МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 17

• 59 032
  • 839
  •   1
Отговори
# 330
Нито отношението ни допадна, нито СГ. А Бъчваров е под всякаква критика

# 331
Здравейте това е спермограната на моята половинка .От близо година вече правим опити за дете .Имахме един успех който беше кухо яйце и 7 месеца вече нищо не се случва .Проблем търсехме само в мен .
След две седмици ще ходим на преглед със спермограмата която виждам, че е много зле.
С такава спермограма ,може ли да се направи инвитро ?

# 332
Здравейте и от мен.
Това е спермограмата на ММ. Днес подадохме документите за инвитро с тубарен фактор, но с тези резултати какво ни очаква?

# 333
Изглежда доста добре като цяло. Общия обем е малко, но концентрацията бива. Подвижността е добра, морфологията също не е прекалено лоша, 10% си е направо добре в сравнение с повечето други СГ тук.
Пожелавам успех!

# 334
Благодаря. Стреснах се малко от диагнозата и чак за ИКСИ се замислих...

# 335
Здравейте, резултатите в спермограмата не са чак толкова лоши. Морфологията ви е зле, но при това голямо количество, все ще се намерят читави.
Може да направите втора спермограма след месец, за да се направят вече изводи.
Морфология трудно се повишава, но нещата които имат положително влияние са: спиране на цигари и алкохол, намаляване на вредните храни, килограми в норма
и здравословен начин на живот.

Здравейте това е спермограната на моята половинка .От близо година вече правим опити за дете .Имахме един успех който беше кухо яйце и 7 месеца вече нищо не се случва .Проблем търсехме само в мен .
След две седмици ще ходим на преглед със спермограмата която виждам, че е много зле.
С такава спермограма ,може ли да се направи инвитро ?

# 336
Нито отношението ни допадна, нито СГ. А Бъчваров е под всякаква критика

Започвам да си мисля, че в тази болница не искат да лекуват мъжки фактор, явно нямат интерес... На моят партньор "светилото" Юнакова не му обърна внимание, че е с лоши показатели (разбрахме, че е с такива след като си поискахме всички документи, не че ги дадоха), а на моята приятелка мъжът й въпросният Бъчваров го лекуваше с витамини и след 2 год. "лечение" се влоши... Момчето се подобри с помощта на друг д-р в друга болница....

# 337
Просто не разбират нищо от мъжки фактор, но не искат да си го признаят.

# 338

Здравейте, това е промяната при нас след пиене на прахчета андрозитол и витамини. Аз лично дори не се надявах на подобни резултати.. Но все пак нещата продължават да не се получават

# 339
Отностно добавките на Надежда, имаше запитване по рано в темата Говорих с клиниката и трябва да си пациент там, за да могат да се закупят.
Не ги предлагат отделно. Свършихме курса с полукс форте и исках да взема нещо ново, докато подадем документи за инвитро.

# 340
А резултат от Полукс форте има ли?
Отностно добавките на Надежда, имаше запитване по рано в темата Говорих с клиниката и трябва да си пациент там, за да могат да се закупят.
Не ги предлагат отделно. Свършихме курса с полукс форте и исках да взема нещо ново, докато подадем документи за инвитро.

# 341
А резултат от Полукс форте има ли?

При нас нямаше никакъв резултат

# 342
И при нас за съжаление не виждаме резултат.

# 343

Здравейте, това е промяната при нас след пиене на прахчета андрозитол и витамини. Аз лично дори не се надявах на подобни резултати.. Но все пак нещата продължават да не се получават

ДНК фрагментация някога пускали ли сте?

# 344
След 4 М прием на Полукс форте, спермограмата поне беше задържала предишните нива. Това, което обаче ми дава някаква надежда, е, че андролозите в нашата клиника правят предварителна обработка на материала,за да изберат точния метод,който ще използват при самото оплождане. При среща с тях ,обясниха, че sdi обикновено се прави на замразен материал- събират няколко проби и после размразяват и изследват. Оказа се, ме при нас материала не се влияе добре от замразяване и при свежа проба и след обработка с метод Директен Swim up, sdi падна от 40 на 7%. Процедурата предстои, но поне съм обнадеждена. Съветът ми е: Питайте, търсете вариант, при който пробата ще даде по-добри резултати.

Общи условия

Активация на акаунт