За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 99

• 28 925
  • 762
  •   1
Отговори
# 645
Мами, някоя знае ли има ли хипоалергично мляко на Topfer 2-ка за след 6 месеца? Thinking Аз не откривам, а сме на 1-ца и педиатърката каза вече да минем на HA 2, но не откривам такова...

# 646
Не,няма. Хубаво е да минете на 2,нуждите на детето не се покриват от 1. Аптамил и Фризото,също не са лоши
Мами, някоя знае ли има ли хипоалергично мляко на Topfer 2-ка за след 6 месеца? Thinking Аз не откривам, а сме на 1-ца и педиатърката каза вече да минем на HA 2, но не откривам такова...

# 647
  • Пловдив
Всъщност ако прочетете състава на 1 и 2 ще видите , че са почти идентични без особена разлика. Може спокойно да се ползва единица и до годинката.

# 648
Да, съставките са почти идентични, 2 има повече калории от 1. Но дори и да се продължи с 1 не е фатално. Някоя мама ползвала ли е АМ на  Хумана и какво и е мнението. Виждам, че е немско.

# 649
Майчета пак се обръщам към Вас. Днес бяхме на преглед. Вече бебка е на 7м,съответно доки ни даде зелен сигнал за месо,но не и за жълтък. Защо? Попитах я,да дам ли жълтък,при което отговора й беше “Стига сте бързали,всички мами ме питате за тези яйца,след 9тия месец!”. Да подчертая,че имам огромно доверие на педиатърката на детето ми,все пак е изгледала мен,а аз съм на почти 24г. 😁 Просто ми в интересно защо така по новите стандарти?! В чужбина по клипчета гледам,че дори риба дават на 6м,но да не забравяме,че Америка е затлъстяла нация.
Предполагам не вреди късното въвеждане на яйце?!

# 650
  • София
Педиатърката на малкия каза спокойно жълтък след 6м да давам. Така и направих. На 10м и белтък и направо на цели яйца си мина.
Звучи ми като да са я питали няколко пъти през деня/последните дни и вече да се е била изнервила.

# 651
  • Пловдив
Аз дадох първо жълтък, а след това месо.
И въпросите не са причина педиатърът да ви навика, аман от такива неучтиви лимности. Вие сте в правото си да питате, ако ще и най - глупавите въпроси да са.

# 652
И въпросите не са причина педиатърът да ви навика, аман от такива неучтиви лимности. Вие сте в правото си да питате, ако ще и най - глупавите въпроси да са.
С дъщеря ми преди 10г дадох първо месото и после жълтъка през 7 месец. Сега със сина ми процедирам по същия начин тъй като е с нисък хемоглобин.

# 653
  • Германия
След навършени 7м започнахме с жълтък. Около деветия месец дадох месо. Белтък след годината. Така препоръча педиатърката в "чужбината".
Да вметна, имаме педиатърка в България, която е много мила и добра. Когато дъщеря ми беше бебе, много често и звънях за второ мнение. А тя с удоволствие отговаряше на въпросите ми. Страхотни лекари има в България. Тукашната не ме слуша въобще. 😀

# 654
  • София
И аз бях същата преди 1м
Попитах я какво представляват Шуслеровите соли, които трябвало да дам по схема, дали са хапчета, сироп или под друга форма и как се дават през устата през дупе, и жената ми отговаря съвсем нормално и ММ ми вика,, абе какви са тея тъпи въпроси дето и задаваш, в аптеката ще ти кажат " еииии кат ми преля, не стига че бях изнервена и изморена кат го почнах, ела да видиш 🤣🤣🤣

# 655
Здравейте момичета , идвам с един въпрос , как почиствате ушенцата на малките , сина  ми вече е на 2.1г досега само с бебешки клечки и водичка почиствах отвън , но вече не стои мирен а и виждам , че е мръсничко от вътре , дали има някакви спрейчета за малки дечица и ако някоя мама е използвала ще се радвам да чуя , ще попитам и в аптеката но засега нямам време да отида . Благодаря

# 656
Здравейте , скоро очаквам първото си детенце и съм една доста неопитна и объркана мама. Имам няколко въпроса, по които ще се радвам да споделите опит.
- Знам, че всеки ден се хидратира кожата с лосион. Колко често правите масаж с олио и от кога?
- Ако мия дупето всеки път при смяна на памперса слагам ли хидратиращ лосион и след това крем против подсичане ( спряла съм се на бепантен), или само бепантен?
- Колко често перете тензухените и памучните пелени и халатите за баня?
- Бихте ли споделили мнение за Козметиката на Хип?
- С какво мога да почиствам и мажа зад ушите? Мажете ли лицето с нещо?

Ще се реадвам ако отговорите, а може и да споделите нещо допълнително, със сигурност ще е от полза Simple Smile

# 657
Лично аз не мажа с лосион всеки ден. Единствената козметика, която е бебето ползва е измивен гел от глава до пети. Голямото ми дете беше с много суха кожа и я мажех само след баня с хидратиращ крем.
Зад ушите попивам с хавлията след баня и не мажа с нищо, лицето също не мажа. Дупето мажа с крем за под пелени само при зачервяване. Там не се маже с хидратиращ продукт, идеята е кожата да стои суха, т. е да отблъсква влагата.
Хавлии и пелени пера веднага ако са напишани/наакани иначе веднъж седмично.
Масаж моите деца не понасяха, затова не правех, някои правят след баня, други през деня. Като цяло мажете или с олио или с крем, не и с двете.
От опит, ако бебето е със здрава кожа, няма нужда от мазане извън гела за баня. Хипп не съм ползвала.

# 658
Бих препоръчала минимално количество козметика. Мажа с олио на Хипп само след баня, което е веднъж-два пъти в седмицата. Не къпя всеки ден.

Крем на дупето слагам при зачервяване. Бепантен при по-леко зачервяване, судокрем при по-силно зачервяване. Със судокрема и други съдържащи цинк лечебни кремчета при момичетата трябва да се внимава да не им влиза сред лабиите. Принципно бепантенът се води профилактика, цинк съдържащите - лечебни кремове.

Хавлии пера веднъж седмично, пелени зависи от зацапването, може всеки ден, може и три на ден да отидат...

От козметиката на Хипп съм доволна, ползваме им олиото и измиваща пяна с опаковка с формата на пате, лесно се дозира за миене на дупе със заети ръце.

Зад ушите мия с вода, принципно при къпане на новородено и месечно бебе има места, които се забравят сред гънките - шия, зад ушичките, подмишници, между пръстите, да се отворят дланите, защото са стиснати и там се събира мляко и какво ли не. Зад ушите някак го бяхме забравили и чак след месец открихме събрала се мръсотия, почистихме внимателно с вода и намазах няколко пъти със бепантен. Но при добра поддръжка спорен мен само с водичка стига.

Крем бих слагала само при медицинска нужда. Скоро след раждането на бебето започва д аму се лющи кожата, това е нормално и няма нужда от мазане и овлажняване, трябва да се излющи само и си минава.

# 659
Олио зимата след баня защото попринцип затопля тялото,лосионче като е по-топло вече.Не съм купувала скъпи марки,а от типа Бочко,Хип, Тео бебе скоро взех за къпане.
Пера със Сано максима или Тео бебе,второто е с по-силен аромат.🙂
Судокрем задължително имам в бебешката козметика.🙂

Общи условия

Активация на акаунт