МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 17

• 57 958
  • 839
  •   1
Отговори
# 630
  • София
пошегувах се с предрусването Simple Smile
ама докато стане време да вършат работа и може да окапват.
сложно е с тия нежни създания, сперматозоидите, не знае човек кое ще им навреди.
затова по-добре без екстремни работи, според мен.

# 631
Момичета, може ли мнение за изслидванията хормоналните на мъжа ми. Ние сме с азооспермия и следва PESA/TESE.
Има ли шанс да се открият читави сперматозоиди. Пролактинът ми се вижда висок, FSH нисък.

Благодаря ви.

# 632
По-скоро тестостерона му е леко завишен, пролактика и FSH са в посочените граници.
Момичета, може ли мнение за изслидванията хормоналните на мъжа ми. Ние сме с азооспермия и следва PESA/TESE.
Има ли шанс да се открият читави сперматозоиди. Пролактинът ми се вижда висок, FSH нисък.

Благодаря ви.

# 633
Здравейте имам запитване.С мъжът ми подадохме документи към фонда чакаме заповедта с мъжки фактор сме.Въпроса ми е по конкретно за трансфера -кой е по-добрия вариант свеж трансфер или да се замрази оплодената яйцеклетка и след месец два да се трансферира.Не съм наясно по темата така че ще се радвам някой да помогне със съвет

# 634
Заповедта покрива един свеж и един замразен. Тоест първо ще има свеж трансфер и после ако се наложи замразен. Пише го в сайта на ЦАр и в заповедта.

# 635
Ще изразя лично мнение, че ЗЕТ е по-добрият вариант, защото се дава време на организма да се възстанови от стимулацията.

Но ако сте по фонд и наистина имате право на един СЕТ и един ЗЕТ, освен ако нямате супер хиперстимулация.. май по-добре да не изпускате шанса със СЕТ..

Здравейте имам запитване.С мъжът ми подадохме документи към фонда чакаме заповедта с мъжки фактор сме.Въпроса ми е по конкретно за трансфера -кой е по-добрия вариант свеж трансфер или да се замрази оплодената яйцеклетка и след месец два да се трансферира.Не съм наясно по темата така че ще се радвам някой да помогне със съвет

# 636
И аз съм чувала ,че ЗЕТ е по-добрият вариант .А щом е по фонда трябва първо да се пробва със СЕТ така ли?

# 637
Реално после ако ЗЕТ е неуспешен, директно минавате на следващ опит, защото свеж очевидно няма как да се случи. Т.е. ще имате само един трансфер право в този опит ако минете директно на замразен. Евентуално ако имате замразени ембриони, може да повторите ЗЕТ, но ще трябва сами да си го заплатите.

Ако не искате да го плащате, мисля че трябва да кандидатствате директно за втори опит по фонда..

Да си призная, аз не съм по фонд и не съм на 100% че е така, може някоя дама по фонд да се включи да каже дали наистина е този процеса.

И аз съм чувала ,че ЗЕТ е по-добрият вариант .А щом е по фонда трябва първо да се пробва със СЕТ така ли?

# 638
Точно така е, както казва Butterfly Lilly, при мен се получи точно така при първата ни процедура в Бг. Но не зависимо от това, дали да е СЕТ или ЗЕТ ,не бива да се решава на база какво се включва във фонда! Това става по преценка на лекаря, в зависимост от състоянието ви след стимулация. При мен се получи сериозна хиперстимулация  и изобщо не можеше да става дума за СЕТ. Така че, зависи как ще ви се отрази стимулацията.
В практиката мисля, че вече е утвърдено ,че по-голяма успеваемост има при ЗЕТ, особено ако се прави и ПИД. Но в случаите с малко на брой ембриони, които в лабораторна среда не се развиват особено добре, се прибягва до СЕТ, тъй като е някакъв шанс за бременност, все пак. Има немалко момичета забременели така.

# 639
Здравейте,момичета!Последната ни спермограма отново е нормозооспермия с 4% морфология (стриктно по Крюгер )  ,но имаме подобрение в ДНК фрагментацията от 29% на 2%.Понеже от няколко специалисти чуваме  "не е толкова лош резултата ",но все пак нищо не се получава решихме да отидем направо на репродуктивен специалист. Моля ви за мнение колебая се между Токуда д-р Шефкетова и вита д-р Василева.Знам ,че не е по темата ,но ще съм много благодарна.

Последна редакция: чт, 16 юни 2022, 14:00 от Iva Kirova 649488

# 640
Здравейте , а как успяхте да подобрите ДНК  фрагментацията ?

# 641
Здравейте , а как успяхте да подобрите ДНК  фрагментацията ?

Кацаров ни изписа неговата бърканица с мед и витамин Е (всички добавки на мм са черна мака,цинк,спимен ,пшеничен зародиш ,прашец , фолиева киселина,витамин е ).Честно да ви кажа и аз бях доста изненадана. Все пак добавките не успяха да подобрят морфологията.

# 642
Здравейте,момичета!Последната ни спермограма отново е нормозооспермия с 4% морфология (стриктно по Крюгер )  ,но имаме подобрение в ДНК фрагментацията от 29% на 2%.Понеже от няколко специалисти чуваме  "не е толкова лош резултата ",но все пак нищо не се получава решихме да отидем направо на репродуктивен специалист. Моля ви за мнение колебая се между Токуда д-р Шефкетова и вита д-р Василева.Знам ,че не е по темата ,но ще съм много благодарна.
Аз бих Ви предложила МЦ "Афродита" и д-р Станулов. Прекрасен човек и специалист. С тези данни СГ е нормална. Може да не сте за репродуктивен специалист, но все пак направете една консултация.

# 643

Здравейте момичета ,
Дали е възможно да забременяване с такива резултати и какво беше изписано като медикаменти на вашите мъже? Още не сме посетили лекар за мнение, другата седмица сме, но се притеснявам.
Благодаря ви предварително!

# 644
Щом морфологията не е нула, значи имате шанс за забременяване, ако ще да е инвитро.

Общи условия

Активация на акаунт