БАЗЕДОВА БОЛЕСТ ТЕМА 13

• 30 519
  • 740
  •   1
Отговори
# 645
  • Бургас
Дори с хормони в норма съм имала също оплаквания,уж нямаше причина пулсът да е над 140,но и с Конкор,и с Корлентор скачаше и над 100.
Това беше и една от причините да се съглася да се оперирам,смятах,че ще се поовладее.
Сега съм пак с Конкор,въпреки че ме уверяваха,че ще го спрем бета блокера.
В интерес на истината,след операцията скача само до 122,123.
Преди нея и 147 съм засичала,140 редовно беше.
Сега е под 100 в повечето случаи с лекарството,но задъхването го има.
И се сдобих с екстасистули.
И с високо на моменти кръвно.

Явно не се ли укроти сама жлезата,е много трудно и голяма мъка.
Е,успявам да поспя и затова мога и по 12 часа да работя.
Преди след 12 часа работа ми беше много зле и никакъв сън,въпреки Зопиклон,Амитриптилин,Лексотан и какво ли още не...
Припадала съм от изтощение.
Когато и диариите се насложеха,ставаше страшно.
Дано вече ми се е кротнал колитът,искам да продължавам да работя и си харесвам работата.

# 646
Много са ценни вашите отговори. При мен антителата за завишени, трак е в норма и уж не е базедова, но аз не мога са си,стъпя на краката , постоянно гадене, разтройство и нощно потене. Утре ще си пусна и глюкоза и захар, както ме посъветваха. А на работа ми е истинска мъка да издържа.

# 647
  • Бургас
Голяма мъка е,съжалявам че Ви се случва.
И аз съм имала моменти,особено с диариите да съм абсолютно неработоспособна.
Разтрепервах се,изпотявах се,захар 3 и под 3,слагаха ми концентрирана глюкоза венозно в спешното,ужас някакъв.И ми се карат,че тези неща са за личния лекар,не за тях.
Последно бях с отстранена вече жлеза и пак имах такъв момент,нищо не ми сложиха,казаха да си се свържа с личния лекар.А ОПЛ системи не слагат,изписват Хидратин алфа и глюкоза през устата,колкото се усвои,толкова.
Знам какво е и се моля да се закрепите и изобщо всички да сме в стабилно добро общо състояние 50-60-70-80 години напред,на кой колкото му е писано.

Хидратин алфа и глюкоза на прах или банка не са лоша идея.Е,от глюкозата и диарията се появяват гъбички в червата при мен,ама...

# 648
Гергана, вит Д ти е в дефицит, трябва да почваш прием. Потене нощем може и от него. Не съм толкова веща, за да ти кажа каква доза, но трябва да е висока и бавно ще вдигаш нивата. Може да питаш в темата за Хашимото, там има доста наясно с дефицити на Д и Б12

# 649
По 6 капки вигантол пих аз при 18,30 стойност на Витамин Д, така ми го изписа ендокринолога. Слагах го върху парче кашкавал.

# 650
Благодаря, почнах го.

# 651
Аз също съм с дефицит на вит Д.Изписаха ми по 8 капки на ден за 3 месеца и след това по 20 капки веднъж седмично .

# 652
Здравейте скоро не съм писал. Смятам след някоя друга седмица да пусна  тсх и ФТ4 тъкмо да видя на къде отиват нещата. Обмислям да си купя и Б-12 ,че от скоро нещо почнах пак да забравям.
Забелязвам пия ли около месец , два  да кажем витамина ,това забравяне изчезва отделно,че и самата ми нервна система не е така напрегната.  От скоро може би 3 - 4 дена пак забелязвам ,че щитовидната жлеза напомня за себе си с обичайните симптоми. Вибрации в мускулите , трептене особено в областта на краката. Десния крак от 2 - години от време на време ме стяга особено при нерви самия мускул някак си реагира и имам чувството,че се сковава.
За този симптом ми беше казано да пия магнезий.
То е ясно,че нервната система малко или много се товари от щитовидната. За това смятам отново да почна Б-12.
Е , днес докато вървях имам чувството ,че отново координацията ми никаква я няма..  Просто се усеща ,че самия организъм е напрегнат и има нужда от спокойствие това определено върши работа донякъде. Промяната на времето също влияе особено с това топло , студено като ,че  ли организма се обърква още повече.
За изморяването какво да кажа има си го и от много време на сам. Мина 500 - метра някъде и хайде трябва да спра.  Случва се от време, на време да се явява  безпокойство , страх , стягане от дясната странна.
 Не знам но, доколкото съм запознат явно жлезата влияе и на Кортизола в организма и предполагам   за това се появя този страх понякога и от нищото.  Обмислям скоро да си купя витамин А - чух ,че бил полезен за щитовидната цинк също. Чат - пат приемам Вигантол и Клеева Тинктура. Като цяло казват ,че витамините били полезни ,но е хубаво да не се прекалява. Поздрави!

Последна редакция: вт, 25 окт 2022, 04:37 от Angelov255

# 653
  • Бургас
Имате ли крампи?
Събудих се от болката в схванат мускул на крака.
И кардиоложката ми беше казала да вземам магнезий,ама...
Кой беше хубав и се усвояваше,че и не предизвикваше диария?

# 654
Това лято имах много силни. Не бях имала от години. Оказа се, че малко ми е била водата и почти не ходех по малка нужда през деня. Увеличих водата и изчезнаха крампите.
Иначе мъжът ми като го хванат и му действа магнезиевото олио. Не иска таблетки, защото не усеща веднага полза, а от олиото - да.

Последна редакция: вт, 25 окт 2022, 09:29 от Merelenda

# 655
  • Бургас
Merelnda,да си жива и здрава.
Олио имам,ама ей така стои.
А е хиляди пъти по -добре от лекарства през устата.
Ще започна да ползвам.
Вода пия по много,над 2 литра,лятото и 3 и повече.Надали е от нея.

# 656
Имате ли крампи?
Само лактат или малат-с другите го има проблема с разхлабването

# 657
Аз да питам от къде се снабдявате с Тирозол? Имам хапчета за още няколко дни, а по аптеките и складовете, няма.
Намери ли Тирозол? Бяха казали, че след 17 ти ще има.
Много съм заблудена. Щях да пиша като видях коментара и изключих после.

# 658
  • Бургас
Имате ли крампи?
Само лактат или малат-с другите го има проблема с разхлабването
Благодаря

# 659
Merelenda, благодаря, намерих.

Общи условия

Активация на акаунт