
Къде в Турция, бихте ли ми дали насоки?

# 209
  • София
за такава спермограма я пратихте в турция?

Общи условия

Активация на акаунт