За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 99

• 28 911
  • 762
  •   1
Отговори
# 75
А защо е задължително да са с цип отдолу (за пръв път виждам такива) ?

# 76
Всъщност ортопедите настояват да няма цип през подметката, производителите го слагат с цел удобно обуване/събуване. Прохождащо дете трябва да е максимално босо, по чорапи ако сезона не го позволява. Обувки се купуват на вече проходило дете. Гъвкава подметка, твърд форт на петата, широки в зоната на пръстите. Това бяха насоките от нашия ортопед, прекалено ранното обуване на пантофи/обувки може да доведе до неправилно формиране на свода и детето да си остане с плоскостъпие. С две думи, като се научи вкъщи да ходи босо/по чорапки, тогава обувки за навън.

# 77
  • Пловдив
Моето изкара максимално босо /включително и навън ходеше често бос, за ужас на повечето хора/ иначе беше с маратонки и сандали найк, вкъщи сега зимата е с терлици. В яслата е с пантофи на декатлон, чиято подметка е свръх огъваща.

# 78
  • София
Докато прохождаше беше почти нон стоп бос (лятото). После като стана стабилен и вече имаше и по-хладни дни му взех сандали (затворени отпред и с лепенки) и маратонки на Пума, които носеше като му е кеф иначе пак си караше често бос. За есента ДД степ леки, с огъваща подметка и стабилна пета. Сега е с апрески от Декатлон и ботуши от ХМ (май ги израстна и само стоят в коридора напоследък). Общо взето леки обувки с огъваща подметка, лесни за обуване. Забележка на ХМ имам само, че е за по-тесни крачета иначе супер топли и меки са и много добре обгръщаха горе глезена.

# 79
  • София
Моето изкара максимално босо /включително и навън ходеше често бос, за ужас на повечето хора/ иначе беше с маратонки и сандали найк, вкъщи сега зимата е с терлици. В яслата е с пантофи на декатлон, чиято подметка е свръх огъваща.
Може ли снимка на пантофите от Дехатлон?

# 80
  • Бургас
А в какво държите ластици, фибички и пр.  аксесоари за коса? Аз съм ги сложила в една пластмасова кутия, но взеха да стават много и вътре е пълна каша, голямо ровене пада. Иска ми се да взема нещо, където ще се по-подредени, че тепърва ще се увеличават.

# 81
А в какво държите ластици, фибички и пр.  аксесоари за коса? Аз съм ги сложила в една пластмасова кутия, но взеха да стават много и вътре е пълна каша, голямо ровене пада. Иска ми се да взема нещо, където ще се по-подредени, че тепърва ще се увеличават.
Аз реших да взема нещо от този сорт ( или кутия за бижута, ако намеря с подходящи разделения) + поставка за диадеми

# 82
  • Бургас
Да, нещо подобно и аз си представям. А от къде ще ги поръчваш? Гледах вчера в Алиекспрес, но нищо не намерих.
Аз ли не мога да се оправя, понеже го недолюбвам и рядко влизам там или просто няма, не знам.

# 83
Мисля да разгледам първо по магазините какво има.Тези дни ще отскочим до Одрин, а там съм виждала подобни кутии. Те са по-скоро за съхранение на чай/кафе, но май ще са идеални.
В Джъмбо също има подобни.
В Алито напиши “ wooden tea box” и “wooden  jewelry box”. Има много модели.

# 84
  • Бургас
Благодаря за предложенията!
Ако намериш нещо такова в Одрин пиши ми на лични, моля те! Ние ходихме миналата седмица, но януари пак се глася да отидем и да съм подготвена. 🙂

Последна редакция: пн, 20 дек 2021, 00:51 от Мария

# 85
Благодаря за предложенията!
Ако намериш нещо такова в Одрин пиши ми на лични, моля те! Ние ходихме миналата седмица, но януари пак се гладя да отидем и да съм подготвена. 🙂
Ще пиша 🙂

# 86
За първи обувки- elephanten на deichman (май не съм ги написала правилно, но ме разбрахте предполагам 😀). Мами от тук ми ги препоръчаха като първа обувка и не съжалявам, много бяха удобни, а и не са скъпи

# 87
  • Пловдив
Станислава5642

Има и едни, където ги водят "боси", с гумирано на петичката и възглавничката, но в яслата държат на цяла подметка, че имат достъп и до мокрите помещение.

# 88
  • София
Уаау!!

# 89
Ползвате ли обезопасители за мебели и какви? Нараняват ли мебелите след като се махнат? Чудя се дали са наистина необходими или може и без тях.

Общи условия

Активация на акаунт