За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 99

• 29 099
  • 762
  •   1
Отговори
# 285
На 39.2 бих започнала с Нурофен,просто Панадол почти не й действа попринцип.
Иначе си купете да имате и Нурофен и свещички за т.,лепенки Куул пач.може и Вит ц ампулки.
Редувам Панадол и Нурофен на 4ч.
Ей сега я измерих 39.7 градуса и му дадох нурофен 5мл
А може ли да му сложа кулпач лепенка сега след като е пил от сиропа
Благодаря ти

# 286
  • София
А защо поддържа тази Т?

# 287
А защо поддържа тази Т?
Аз във началото мислех че е от зъбите.
07.30 часа 39.2 температура.
12.30 часа 38.4 градуса.
14.11 часа 39.7 градуса
Дадох нурофен 5мл
Пробвах ме със вода и оцет със кърпичка на челото

# 288
  • София
Ако е правилно измерена 39,7 това си е много висока температура. Води ли го на преглед?
Сега върлува някакъв грип, но повечето покрай мен са само със сополи (включително и аз, и малкият сме така сега) и евентуално гърло.
Гледайте само да не свалите рязко температурата, защото може да се получи гърч.

# 289
Танче, отивайте на преглед. Това не е температура от зъби.
Има вирус и е гадничък, ако не се вземат мерки, дава усложнения.

# 290
Сега е 38.9 градуса токущо я измерих

# 291
Защо не отиде при педиатъра Ви или поне не се консултирате с него?
При такава темп последното нещо, което бих направила е да се консултирам с форума.

Последна редакция: вт, 04 яну 2022, 15:49 от Paldora

# 292
Защо не отиде при педиатъра Ви или поне не се консултирате с него?
При такава темп последното нещо, което бих направила е да се консултирам с форума.
Аз и се обадих на неговата лекарка.
И тя ми каза да редувам Панадол и Нурофен

# 293
Бих тръгнала на преглед още при първото вдигане на тази темп., не е никак ниска, никакви зъби не са. Бих отишла т.като е работен ден и не бих чакала до следващ ден или до вечерта и после да се чудя на спешен да ходя, ако е по-ниска от 39 бих изчакала, но не е голямо детето и не е ниска темп.

# 294
Днес ако сте изтървали док,водете детето утре да го прегледа гърло, каквото трябва 🙂да може и Куул пач слагайте няма проблем
Обикновено са три дни с т.Бързо оздравяване ...❤️

Като ми вдигна толкова т.за първи път я водихме в спешното.
Свещичка сваля най-бързо така казаха.

# 295
  • Пловдив
То добре да я свали, но не е зле да му пусне изследвания на това детенце, има доста висока температура и то цял ден.
С какво сърце издържате да не го заведете на лекар и да го прегледат не знам Simple Smile
Така по телефона не се преглежда, може всичко да е , вие и да давате панадол и Нурофен, докато не отстраните първоначалната причина няма да се реши проблема. Доколкото помня сте в София, има достъп до денонощни детски клиники и лаборатории.

От зъби не се вдига температура.

# 296
  • София

Днес ни беше първата ваксина ОБАЧЕ педиатърката каза по схемата от 3 шишенца по 3 хапчета... ММ ми каза че това за него е твърде много хапченца за 10мл вода. 
Не мисля че съм съла грешно ама той. Е хвърли в размисли
Та вие какво ще кажете
От 3 шишенца по 3 хапчета или..... Въпроса ми е към майките с бебе на 2 м и първа ваксина?

# 297
Това шуслерови соли ли са? Нищо такова не са ни предписвали със или без ваксини, бих сменила педиатърката. Да не е дистрибуторка?

# 298
  • София
Да, това са
Ето ги

По 3 таблетки ли да дам?
Питах я ако сложа някой път повече или по малко (хора сме, случва се да сгрешим) каза че не било проблем защото било хомеопатично

# 299
  • Германия
За бебе нас 6м няма нужда да се тича по лекари при първото вдигане на темепратура, може да се изчака 2-3 дни. И без това ако е вирус няма какво да се направи, освен да се облекчават симптомите, тоест температурата да се сваля с парацетамол и/или ибупрофен. В повечето случаи минава за няколко дни. Ако след 3 дни детето още вдига темепратура определено е за преглед. Няма нужда от излишна паника, темепратурата не е болест, а механизъм на тялото ни да се справя с болестите.
Последно малкия като беше болен и с темепратура 41,5 се обадих на педиатъра, но там изобщо не се впечатлиха и казаха да дойда на другия ден. Другото, което педиатър ни каза като се оплаках, че не мога да сваля темепратурата повече от час, и дори и след това е горещ часове наред, е че явно тялото има нужда да поддържа високата температура за да се пребори с вируса.

Общи условия

Активация на акаунт