МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 17

• 57 953
  • 839
  •   2
Отговори
# 645
Здравейте .След естествено забременяване с Морфология 1% и един спонтанен аборт ,вече съм в 5 месец .Всичко върви нормално ,дано да е така и занапред ..Пиша ви за да не се отчайвате ,защото винаги има шанс !!!
Ние видяхме резултатите притеснени и след 2 седмици имах положителен тест .Simple Smile
Пожелавам успех на всички и да се сбъднат скоро вашите пухкави мечти !

# 646
Скрит текст:

Здравейте момичета ,
Дали е възможно да забременяване с такива резултати и какво беше изписано като медикаменти на вашите мъже? Още не сме посетили лекар за мнение, другата седмица сме, но се притеснявам.
Благодаря ви предварително!
Тази спермограма изглежда като да е от обикновена лаборатория.
На място ли е даден материала?

# 647
Аз не виждам някъде да пише Тератозооспермия като заключение.
Да не се бъркаш с тератозооспермия индекс?
Но това не е заключението.
На нашата спермограма също пише Тератозооспермия индекс, а пък ние сме с 11% морфология.
И ние сме в същата клиника правили изследването за това ви го казвам това.

Аз имам полови хормони ,цветна снимка ,генетичен за полово предавани болести,щитовидна жлеза.Ходили сме за консултация при репродуктивен във Вита  и Щерев и ми казват с мъжки фактор сте(ако имаше нещо при мен предполагам щяха да го видят) .Кацаров казва не е толкова зле при положение че има варикоцеле и сега сме на добавки.1 спермограма от надежда 4% морф. пише нормозооспермия ;2 спермограма от София 6% морф  пише тератозооспермия. Турския проф. гледа изследванията и казва добре е положението трябва да стане по естествен път.Разбирате ли объркването ми 😁Чудя се дали да не направим тест за антиспермални тела ?
[/quote]

# 648
Скрит текст:

Здравейте момичета ,
Дали е възможно да забременяване с такива резултати и какво беше изписано като медикаменти на вашите мъже? Още не сме посетили лекар за мнение, другата седмица сме, но се притеснявам.
Тази спермограма изглежда като да е от обикновена лаборатория.
На място ли е даден материала?

Не е на място и не била разширена, трябвало пак се пусне,но с морфология.

# 649
Направете я в инвитро клиника. Спазете препоръките за въздържание 3-4 дни преди това. Резултата ще е достоверен.
Много малко живо сперматозоиди има според споделената спермограма. Дано да не е това истинското положение.

# 650
Здравейте, може ли да попитам къде ще ми препоръчате да се направи спермограма? Колебаем се между Щерев и Надежда.

Последна редакция: пн, 20 юни 2022, 17:00 от Loveeeee

# 651
  • Столицата на "Второто българско царство"

Здравейте момичета ,
Да, разбира се, че е възможно забременяване - инвитро.. Ние сме със същата диагноза..на ММ беше изписан Polux forte за 3 месеца - имаше подобрение, отделно взимаше прочутата бърканица... отделно ходи на уролог... за съжаление още нямаме бременност..

Последна редакция: пн, 20 юни 2022, 21:13 от bebebe

# 652

Здравейте момичета ,
Да, разбира се, че е възможно забременяване - инвитро.. Ние сме със същата диагноза..на ММ беше изписан Polux forte за 3 месеца - имаше подибрение, отделно взимаше прочутата бърканица... отделно ходи на уролог... за съжаление още нямаме бременност..

До колкото виждам всички добавки ги дават за поне 3 месеца прием. Все се надявам да не стига до инвитро и нещата да се получат. Пожелавам ви го на всички!

# 653
Здравейте! Включвам се в темата със свито сърце.
Правим опити от година без резултат. Едвам запазихме час за спермограма и ММ се разболя от ковид. Изследването излезе плачевно. Всичко е пълен ужас.
На консултацията в Щерев ни казаха, че имаме шанс само и единствено инвитро и че след боледуване може резултатите да са лоши, но чак толкова лоши не е резултат от ковида, а като цяло не са наред нещата. Та въпросът ми е - възможно ли е все пак да има възстановяване и резултатите наистина да са в следствие само от болестта? Има ли голяма разлика в спермограмата на вашите мъже (тези, които са боледували) преди и след болестта?
През август пак ще правим спермограма, но този път искам да се подготвя психически за възможния изход.

# 654
  • Столицата на "Второто българско царство"
при нас Ковид не повлия на резултатите...

# 655
Лютиче, колко лоши са резултатите?

# 656
Много, много лоши.
Броят на сперматозоидите е много малък.
Поцентът на подвижните е ужас. Броят на прогресивно движещите се е още по-голям ужас.
Морфология 2%.

Абе от всичко само цветът и количеството еякулат са добре. Толкова е зле, че не знам дали е възможно да е било нормално преди ковида.

+ ще на прегледа урологът му е казал, че тестисите са малки. Така че съм склонна да вярвам, че не е от болестта.

# 657
Не се отчайвайте. Първата спермограма на мъжа ми беше в Щерев и беше олигоастенозооспермия с 4% морфология. Месец по- късно в Малинов му излезе нормозооспермия с 4,5%, да морфологията пак не е много добра, но пък за месец чак такава разлика не очаквах.

# 658
Нашата с 11% морфология и всички останали показатели в норма като заключение е тератозооспермия....много странно.
Имам чувството, че всеки си пише каквото си иска.
Не се отчайвайте. Първата спермограма на мъжа ми беше в Щерев и беше олигоастенозооспермия с 4% морфология. Месец по- късно в Малинов му излезе нормозооспермия с 4,5%, да морфологията пак не е много добра, но пък за месец чак такава разлика не очаквах.

# 659
Здравейте, може ли някой да ми каже, къде във Варна можем да направим SDI тест (фрагментация на ДНК) на сперматозоидите.   Благодаря предварително! Blush

Общи условия

Активация на акаунт