МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 17

• 59 061
  • 839
  •   1
Отговори
# 345
След 4 М прием на Полукс форте, спермограмата поне беше задържала предишните нива. Това, което обаче ми дава някаква надежда, е, че андролозите в нашата клиника правят предварителна обработка на материала,за да изберат точния метод,който ще използват при самото оплождане. При среща с тях ,обясниха, че sdi обикновено се прави на замразен материал- събират няколко проби и после размразяват и изследват. Оказа се, ме при нас материала не се влияе добре от замразяване и при свежа проба и след обработка с метод Директен Swim up, sdi падна от 40 на 7%. Процедурата предстои, но поне съм обнадеждена. Съветът ми е: Питайте, търсете вариант, при който пробата ще даде по-добри резултати.

Интересна информация за метода swim up. Не знаех, че влияе толкова добре на днк фрагментацията. Ако е истина за всички двойки това е страхотно. А вие сигурни ли сте, че сте били на 40 % преди обработката? При такъв висок процент тук или в другата група бяха коментирали, че опитът е обречен, но ако това се преодолява при swim up би било чудесно! Дали може да се намери повече информация за това като клинични проучвания и статии? При нас също бяха обработени с този метод, но мисля, че изначалом не е бил толкова висок процента. Но в случая се заинтересовах, защото моя приятелка минава по същия път и са им казали с 37 % да отложат опита, защото шансовете им са ниски, но ако swim up e решението ...?

# 346
Не сме пускали ДНК фрагментация и аз не съм си правила цветна снимка все още. Но мисля да направим консултация със специалист и тогава да видим как ще действаме. Не мисля да разчитам на нормално забременяване и да чакам още време..

# 347
След 4 М прием на Полукс форте, спермограмата поне беше задържала предишните нива. Това, което обаче ми дава някаква надежда, е, че андролозите в нашата клиника правят предварителна обработка на материала,за да изберат точния метод,който ще използват при самото оплождане. При среща с тях ,обясниха, че sdi обикновено се прави на замразен материал- събират няколко проби и после размразяват и изследват. Оказа се, ме при нас материала не се влияе добре от замразяване и при свежа проба и след обработка с метод Директен Swim up, sdi падна от 40 на 7%. Процедурата предстои, но поне съм обнадеждена. Съветът ми е: Питайте, търсете вариант, при който пробата ще даде по-добри резултати.

Интересна информация за метода swim up. Не знаех, че влияе толкова добре на днк фрагментацията. Ако е истина за всички двойки това е страхотно. А вие сигурни ли сте, че сте били на 40 % преди обработката? При такъв висок процент тук или в другата група бяха коментирали, че опитът е обречен, но ако това се преодолява при swim up би било чудесно! Дали може да се намери повече информация за това като клинични проучвания и статии? При нас също бяха обработени с този метод, но мисля, че изначалом не е бил толкова висок процента. Но в случая се заинтересовах, защото моя приятелка минава по същия път и са им казали с 37 % да отложат опита, защото шансовете им са ниски, но ако swim up e решението ...?

Относно това, дали съм сигурна за резултата, даже е 43% . Изрично подчертаха,че метода е подходящ за мъже ,с голям брой сперматозоиди.

Последна редакция: чт, 17 мар 2022, 20:24 от М. К. 638929

# 348
Относно това, дали съм сигурна за резултата, даже е 43% . Изрично подчертаха,че метода е подходящ за мъже ,с голям брой сперматозоиди.

[/quote]

Изглежда доста обнадеждаващо. Бихте ли споделили коя е клиниката?

Също така според вас директен swim up и swim up едно и също нещо ли са? На моя протокол пише просто swim up. Когато попитах ембриолога колко е била днк фрагментацията той ми отговори, че те не правят това изследване, но ми каза морфологията беше 4%, едва ли е била висока. Дали не ме пусна по пързалката? Едното какво общо има с другото?
 Исках да ви попитам и още нещо - Изчетох подробно описанието под първото изследване с 43%, където много подробно и хубаво е обяснено какви са рисковете, ако фрагментацията е над 27%. Пише, че оплождане може да се случи, но яйцеклетката не може да компенсира щетите от фрагментацията. Според вас дали това би била да е причината за една биохимична бренност? ( Така приключи свежият ни трансфер)  Много ви благодаря, че го споделихте. Определено ме размисли дали все пак отново не сме били с висок %, въпреки различните старания, които положихме преди даването на материала.

# 349
Здравейте момичета преди няколко дни публикувах спермограмата на моят приятел 1% по Крюгер .Днес правих тест за бременност който се оказа положителен ..Доста се притеснявам какъв е шанса бременността да се развие нормално ..Ще звъня на гинеколожката си ,на която още не сме показвали спермограмата за по ранен преглед .
Просто споделям тъй като не знам какво ме чака и какво да очаквам .

# 350
Didi, шансът бременността да се развие нормално е голям, щом се е стигнало до оплождане и успешна имплантация! Много от сформираните бластоцисти не стигат изобщо до имплантация, ако има проблеми. Опитай се да бъдеш спокойна и лека бременност!

# 351
Didito, пусни ЧХГ през 48 часа. В момента това е единственото, което можеш да направиш, за да видиш как нараства. Стискам палци за успешна бременност!

# 352
Didito, пусни ЧХГ през 48 часа. В момента това е единственото, което можеш да направиш, за да видиш как нараства. Стискам палци за успешна бременност!

И аз бих подкрепила мнението на Yvka - единствено правилно нарастващо чхг удвояващо се на всеки 48 часа може да даде информация всичко наред ли е с ембриона на този етап. За съжаление дори и кекавите сперматозоиди успяват да оплождат и да създадат зигота, че и тя да се имплантира после (за голямо съжаление), често яйцеклетката успява да преодолее фрагментациите, но над един определен процент вече не успява. Но фактът, че е оплодил и е имплантирал е наистина много положителен, много хора и до там не стигат с вашата морфология. Стискам палци всичко да е наред!

# 353
Здравейте момичета за сега бременност има и се развива .Стискайте палци всичко да е наред скоро съм на преглед и ще поговоря с докторката си за лошата спермограма на мъжът ми .
Пуснах в петък ЧХГ 1297.30 mIU/ml ..... -4 ден закъснение
Днес пуснах пак и вече 2983.85 mIU/ml ... - 6 ден закъснение ..Беше толкова трудно да дочакам резултата .....

# 354
Браво, Дидито! Успех !

# 355
С теб сме, Диди! ❤

# 356
Успех 🍀

# 357
  • На изток от Ада
Ох и аз се чудя за това. Морфология 1% скоро я прави СГ. Аз имам няколко аборта. Последният аборт от мин година.
Щяхме да правим тест за инфекции, но др месец. Ще иде на док след 2 СГ .
Дидито, успех при теб!

# 358
Здравейте, мили дами. Бихте ли споделили мнение за спермограмата на мъжа ми

Благодаря предварително

# 359
Здравейте, мили дами, аз съм на 28 години, имам високи тсх и пролактин, за които приемам лекарства, с приятеля ми, който е на 35, правим опити за бебе от 8 месеца без успех. Направи си спермограма и днес излезна, прикачвам я тук. Има ли някакъв шанс за подобрение и нормално зачеване? Тепърва ще започваме ходенето по лекари. Ще съм благодарна, ако някой може да ми даде съвет или сподели опит!

Последна редакция: пн, 21 мар 2022, 21:53 от Marry11

Общи условия

Активация на акаунт