За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 99

• 27 973
  • 762
  •   1
Отговори
# 720
И ние излязохме. По принцип не го навличам, та днес беше с тънък гащеризон, отгоре директно му облякох зимен космонавт, шапка ( естествено) , лежна в количката, завих го с одеалце, като стана тегав вятъра , сложих и дъждобрана, че да не го мисля и си откарахме доста време навън ...

Оф, зъбите започвааат....и естествено ВСИЧКО си слага в устата...

Гризалки, играчки, дрехи, ръце, ако е в люлката - всичко по нея .. нас ни яде,,😂..

Никога не съм му вадила нещо от устата, защото е било мръсно.. примерно!

Играчките редовно ги хвърля по пода и после са в устата... Не бива това да ме тревожи, нали?

# 721
Моето дете е на две г. и днес примерно излизахме до билата която е срещу нас, но си удължихме малко пътя да вземе въздух,ей такива кратки обиколки,разходки към 11 ч.си правим

# 722
  • Германия
Момичета, с какво си играят децата ви (за по-големите става въпрос)? Последно време ми прави впечатление, че дъщеря ми спря да играе с образовятелните играчки. По цял ден си играе с куклите. Приспива ги, храни ги, облича и съблича. Но не поглежда други играчки. Мисля си, дали е проблем това? Понякога сядаме да рисуваме, взема куклите при нас и ги учи да рисуват🙄

# 723
Моите са на 2 години и те напоследък си играят доста с кукли, по-скоро с бебета. С тях сядат на гърнето, с тях се хранят, по някой път си ги носят в кошарите да ги приспиват.
Гледам всеки ден да са навън, в такова време им обличам космонавти от Лидл, но вчера тук духаше много гаден вятър и си беше доста студено.

# 724
Какво ще рече образователни играчки? Моето дете (момче) на 2.2 си играе с колички, кухнят на Лидл, книжки четем,  прави се на майстор , общо взето гледа от нашето ежедневие. Да седне да реди пъзел или да нанизва - не, не му е интересно.

# 725
И моята е на две от скоро има маса с две столчета и слага някое от прасетата (Пепа пиг)на другия стол,или свири на пиано после взима заека и все едно той свири,говори им виж тати Праси еди какво си 😃аз не се приеснявам 🙄.
От всичко по малко общо взето и нарежда и нанизва

# 726
Момичета, с какво си играят децата ви (за по-големите става въпрос)? Последно време ми прави впечатление, че дъщеря ми спря да играе с образовятелните играчки. По цял ден си играе с куклите. Приспива ги, храни ги, облича и съблича. Но не поглежда други играчки. Мисля си, дали е проблем това? Понякога сядаме да рисуваме, взема куклите при нас и ги учи да рисуват🙄
Не играе с образователни играчки, но играе с кукли и Вие се притеснявате Wink))))

Недейте Simple Smile Всичко е наред.

# 727
Моят син на 5 месеца не признава никакви гризалки, постоянно е с юмрук в устата, вече си е разранил ръката от постоянно смучене и преди сън става кошмарно таздразнителен... Какво да правя Sad

# 728
  • Пловдив
Не може все образование Bowtie
Чак смешно ми стана. Дано все такива да са ни проблемите.

# 729
Моят син на 5 месеца не признава никакви гризалки, постоянно е с юмрук в устата, вече си е разранил ръката от постоянно смучене и преди сън става кошмарно таздразнителен... Какво да правя Sad
Биберон не иска ли? Мажите ли венците с гел за зъбки? При нас тези неща помагаха.

# 730
На ДМ има готини чесалки като четка за зъби е,любими й бяха на дъщеря ми.

Моята играе с всички неща плюс книжки, водете се по детето

# 731
Сериозно ли анализирате с какво точно играе детето?! Някои играят с играчки, които възрастните наричаме образователни, занимателни, момичешки, момчешки, в очите на едно дете, това са просто играчки, както и тенджери, бутилки, дистанционни и други интересни предмети. Нормално е да играе с каквото поиска, това е дете 🤷‍♀️

# 732
  • Германия
Ролевите игри са много важни за развитието на децата, изобщо не се притеснявайте, абсолютно нормално е

# 733
Биберон не иска ли? Мажите ли венците с гел за зъбки? При нас тези неща помагаха.
Не мисля, че това е от зъби, няма признаци на белеене на венците, а и ако му расте зъб би трябвало да се държи кошмарно през цялото време, нали, да реве денонощно...една приятелка ме наплаши, че това със зъбите било най-бруталният период.

# 734
Зъбите пробиват в коста в началото и не е нужно да има побеляване на венеца. Моята примерно когато излизат просто намаля яденето е нощния сън, но не мрънка и не се държи ужасно както са ви казали.

Общи условия

Активация на акаунт