МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 17

• 58 884
  • 839
  •   1
Отговори
# 255
Повечето андролози при които мъжът ми ходи, казваха че няма никкво значение температурата и че ако оказва влияние, мъжете от топлите страни няма да имат деца, а реално при тези народи няма никакви проблеми.
Да наситина има резон. Не бях се замисляла за това. Благодаря за отговора, полезна ми е вашата информация. Heart

# 256
  • На изток от Ада
Дали от инфекция може да има лоша СГ? Не си е записал час за док Мм, март може би. Ще правим фертилити тест март понеже имам няколко спонтанни аборта и инфекция някаква...

# 257
Разбира се, че оказва влияние. Андролога на ММ казва, че няма как да поникне нещо хубаво на бунището и всичко трябва да е чисто за да станат нещата.

Дали от инфекция може да има лоша СГ? Не си е записал час за док Мм, март може би. Ще правим фертилити тест март понеже имам няколко спонтанни аборта и инфекция някаква...

# 258
Да, може да има понижаване на показателите, заради инфекция. Пуснете си и двамата една микробиология, ако не сте до сега.

# 259
  • На изток от Ада
Той пусна микробиология, там добре то има малко изследвания там 2 - 3.

# 260
Момичета, партньорът ми е с 1% по крюгер и всичко останало по спермограмата е зле. Той има дъщеря на 18 год. и не мислех първоначално че проблема е в него. Но тези дни прави много кръвни изследвания и глюкозата излезе 10 при реф.6. Някой знае ли дали ако е поддържал тези високи нива то това е увредило сперматозоидите и дали това оказва влияние на лошите ембриони Sad

# 261
Здравейте момичета, бихте ли препоръчали клиника в гр. Варна, в която бихме могли да направим пълна спермограма. Посещавали сме клиника Радост. Би било хубаво да не е тя, поради лични съображения.

# 262
  • София
Момичета, партньорът ми е с 1% по крюгер и всичко останало по спермограмата е зле. Той има дъщеря на 18 год. и не мислех първоначално че проблема е в него. Но тези дни прави много кръвни изследвания и глюкозата излезе 10 при реф.6. Някой знае ли дали ако е поддържал тези високи нива то това е увредило сперматозоидите и дали това оказва влияние на лошите ембриони Sad

Захар над 7,5 уврежда ДНК-то на сперматозоидите и не може да създаде нормален ембрион. Трябва да отидете при ендокринолог и да му изпише лекарства за сваляне.

# 263

Захар над 7,5 уврежда ДНК-то на сперматозоидите и не може да създаде нормален ембрион. Трябва да отидете при ендокринолог и да му изпише лекарства за сваляне.
Благодаря ти много за тази ценна за мен информация, не сме знаели.

# 264
Здравейте, препоръчвам Ви МЦАР Варна, намират се в сградата на СБАГАЛ “Проф. д-р Д. Стаматов” на 7-я етаж. Страхотен екип са, мога да кажа само хубави неща за тях.

Здравейте момичета, бихте ли препоръчали клиника в гр. Варна, в която бихме могли да направим пълна спермограма. Посещавали сме клиника Радост. Би било хубаво да не е тя, поради лични съображения.

# 265
Здравейте, препоръчвам Ви МЦАР Варна, намират се в сградата на СБАГАЛ “Проф. д-р Д. Стаматов” на 7-я етаж. Страхотен екип са, мога да кажа само хубави неща за тях.

Също ги препоръчвам.

# 266
Здравейте. Може ли да споделите мнение за проф. Филип Куманов андролог /ендокринолог. Посещавали ли сте го? Добър ли е?

# 267
Тоя професор май не работи много като андролог.
Прати мъжа ми в най модерната семинологична лаборатория в майчин дом. А такава няма там отдавна.
Мъжа ми на втори преглед не отиде.

# 268
И ние не сме кой знае колко доволни от професор Куманов, загуби ни доста време като ни даде празни надежди. Като цяло ерудиран човек, който постоянно е по семинари и разни симпозиуми (преди пандемията, сега може и да се е кртнал).
Прегледа при него е 100лв, няма ехограф, проверява за вариокоцеле чрез визуален оглед и напипване с ръка (с което може да се хванат само най-тежките му форми). Ако има някакви видими зачервявания и/или сърбежи може да те прати на микробиология. Разпитва за вредна работа, цигари, алкохол и изписва профертил и трибестан при неизяснен стерилитет. Доста оптимистично настроен при влошени показатели на спермограмата, според него като пиеш добавките и идеш на почивка, ще се се успокоят двамата партньори и ще станат нещата.....Общо взето загуба на пари и време е да се занимавате с него.

Здравейте. Може ли да споделите мнение за проф. Филип Куманов андролог /ендокринолог. Посещавали ли сте го? Добър ли е?

# 269
Здравейте, мисля че и ние трябва да се запишем в тази тема. Бих искала да помоля за мнение за двете спермограми като хора, които имат повече опит. Първата е правена в Рамус преди близо 1 месец.

Втората е от днес в Надежда. Единственото, което е приемал за този 1 месец е Трибулус.  Притеснява ме, ако разчитам правилно, че морфологията от 40 е станала 8%.

Общи условия

Активация на акаунт