За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 99

• 28 948
  • 762
  •   1
Отговори
# 540
  • Пловдив
Не съм, защо?

# 541
Мамчета да се похваля и аз, днес бебка се изправи за първи път, като се държеше за кошарката.....Heart

# 542
  • София
Мамчета да се похваля и аз, днес бебка се изправи за първи път, като се държеше за кошарката.....Heart
На колко месеца е?

# 543
И моята се изправя от около седмица, утре навършва 10 месеца.

# 544
На 8 месеца е ...

# 545
Детето онзи ден се събуди с дрезгав глас и жълт секрет от носа. ЛЛ каза че и други имало с такива симптоми.. Слагам капки Трио Вижън, инхалации с физ.р-р правим. Но почна сега да покашля малко и ще звъня да каже и сироп за кашлица. Някой тук минавал ли го е това вече, какво давахте на децата?

# 546
Здравейте мами.
Малкия е много добре.
Но на дупето му се появиха тези пъпчици.
Взех джинджира спрей.
Кремче против подсичане но не се махат.
До сега никога не е имал такива пъпчици.
Моля за съвет
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 11 яну 2022, 21:35 от AnMary

# 547
Това според мене са гъбички, изпратихте ли снимката на педиатъра.

# 548
Пратила съм и чакам отговор

# 549
Пратила съм и чакам отговор
Стрептокок+ Стафилокок... гъбички? чак след като излекуваме първите две.
Но не пречи да ползвате/приложите комбинирано лечение... .
МОЛЯ да не им позволявате да изписват антибиотици от.... хм... разни "източници".
Софарма+ Разград са много добри фирми- ако не можете да купувате скъпи лекарства, от световни марки, антибиотиците на тези две фирми са много, много хубави. И с нищо не отстъпват. Също, немските генерични антибиотици (тоест, антибиотици с изтекъл патент, и възможност да се произвеждат от всички) са много качествени.
Също, моля да разглеждате този обрив като част от алергичната реакция към антибиотика (произведен в Казахстан, Туркменистан, Турция казахме?). Просто върху обрива е насложена инфекция... .

# 550
  • Седмото небе
Мами, дайте предложения за хубави бебешки каши? На коя марка? За сега съм давала само оризова на Topfer, но имам подозрения, че се запича от нея. Дайте предложения за незапичаща безглутенова каша и на коя марка Thinking
От оризова такава (въпреки мнението на Бърди, да ме извини!!!) ама е възможно, казвам го от опита си, но не с Тьопфер, а Бейбибио.
Хвърли едно око на темата Захранване, аз лично скоро писах пост за това. Друга мама също питаше.
При комбинация от оризова каша и запичащи храни, СПОРЕД МЕН И МОЯ ОПИТ (за съжаление) е напълно възможно захранвани бебче да се запече. Тогава и до сега, моята си е пристрастено кърмаче. И пие вода, макари малко. Тц тц тц пък как мога да и давам!!!
Като марки харесвам Холе, Хумана, Семпер и Дм Бейбилов.

# 551
В кашата слагам винаги пюре от сини сливи или круша, но пък и  давам само два , три пъти седмично. За  Милупа съм чувала отзиви, че е добра, Хип също.
Аз давам друга марка, но ги няма в Бг, доволна съм като цяло.

# 552
Здравейте майчета,
Притеснява ме моето момиченце, става на 5м след 5 дни. По-принцип е жизнена, енергична, усмихната и от 3-ти месец гука, като първо повтаряше само Агу, в последствие започна да бръщолеви и други звуци. Сама си говореше и на играчките също, но това от няколко дни престана. Опитвам се всякак да я разприказвам, но не и не. Не казва нищо. Не е имало ваксина или нещо друго необичайно.
Случвало ли се и при вас? Да се тревожа ли?

# 553
anniemm, на периоди е, появяват се нови звуци, други изчезват. След агу бебето започна да бръмчи, да пръцка с уста с балончета, после след известно мълчание започна да скърца и да крещи като птеродактил, сега започна да бабаба-ка. Мисля, че е нормално, минават през етапи.

# 554
На бебето са му червени бузите, едната повече, ту се засилва, ту избледнява... Малко по-груба е на пипане. Това атопичен дерматит ли е? Не го сърби, другаде по тялото няма, само на бузките. На лекар сме след седмица... Нещо мога ли да направя дотогава? Или да спра да правя, ако греша някъде... Много ме е яд, имаше идеална кожа, никакви проблеми.

Последна редакция: ср, 12 яну 2022, 16:42 от наивница на средна възраст

Общи условия

Активация на акаунт