За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 99

• 28 885
  • 762
  •   1
Отговори
# 660
Излишна козметика не ползвам. Дъщеря ми никога не е имала кожни проблеми, така, че е излишно. Дупето й се е зачервявало 3-4 пъти за 2.3г и единствено тогава съм мазала. Ползваме измивен продукт на Юриаж откакто е родена. Като беше новородено и мляко за тяло на Юриаж ползвахме, но само няколко месеца (зимата). Олио никога не съм ползвала. Хавлия/халат хвърлям веднага за пране.
При всяка смяна на на.кан памперс мия с вода. С мокри кърпи не бърша.

# 661
  • Пловдив
Аз също вкарах жълтъка на 6м., по схема.  Месото вкарах след това.

Лосион нанасям веднъж на ден след баня. По принцип ползвам обикновен на Кря-кря. Предписаха ми там за един изсушен участък на Юриаж, никакъв ефект, само дето го купих.
Мия дупето след всеки памперс вкъщи. Мажа със судокрем, ако има зачервяване дупето. Олио нанасях на Бочко през зимата при масажа. Ушите подсушавам с клечка. Хавлии пера /ако е напикана/, ако не на няколко дена като ми се съберат неща за пускане на пералнята/.

# 662
Мами препоръчайте хубав хидратиращ лосион, от раждането до сега (10 месеца) ползвахме Мустела, обаче кожата взе да става много суха, дори на места се бели..
отстрани на корема пък се появи много сух и зачервен участък като лишей Confused
Чувала съм добри отзиви за козметиката на Веледа, но ще се радвам да споделите. Няма значение марка и цена, важното е да е ефикасно. Също така и на личицето стана много суха кожата от студа и вятъра…
Педиатърът каза този сух участък да мажа с Адвантан крем (кортикостероид) и мустела стелатопиа (емолиентен крем), твърди че кожата е леко атопична, но досега не сме имали никакъв проблем, дори не съм ползвала всеки ден хидратиращ продукт, измивам на чешмата при всяка смяна на пелената, много рядко полЗвам мокри кърпи.

# 663
  • София
А дерма екзомега

# 664
  • София
Хавлията му я пера веднъж седмично.
Само първите 2м ползвах олио/лосиом за тяло. Няма проблеми с кожата и спрях. Масажи не съм правила почти, не му харесваха.
Зад ушите само с вода по време на баня, същото е с подмишници и всякакви гънки. Ползвам козметика на Хип, ползвала съм на Юриаж и Джонсън. От всички съм доволна.
Мия дупе само след наакан памперс иначе се подсича по топчиците (обратно на всички препоръки, че така няма да се подсича при малкият е точно обратното). Мажа само вечер дупето и то понякога пропускам.

# 665
Къпя му телцето всека вечер с А-дерма за цяло тяло ( бебешката серия) или ексомега серията , после го мажа с А-дерма ексомега, защото има чувствителна кожа. Масаж правя, ако ми позволи 😀😀. Косицата я мия през ден отново с ексомега.

На всяка смяна на памперс мия под течаща вода, а когато е наакан ползвам а-дерма , за да измия хубаво дупарата насрана. След това мажа със судокрем.

Използвам непромокаеми меки подложки непрестанно .  Купувам ги от Ремедиум.
Муселиновите пелени стоят в гардероба..

Кърпите ги мия почти всеки ден, 'щото е момче и опикава всичко 😀...

Много съм доволна от puffies...

Пера с Тео бебе лилавият и Персил Сензитив.. Не използвам омекотител. Гладя това, което не е минало през сушилня.

Спим на 19/20 градуса, като той е облечен с гащеризон и отгоре е завит САМО с олекотена завивка! Не си претопляйте дечурлигата.
 Спи по гръб, като под матрака съм сложила антирефлуксна възглавница.

Няма обиколници, няма играчки в леглото. Нищо, освен бебе и завивка няма.

# 666
След баня не ползвам козметика,  само на интимните части кремче против подсичане. Като новородена използвах само чисто маслиново олио , за да се махнат кожичките. Тензухи имам, така си стоят в гардероба,  използвам обикновена хавлия за бебе висок клас. Ушите почиствам с клечки за уши, относно пъпчето не съм ползвала нищо, падна след около 10 дни. Прах за пране какъвто ние използваме,  нещо еко, сенситив , не е специално за бебе. Дупето съм измивала с вода и бебешки сапун сле изхождане по голяма нужда,  през останалото време кърпички за бебета.

Последна редакция: ср, 19 яну 2022, 23:47 от Ani8314

# 667
  • Седмото небе
A ако е удобно дали може да покажеш или кажеш кои са непромокаемите меки подложки от Ремедиум? И на каква цена?Предполагам са еднократни...
Аз пък се колебая за първи обувчици какви да взема за моята Змейка?! Беко май и те са български като Колев и Колев? Но кои са по-добри? И когато махнем чувалчето, което и топли и още не е проходила, се чудя какво да и взема, за да са и обути крачетата? Сега имаме само едни меки ботушки от агнешка кожа, но трябва да и измисля и нещо друго за обуване, за след тях...

# 668
Меките непромокаеми подложки предполагам са тези еднократни чаршафи. Ние ги ползваме от ден първи и без тях не оставам, защото почти винаги ги напишква Grinning

# 669
Ето тези са ми най-удобни.
И аз не оставам без тях, щото иначе трябва за пера цялата къща през ден 😀😀😀

# 670
  • до най-прекрасния мъж
Аз ползвам подложки от Лидл. 10 бр към 5.50-6 лв. Но обмислям да мина на многократни, за да спестя малко отпадъци на природата. Иначе, сменям, когато я напикае или наака, понякога по 2 дневно, понякога през няколко дни.
Хавлия на този етап (45 дни) ползвам само с пелена отгоре. С пелената попивам, а хавлията седи отдолу, за да й топли. Пера отново, когато ги напишка/наака, което се случва поне по 1-2 пъти седмично, а понякога и по-често.
Изобщо, за мен муселиновите пелени се оказаха голямо попадение, имам 9 бр - 3 големи и 6 малки и им намирам широко приложение.

# 671
Не съм използвала подобни подложки, досега не ми се е случвало да се напишка или наака  докато и сменям памперса. Забелязвам напоследък, че като се изходи се чеше по бодито на дупето, много ми е странно защото е много малка все още......хихи

# 672
  • Седмото небе
И аз по принцип ползвам тези от Лидл, даже щото съм скръндза ги режех на 4 парчета. И да, достъчно ми беше, ако пишне или акне да попие и предпази. Ама те са 60/60 и вече идват малки, а един цял да разхищавам за петънце не ми се иска. Точно тази вечер си реших проблема много лесно и съвсем случайно. Намерих съвсем случайно в един шкаф забутан, че бях поръчала още в началото протектор за матрак с ластици в 4те края, но вместо 70/140, бременния ми изкуфял мозък беше цъкнал 60/120. Та от тоя протектор като му клъцнах ластиците и го разрязах на половина, ми се получиха две непромокаеми подложки чаршафчета 60/60 и съм много доволна. Като се намокри една, пера и слагам другата, ако и тя се намокри, а предната не е изсъхнала имам едно такова малко протекторче останало от зимния кош, което си взимах за смяна навън. И еднократните подложки ми остават съвсем краен резервен вариант. Имам 5-6 останали в пакета и сигурно после няма да купувам повече. Не че съм някаква супер-био-еко-фенка-активистка, ама като от еднократните памперси не мога да се лиша, поне от подложките да спестя малко боклук. Че то иначе заради едно пишнато петно, цял чаршаф ще трябва да се изхвърли. А това си е сериозно количество боклук във времето.
Моята девойка е много буйстваща напоследък докато я преобувам и често ги цапаме. То е едно търкаляне, сядане, бутане, понякога и по 10 минути откарваме да сменяме “гащите”...
А може и като ходя до Вис Виталис, че са ми най-близо, да си взема такава

да си я ползвам с едни три пелени, останали ни от първите бебешки месеци. Че седят отдавна и не мога да им намеря никакво приложение. Иначе в началото ми бяха страшно удобни, даже още в болницата си бях взела едната.

# 673
И аз по принцип ползвам тези от Лидл, даже щото съм скръндза ги режех на 4 парчета. И да, достъчно ми беше, ако пишне или акне да попие и предпази. Ама те са 60/60 и вече идват малки, а един цял да разхищавам за петънце не ми се иска. Точно тази вечер си реших проблема много лесно и съвсем случайно. Намерих съвсем случайно в един шкаф забутан, че бях поръчала още в началото протектор за матрак с ластици в 4те края, но вместо 70/140, бременния ми изкуфял мозък беше цъкнал 60/120. Та от тоя протектор като му клъцнах ластиците и го разрязах на половина, ми се получиха две непромокаеми подложки чаршафчета 60/60 и съм много доволна. Като се намокри една, пера и слагам другата, ако и тя се намокри, а предната не е изсъхнала имам едно такова малко протекторче останало от зимния кош, което си взимах за смяна навън. И еднократните подложки ми остават съвсем краен резервен вариант. Имам 5-6 останали в пакета и сигурно после няма да купувам повече. Не че съм някаква супер-био-еко-фенка-активистка, ама като от еднократните памперси не мога да се лиша, поне от подложките да спестя малко боклук. Че то иначе заради едно пишнато петно, цял чаршаф ще трябва да се изхвърли. А това си е сериозно количество боклук във времето.
Моята девойка е много буйстваща напоследък докато я преобувам и често ги цапаме. То е едно търкаляне, сядане, бутане, понякога и по 10 минути откарваме да сменяме “гащите”...
А може и като ходя до Вис Виталис, че са ми най-близо, да си взема такава

да си я ползвам с едни три пелени, останали ни от първите бебешки месеци. Че седят отдавна и не мога да им намеря никакво приложение. Иначе в началото ми бяха страшно удобни, даже още в болницата си бях взела едната.

В пепко наскоро също видях такава подложка за многократна употреба, просто я измиваш на чешмата ако се изцапа. Ние имаме нещо подобно, повивалник се води, такъв мек, като мини надуваем дюшек, понякога ползвам него, ама то и при нас напоследък е голяма борба при смяната на гащите… чувствам се като звероукротител, то са обръщания, лазене, изправяне, чак се изморявам… Grinning

# 674
  • Седмото небе
Ако някога скоро се добера до Мол, че най-близкото Пепко ми е там, ще погледна. Иначе може да видя на това Пепко, което е срещу Баухаус, когато ходим до Виа Тракия. Дано са им в асортимента навсякъде.
Ама то такова нещо, ако се ползва самостоятелно, трябва да има и нещо попиващо отгоре. Че то иначе ще се разтече навсякъде... но да, точно за ползване с пелените май ще ми върши работа!

Общи условия

Активация на акаунт